Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TVORBA SLOUPCOVÝCH SPECIÁLNÍCH GRAFŮ Elektrárenská společnost ČEZ loni vykázala podle auditovaných výsledků čistý zisk 6,434 miliardy korun, což byl 12procentrní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TVORBA SLOUPCOVÝCH SPECIÁLNÍCH GRAFŮ Elektrárenská společnost ČEZ loni vykázala podle auditovaných výsledků čistý zisk 6,434 miliardy korun, což byl 12procentrní."— Transkript prezentace:

1 TVORBA SLOUPCOVÝCH SPECIÁLNÍCH GRAFŮ Elektrárenská společnost ČEZ loni vykázala podle auditovaných výsledků čistý zisk 6,434 miliardy korun, což byl 12procentrní nárůst ve srovnání s předloňským nekonsolidovaným ziskem 5,745 miliardy korun. Údaje, které odpovídají českým účetním standardům, včera oznámil tiskový mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Náklady ČEZ klesly asi o čtyři procenta na 48,491 miliardy Kč, což byl podle mluvčího jeden z důvodů zvýšení zisku firmy. Kladný vliv na hospodaření ČEZ mělo i posilování koruny.

2 POSTUP PŘI TVORBĚ SLOUPCOVÝCH GRAFŮ Nejdříve si zapíšeme hodnoty do tabulky v programu Excel a dáme do bloku.

3 Nejprve klikneme v Menu - Vložit Zde na Graf Objeví se nám průvodce grafem, který má 4 části Vybereme typ grafu - tedy sloupcový Podtyp grafu si zvolíme skupinový sloupcový s 3D efektem

4 Když klikneme na Další dostaneme se do druhé části Průvodce grafem. Zde máme Oblast dat, kde označíme, že řady tvoří sloupce. A opět klikneme na Další. Objeví se nám Průvodce grafem 3/4 Do názvu grafu zapíšeme jak chceme,aby se náš graf jmenoval (tedy Nejziskovější firmy v ČR v roce 2001).

5 Klikneme na Osy. Zde označíme osu X automaticky a osu Z nebudeme značit.

6 Klikneme na Mřížky. Zde nebudeme nic označovat.

7 V Legendě také nebudeme nic označovat. V pravé části Průvodce grafem se můžeme dívat na to jak graf vypadá.

8 V Popiskách dat vybereme Zobrazit hodnoty a hned uvidíme na grafu v pravé části, že se nám zde hodnoty opravdu objevily. Dále klikneme na Tabulku dat.

9 Klikneme na Další. Objeví se nám Průvodce grafem 4/4 - vybereme kam chceme gram umístit a dokončíme.

10 Nyní již máme graf hotový, ale pokud si chceme zarovnat písmo pod grafem - klikneme na něj a ve Formátu osy si ho zarovnáme jak chceme.


Stáhnout ppt "TVORBA SLOUPCOVÝCH SPECIÁLNÍCH GRAFŮ Elektrárenská společnost ČEZ loni vykázala podle auditovaných výsledků čistý zisk 6,434 miliardy korun, což byl 12procentrní."

Podobné prezentace


Reklamy Google