JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Advertisements

Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Základní škola a mateřská škola Bzenec
X EXEL.
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
Databáze Sestavy.
VÝPOČTY V TISKOVÝCH SESTAVÁCH SESTAVÁCH Lenka Buchtová, 4. y.
MS EXCEL - filtry. Úvodní informace  Představte si, že máte dlouhý seznam v Excelu s údaji například o lidech, kde si píšete plat, zda kouří, chovají.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Funkce v Excelu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Třídění a řazení dat Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2.
Vyhledávání dat podle určených kritérií Máte za úkol vytvořit databázi klientů v bance s jejich osobními údaji, čísly účtů a konečnými zůstatky na těchto.
Burzovní graf Vytvořte burzovní graf, ve kterém se uvádí objem obchodované akcie, maximální a minimální cena, konečná cena.
Tabulkový procesor.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.20 Téma: Excel Číslo projektu:
Hromadná korespondence, makro
Co je to multiatribut a jak se využívá? Zuzana Illková.
Tvorba štítků. Co jsou to štítky Zvláštní druh obecných sestav tvoří štítky. WinBase602 umožňuje vytvářet štítky libovolných rozměrů a parametrů, nejběžněji.
EXCEL ŘAZENÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_254 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
TRANSPOZICE TABULEK Zadání úkolu: Převeďte řádky buněk v tabulce na sloupce a naopak, tzn. otočte tabulku o 90 stupňů.
Cvičení, 3.4. Matematická soutěž Mařík Petr zpracováno pro výuku na ZŠ Mařík Petr zpracováno pro výuku na ZŠ.
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník Třídění a řazení dat pomocí tabulkového procesoru.
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
TVORBA SLOUPCOVÝCH SPECIÁLNÍCH GRAFŮ Elektrárenská společnost ČEZ loni vykázala podle auditovaných výsledků čistý zisk 6,434 miliardy korun, což byl 12procentrní.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Vytvoření záznamu dodavatele 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Žákovská knížka Základní škola Osečná.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Propojování tabulek pomocí ukazatelů Andrea Vlasáková, 4. Y Klikni!
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Vyhledávání dat podle určitých kritérií Lenka Havránková, 4.Y.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
EXCEL FILTROVÁNÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Použití dotazu jako zdroje dat pro sestavu Win Base 602 Lenka Šmardová, 4. Y2.
Funkce v Excelu.
Databáze MS ACCESS 2010.
Filtrování záznamů Filtr podle výběru Filtr podle formuláře Rozšířený filtr Symboly, výrazy Dotazy.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Číselné formáty.
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Hromadná korespondence 2 OpenOffice
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Digitální učební materiál
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>

1. Údaje v následující databázové tabulce seřaď podle: a) jmen zaměstnanců b) podle data narození c) podle výše platu 2. Vytřiď údaje do skupin tak aby: a) jsi vybral všechny ženy b) jsi vybral všechny narozené před rokem 1971 zároveň však s platem vyšším, než Kč 15000,-- Tvůj úkol:

Výchozí tabulka

Jak na to: Nejdříve si ujasníme o jaké funkce se vlastně jedná.

1. Na první úkol budeme potřebovat funkci zvanou ŘAZENÍ

2. Na druhý úkol použijeme složitější funkci. Budeme třídit záznamy pomocí tzv. FILTRŮ Nyní si ukážeme přesný postup:

Úkol 1a: 1. Označíme tabulku 2. V Menu-Data najdeme ikonu pro seřazení

3. Objeví se okno k zadávání příkazů. Zadáme seřazení podle sloupce „Jména“ a stiskneme OK. Dále si můžeme navolit, zda je chceme seřadit vzestupně či sestupně. Pokud klikneme na ikonu Možnosti, dokonce můžeme rozlišit řazení řádků a sloupců. 4. Takto by měla vypadat výsledná tabulka: Ano, určitě jste si všimli, že vypadá naprosto stejně jako tabulka původní. Ta byla také seřazena podle jména, jak bylo i přednastaveno.

Úkol 1b: Je obdobný jako úkol 1a) zadáme však, aby se záznamy třídili podle atributu „ Datum nar.“ Výsledná tabulka bude mít tuto podobu: Úkol 1c: Výslednou tabulkou bude takováto tabulka:

Úkol 2a: 1. Opět označíme tabulku a v Menu-Data najdeme funkci „Filtr“ - „Automatický filtr“ 2. V každé atributu tabulky přibilo tlačítko pro rozbalení možností. Možnosti zobrazíme klepnutím na šipku.

3. Tímto způsobem teď klikni na šipku ve sloupci „Pohlaví“ a vyber položku „žena“. Výsledná tabulka by měla vypadat takto: Úkol 2b: 1. Tentokrát tu existují dvě podmínky, a tak bude úkol složitější. Ale žádný strach. Prostě vyřešíme jedno po druhém. A) Plat: v nabídce sloupce „Měs. Plat“ si vybereme položku „vlastní“. Objeví se nám okno, do kterého zadáme potřebné podmínky a potvrdíme OK.

V tabulce se vyberou všechny záznamy s odpovídající zadané podmínce a my můžeme pokračovat. B) Rok narození: Tentokrát zvolíme položku „vlastní“ jinde, a to ve sloupci „Datum nar.“ Opět se nám zobrazí okno, které vyplníme následovně a potvrdíme. Konečný výsledek je následující:

Tak to by bylo všechno, jen ještě malou poznámku. Určitě vás zajímá kam se ztratili řádky tabulku, nebo jestli je možné získat zpět z upravené tabulky, tabulku původní. Samozřejmě. Jen ve sloupcích, se kterými jste pracovali musíte navolit položku „vše“. T A K T E D Y H O D N Ě Ú S P Ě C H Ů !!!!!!!