Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Současný systém podpory
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
statutární náměstkyně hejtmana
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Přehled preferenčních kritérií
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Změny v soutěži Vesnice roku
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Průvodce dotačními programy PK
Transkript prezentace:

Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit obcí kraje Vysočina souvisejících zejména s oslavami či připomenutím významných výročí obce FV - Klenotnice Vysočiny 2008 FV - Edice Vysočiny VI. FV – Regionální kultura VIII. Oddělení památkové péče Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytnutí dotací na opravu a údržbu válečných hrobů a pietních míst vztahujících se k událostem 1.světové války a k činnosti československých legií FV - Diagnóza památek

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit obcí kraje Vysočina souvisejících zejména s oslavami či připomenutím významných výročí obce cílem programu je podpora společenských a kulturních aktivit obcí kraje, souvisejících zejména s oslavami či připomenutím významných výročí obcí (založení obce, získaní městských práv, udělení praporu, připomenutí jiné důležité historické události,…) maximální výše příspěvku je Kč,- a přitom nejvýše 100,- Kč v průměru na jednoho obyvatele lze žádat dotaci do výše 60% rozpočtovaných celkových nákladů každý žadatel může v rámci dvou po sobě jdoucích kalendářních roků obdržet maximálně jednu dotaci termín podání žádosti do , v následujících letech od 1. ledna do 15. února (rozhodující je datum poštovního razítka)

FV - Klenotnice Vysočiny 2008 cílem programu je vytvořit podmínky pro podporu kvalitnější péče o shromážděné hmotné kulturní dědictví (sbírkové fondy), čímž se rozumí zdokonalení elektronické evidence sbírkových fondů, ochrana sbírkových předmětů před nepříznivými vlivy prostředí (restaurování, konzervování, preparování sbírkových předmětů), zlepšení výstavní činnosti formou rozšiřování a zkvalitňování stávajících muzejních expozic či podporou při tvorbě nových expozic minimální výše příspěvku je 5 000,- Kč, maximální výše je ,- Kč, v rámci jednoho kola může žadatel získat podporu pouze jednoho projektu minimální podíl příjemce podpory je 40% celkových nákladů projektu termín podání žádosti (rozhodující je datum poštovního razítka) administrace programu podléhá pravidlům Fondu Vysočiny

FV - Edice Vysočiny VI. cílem programu je vytvořit podmínky pro podporu ediční a publikační činnosti a podpořit vydávání odborných a populárně-naučných publikací o významných osobnostech, historických událostech, kulturním a přírodním dědictví kraje Vysočina, finanční podpora je určena především pro vydání tištěných publikací regionálního nebo místního významu s širším společenským přínosem v regionu minimální výše příspěvku je ,- Kč, maximální výše je ,- Kč, v rámci jednoho kola může žadatel získat podporu pouze jednoho projektu minimální podíl příjemce podpory je 50% celkových nákladů projektu termín podání žádosti (rozhodující je datum poštovního razítka) administrace programu podléhá pravidlům Fondu Vysočiny

FV – Regionální kultura VIII. cílem programu je vytvořit podmínky pro podporu a zachování kulturních akcí v rámci neprofesionálního umění kraje se zaměřením na tradiční českou hudebnost, slovesné obory a divadelní tvořivost, výtvarnou, fotografickou a filmovou tvorbu, taneční umění a další estetické aktivity, finanční podpora je určena především na akce regionálního nebo místního významu s širším společenským přínosem v regionu minimální výše příspěvku je 5 000,- Kč, maximální výše je ,- Kč, v rámci jednoho kola může žadatel získat podporu pouze jednoho projektu minimální podíl příjemce podpory je 70% celkových nákladů projektu kulturní akce musí být realizovány v období od 1. dubna 2009 do 31. března 2010 termín vyhlášení programu: listopad 2008 termín podání žádosti (rozhodující je datum poštovního razítka) administrace programu podléhá pravidlům Fondu Vysočiny

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytnutí dotací na opravu a údržbu válečných hrobů a pietních míst vztahujících se k událostem 1. světové války a k činnosti československých legií dotaci lze poskytnout pouze na válečné hroby a pietní místa, vztahující se k událostem 1. světové války a k činnosti československých legií, které jsou evidovány dle § 4 zákona č. 122/2004 Sb., o válečných hrobech a pietních místech, ve znění pozdějších předpisů dotace se nevztahuje na válečné hroby a pietní místa, která jsou evidována jako kulturní památky dle zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů maximální výše příspěvku je ,- Kč, nelze žádat o dotaci 100% výši své finanční spoluúčasti si určí každý vlastník sám (kritériem hodnocení žádostí bude v případě přečerpání částky určené na tento program procentuální podíl vlastníka na celkovém financování obnovy, žadatelé budou seřazeni podle procentuálního podílu vlastních prostředků sestupně, přičemž skutečné procentuální podíly pouze pro toto pořadí budou upraveny speciálními koeficienty podle velikosti obce) termín podání žádosti do (rozhodující je datum poštovního razítka)

FV - Diagnóza památek cílem programu je podpořit zpracování předprojektové dokumentace (statické posudky, restaurátorské průzkumy, stavebně historické průzkumy a další), které jsou nutné k zajištění kvality a hospodárnosti následných projektových a prováděných prací a k úspěšnému získání finančních prostředků na realizaci obnovy z dotačních titulů státní správy i samosprávy maximální výše příspěvku je ,- Kč minimální podíl příjemce podpory je 50% celkových nákladů projektu termín podání žádosti do (rozhodující je datum poštovního razítka) administrace programu podléhá pravidlům Fondu Vysočiny

Děkuji za pozornost Jaroslava Panáčková odbor kultury a památkové péče tel.: ,