Administrativa a financování projektů v Programu rozvoje venkova

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Informace o výsledcích 1. výzvy MAS Vizovicka a Slušovicka, o. s.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Tržní opatření Březen 2003 Žatec. 22 Společných organizací trhu - chronologicky •nařízení Rady (EHS) č. 136/1966, o zřízení společné organizace trhu olejů.
Chmelařský kongres Praha 2008
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MZe ČR, odbor ZAaPÚ Olomouc
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Program rozvoje venkova ČR , III. OSA. Realizace osy III Programu rozvoje venkova ČR Projektová opatření Zaregistrováno žádostí.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 5 - Přístup ke cross compliance Spolufinancováno Evropskou unií Evropský Zemědělský fond.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Konkurenceschopnost – podmínka úspěchu podnikání v zemědělství I Čejkovice Získávání prostředků z dotačních titulů PRV Seminář Okresní agrární.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Program rozvoje venkova 2007 – 2013, návrh MZe. Hodnocení předchozích programů  SAPARD, OP, HRDP diskuze na téma velikost farem a přístupu menších a.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Rozvoj venkova v EU Rozvoj venkova.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Případová studie – analýza úspěšně realizovaného projektu z OP Zemědělství Bc. Lukáš Tymel Řídící orgán OP Zemědělství a OP Rybářství.
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
ZEMĚDĚLSKÉ DOTACE OD VSTUPU DO EU PO SOUČASNOST. Platební agentura SZIF zprostředkovává finanční podporu z EU a národních zdrojů. Jedná se o následující.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Přehled preferenčních kritérií
Program rozvoje venkova
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Administrativa a financování projektů v Programu rozvoje venkova Martin Šebestyán Státní zemědělský intervenční fond Holešov, 19.11.2009

Státní zemědělský intervenční fond Obsah Činnost SZIF Režimy podpor administrované na SZIF Tržní opatření Přímé platby Program rozvoje venkova OP Rybářství Financování programu Administrace programu Kontakt

Činnost SZIF 1. Činnost SZIF Platební agentura (PA) Zprostředkující subjekt a platební jednotka/finanční útvar Agentura SAPARD Marketingová agentura

1. Činnost SZIF

2. SZIF - Platební agentura Režimy podpor administrované na SZIF Společná organizace trhu (SOT) rostlinné komodity živočišné komodity zahraniční obchod Přímé platby (PP) Program rozvoje venkova 2007-2013 (PRV) OP Rybářství 2007-2013 (OPR) --------------------------------------------------------------------------------- Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP) Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství (OP RVMZ) Speciální předvstupní program pro zemědělství a rozvoj venkova (SAPARD)

2. SZIF - Platební agentura Společná organizace trhu (SOT) - rostlinné komodity - Intervenční nákup a prodej rostlinných komodit Správa kvót cukru a bramborového škrobu Podpory a dotace dotace na bramborový škrob TOP UP pro pěstitele brambor na škrob podpory pro pěstitele ovoce a zeleniny (organizace/seskupení producentů) diversifikační podpora pro pěstitele cukrovky restrukturalizační podpora v cukrovarnickém průmyslu Podpory zpracovatelům lnu a konopí (IACS) Podpory výrobcům sušeného krmiva (IACS) Podpory na restrukturalizaci a přeměnu vinic (IACS)

2. SZIF - Platební agentura Společná organizace trhu (SOT) - živočišné komodity – Správa mléčných kvót Školní mléko Soukromé skladování vepřového masa a mléčných výrobků Intervenční nákup a prodej mléčných výrobků Administrace dotačních titulů na podporu včelařství

2. SZIF - Platební agentura Společná organizace trhu (SOT) - Zahraniční obchod (ZO) - Podpora zahraničního obchodu se zemědělskými produkty – vývozní subvence Skladování intervenčních zásob Program pomoci nejchudším

2. SZIF - Platební agentura Společná organizace trhu (SOT) Termíny podání žádostí na www.szif.cz Počty žádostí / rok V řádu tisíců, závislé na vyhlášení tržních opatření Finanční objem / rok V řádu miliard, závislé na vyhlášení tržních opatření

2. SZIF - Platební agentura Přímé platby (PP) Jednotná platba na plochu zemědělské půdy (SAPS) Národní doplňkové platby (Top-Up) – financováno z národních zdrojů Platba pro pěstování energetických plodin (EP) Oddělená platba na cukr (SSP) Oddělená platba za rajčata (STP)

2. SZIF - Platební agentura Přímé platby (PP) Termíny podání žádostí na www.szif.cz (včetně plošných opatření II osy PRV) Počty žádostí / rok 2009 cca 95 tisíc (včetně plošných opatření II osy PRV) Finanční objem / rok cca 28 mld. Kč (včetně plošných opatření II osy PRV)

2. SZIF - Platební agentura Program rozvoje venkova 2007 – 2013 (PRV) OSA I Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví OSA II Zlepšování životního prostředí a krajiny OSA III Kvalita života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova OSA IV Leader OSA V Technická pomoc

2. SZIF - Platební agentura OP Rybářství 2007 – 2013 (OPR) OSA 2 Akvakultura, zpracování produktů rybolovu a akvakultury a jejich uvádění na trh 2.1 Opatření pro produktivní investice do akvakultury 2.2 Opatření na ochranu vodního prostředí 2.3 Opatření v oblasti zdraví zvířat 2.4 Investice do zpracování a uvádění na trh OSA 3 Opatření společného zájmu 3.1 Společné činnosti 3.2 Opatření na ochranu a rozvoj vodních živočichů a rostlin 3.3 Podpora a rozvoj nových trhů a propagační kampaně 3.4 Pilotní projekty OSA 5 Technická pomoc 5.1 Technická pomoc

3. Program rozvoje venkova Návaznost PRV na předcházejí programy Operační program Zemědělství (OP RVMZ) Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP) SAPARD (předvstupní program) SAPARD: zkušenosti s projekty (pro SZIF i žadatele), nové postupy, kontroly,…, založení PA OP RVMZ: první program v rámci členství v EU PRV: poprvé celé sedmileté programovací období, venkov+zemědělství HRDP OP Rybářství SAPARD OP RVMZ Program rozvoje venkova 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2013

3. Program rozvoje venkova Pravidla, kterými se stanovují podmínky pro poskytnutí dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2007-2013 Plán rozvoje venkova, Národní strategický plán Nařízení ES (Rady a Komise) Legislativa České republiky

3. Program rozvoje venkova Základní legislativa EU Nařízení Rady (ES) č. 1290/2005 o financování společné zemědělské politiky Prováděcí pravidla: Nařízení komise (ES) č. 883/2006, 885/2006 Nařízení Rady (ES) č. 1698/2005 o podpoře pro rozvoj venkova z EZFRV Prováděcí pravidla: Nařízení komise (ES) č. 1974/2006, 1975/2006 Nařízení Rady (ES) č. 1320/2006, 1628/2006, 1857/2006

3. Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova 2007 – 2013 (PRV) OSA I Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví I.1.1 Modernizace zemědělských podniků I.1.2 Investice do lesů I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost I.3.2 Zahájení činnosti mladých zemědělců I.3.4 Využívání poradenských služeb OSA II Zlepšování životního prostředí a krajiny II.1.1 Platby za přírodní znevýhodnění poskytované v horských oblastech a platby poskytované v jiných znevýhodněných oblastech (LFA) II.1.2 Platby v rámci oblastí NATURA 2000 a Rámcové směrnice pro vodní politiku 2000/60/ES (WFD) II.1.3 Agroenvironmentální opatření II.2.1 Zalesňování zemědělské půdy II.2.2 Platby v rámci NATURA 2000 v lesích II.2.3 Lesnicko-environmentální platby II.2.4 Obnova lesního potenciálu po kalamitách a podpora společenských funkcí lesa

3. Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova 2007 – 2013 (PRV) OSA III Kvalita života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje III.1.3 Podpora cestovního ruchu III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova III.3.1 Vzdělávání a informace OSA IV Leader IV.1.1 Místní akční skupina IV.1.2 Realizace místní rozvojové strategie IV.2.1 Realizace projektů spolupráce OSA V Technická pomoc

Finanční plán po osách (v EUR za celé období) 4. Financování programu Finanční plán po osách (v EUR za celé období) Veřejné příspěvky OSA Veřejné příspěvky celkem Sazba příspěvku EAFRD (%) Částka EAFRD (EZFRV) Podíl (zaokrouhleno) 1. osa 840.522.497 75,00 630.391.873 22 % 2. osa 1.945.738.851 79,88 1.554.159.507 55 % 3. osa 635.553.635 476.665.226 17 % 4. osa 175.969.148 80,00 140.775.318 5 % TP 18.019.240 13.514.430 0,5 % CELKEM 3.615.803.371 77,87 2.815.506.354 100 % TP=technická pomoc + Reckovery Package: /alokace pro CZ: 21 000 000 EUR na rok 2009 a 14 700 000 EUR na rok 2010, celkem 35 700 000 EUR/

Osa, skupina opatření, opatření, podopatření, záměr 4. Financování programu Uskutečněná kola příjmu žádostí Kolo příjmu žádostí Termín Osa, skupina opatření, opatření, podopatření, záměr rok 2007 1. kolo 9.7.-27.7.2007 I.1.1.1.a, I.1.1.1.b, I.1.1.2., III.1.1.b, III.1.1.c, III.1.1.d 9.7.-20.7.2007 1.3.2. 2. kolo 5.11.-26.11.2007 I.1.2., I.1.3., I.1.4., I.3.1., III.1.1.a, III.1.2., III.1.3., III.2.1., III.2.2., III.3.1. 19.11.-21.12.2007 IV.1.1.* rok 2008 Kontinuální příjem od 15.1.2008 V.1.* od 3.11.2008 V.2.* 3. kolo 26.2.-17.3.2008 I.1.1.1., III.1.1., III.1.2., II.2.4.1.b, II.2.4.2. 26.2.-28.3.2008 II.2.4.1.a 3.3.-14.3.2008 4. kolo 10.6.-30.6.2008 I.1.3., I.3.1., I.3.4., III.1.3. 5. kolo 7.10.-27.10.2008 I.1.2., I.1.4., III.2.1., III.2.2., III.3.1., IV.1.1.*, IV.1.2. 7.10. - 10.11.2008 IV.2.1.* rok 2009 6. kolo 10.2. – 9.3.2009 I.1.1.1., I.1.1.2., I.3.4., III.1.1., III.1.2., IV.1.2. 17.2. – 2.3.2009 10.3. – 31.3.2009 II.2.4. 7. kolo 9.6. – 29.6.2009 I.1.3., I.1.4., I.3.1., III.1.3., IV.1.2., IV.2.1.* 8. kolo 6.10. – 26.10.2009 I.1.2., III.2.1., III.2.2., III.3.1., IV.1.2., IV.2.1.* * Příjem na CP SZIF

4. Financování programu Přehledy projektů (k 5.11.2009) 19.866 zaregistrovaných žádostí ve výši dotace 46.526.101.540 Kč 11.335 schválených žádostí ve výši dotace 21.827.872.433 Kč Cca 4.600 proplacených projektů ve výši dotace 5.3 mld. Kč

5. Administrace programu Fáze projektových opatření PRV Činnost Nositel činnosti Iniciace projektu Žadatel Příjem Žádosti o dotaci, Administrativní kontrola, Analýza žadatele a projektu, Přijatelnost, Bodování RO SZIF Kontrola projektů před doporučením, Doporučení projektů CP SZIF Schválení projektů, Dohoda Realizace projektu Žadatel/příjemce dotace Příjem Žádosti o proplacení, Kontrola realizace projektu Platby Monitoring/hodnocení Programu Řídící orgán PRV (MZe) Základní rozdělení účastníků implementace. AK=administrativní kontrola

5. Administrace programu Dotace bude poskytnuta na projekty, které splní následující podmínky: Předloží úplnou Žádost o dotaci z PRV, včetně všech povinných příloh, splní definici žadatele uvedenou v Pravidlech pro žadatele u příslušného pod/opatření, splní všechna kritéria přijatelnosti projektu uvedená v Pravidlech pro žadatele u příslušného pod/opatření, splní specifické podmínky uvedené ve specifické části pravidel u příslušného pod/opatření, bodové hodnocení projektu bude dostatečné vzhledem k disponibilním zdrojům, podepíše Dohodu se SZIF, splní veškeré podmínky při realizaci projektu, včetně proplacení všech výdajů, v termínu předloží kompletní Žádost o proplacení včetně všech stanovených příloh;

5. Administrace programu Administrace projektových opatření PRV Informování žadatele/příjemce dotace Příjem Žádosti o dotaci z PRV na RO SZIF Administrativní kontrola Žádosti o dotaci PRV Analýza žadatele a projektu (vybraná opatření) (Hodnotitelská komise – opatření na „inovace“) Přijatelnost Bodování Doporučení a schválení projektu Dohoda Informování – www.szif.cz, www.mze.cz, RO SZIF Příjem žádosti – RO SZIF (CP SZIF – TP a MAS) AK – úplnost a správnost dodaných dokumentů Analýza žadatele a projektu – FZ Přijatelnost – dle Pravidel Hodnotící komise – jen u I.1.3.2 Bodování – preferenční kritéria Doporučení a schválení projektu – RO a CP SZIF Dohoda – mezi příjemce dotace a SZIF

5. Administrace programu Administrace projektových opatření PRV Realizace projektu Žádost o proplacení Kontrola Žádosti o proplacení Kontrola fyzické realizace projektu Osvědčení o provedené práci projektu Schválení Žádosti o proplacení Proplacení dotace Udržitelnost projektu, kontrola ex-post Realizace projektu – lze již po zaregistrování Žádost o proplacení – po ukončení projektu vč. všech potřebných příloh Kontrola žádosti o proplacení – AK KFRP – u příjemce pomoci (místo realizace projektu)

5. Administrace programu Leader (MAS) Kroky administrace, které jsou pro opatření IV.1.1. rozdílné: Příjem Žádosti o realizaci SPL, administrativní kontrola, kontrola přijatelnosti na CP SZIF Bodování a doporučení Hodnotitelskou komisí (MZe) Schválení žádosti probíhá na CP SZIF Podání Žádosti o proplacení probíhá 3x ročně

5. Administrace programu Informace pro žadatele (www.szif.cz)

5. Administrace programu Žádost o dotaci z PRV Prostý PDF dokument Softwarový nástroj k vyplnění Žádosti o dotaci z PRV Po vyplnění opatření – podopatření a záměru se vygeneruje celá žádost (obecné+specifické podmínky). Vyplňování pouze bílé označených polí + nabídky, roletky, číselníky, apod. Možnost ukládání. Nově – elektronické podání prostřednictví PORTÁLU FARMÁŘE!!!

5. Administrace programu NUTS 2 Název RO SZIF Adresa Střední Čechy Praha a Střední Čechy Slezská 7, 120 56 Praha 2 Jihozápad České Budějovice Rudolfovská 80, 370 21 České Budějovice Severozápad Ústí nad Labem Masarykova 19/275, 403 40 Ústí nad Labem Severovýchod Hradec Králové Ulrichova náměstí 810, 500 02 Hradec Králové Jihovýchod Brno Kotlářská 53, 602 00 Brno Střední Morava Olomouc Blanická 1, 772 00 Olomouc Moravskoslezsko Opava Horní náměstí 2, 746 57 Opava

5. Administrace programu– harmonogram příjmů žádostí Opatření PRV Měsíc 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 I.1.1 Modernizace zemědělských podniků I.1.2 Investice do lesů I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělských a potravinářských produktů I.1.4 Pozemkové úpravy I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost I.3.2 Zahájení činnosti mladých zemědělců I.3.3 Předčasné ukončení zemědělské činnosti Kontinuální příjem I.3.4 Využívání poradenských služeb II.2.4 Obnova lesnického potenciálu a podpora společenských funkcí lesa Pouze informativní charakter – jednotlivá kola vyhlašuje přímo ministr zemědělství ČR

5. Administrace programu– harmonogram příjmů žádostí Opatření PRV Měsíc 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje III.l.3 Podpora cestovního ruchu III.2.1. Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby III.2.2.Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova III.3.1 Vzdělávání a informace IV.1.2 Realizace místní rozvojové strategie IV.2.1 Realizace projektů spolupráce V.1 Technická pomoc Kontinuální příjem

5. Administrace programu Jednotná doba pro příjem žádostí projektových opatření PRV na RO SZIF pracovní doba pondělí, středa 7:30 – 16:30 úterý, čtvrtek 7:30 – 15:00 pátek 7:30 – 13:00 Platí pro všechna RO SZIF.

5. Administrace programu Předregistrace Žádosti o dotaci z PRV Na RO SZIF jsou viditelně umístěny základní informace (instrukce) o postupu žadatele po příchodu na RO SZIF za účelem registrace žádosti o dotaci v rámci projektových opatření PRV.

6. KONTAKT Adresa: Ve Smečkách 33 110 00, Praha 1 www.szif.cz e-mail: info@szif.cz Infolinka: + 420 222 871 871

Děkuji za pozornost