Europal s.r.o Vypracoval: Vladimír Macků, Petr Dostál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výpočet mzdy - příklady
Advertisements

4. Cvičení – Vliv zdanění na finanční rozhodování 1FP211.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Lenka Štibrányiová
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Nauka o podniku Seminář 6..
Solární systémy pro aktivní topení
, Chrudim Anna Chvátalová
Příklady způsobu stanovení ceny
NEJLEPŠÍ KVALITOU PENĚZ JE JEJICH KVANTITA Aktivní správa peněžních prostředků ATLANTIK AM Akciové trhy
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Kupovat na splátky, nebo na úvěr ? Pokud si chceme pořídit nějakou věc nebo službu a nemáme na ni dostatek hotovosti, můžeme ji koupit na splátky nebo.
Jak v praxi využít analýzu bodu zvratu?
EKONOMICKÝ A FINANČNÍ KOMENTÁŘ KOLOBĚHU I. Hodnota a)interní - celková hodnota nákladů b) externí - cena získaná za prodané výrobky a zboží
V ýukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Autor: MSc. Marcela.
Jednotky délky a jejich převody 5. ročník
Násobení a dělení čísel 10, 100 a jejich násobků
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění.
Pom ě r, soustava dvou lineárních rovnic o dvou neznámých, jednoduchý p ř íklad s více ř ešeními, lineární rovnice se 2 neznámými a jednoduchou úvahou,
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 11/14.
Holínská, Eva: Základy účetnictví BIVŠ LS 2009/ Stručný obsah 7. přednášky účetní zobrazení koloběhu aktiv a pasiv na rozvahových účtech (tzv. jednořadově)
UMOŘOVÁNÍ DLUHU Užití GP v praxi 1.
Výroba a prodej cukrovinek
Řešíme pro případy, kdy firma účtuje o zásobách: a) způsobem A, b) způsobem B.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Mapa zájmu - plány.
V rámci všech serverů společnosti Aliaweb, spol. s r.o. oslovíte přes uživatelů Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a.
Základy financí 8. hodina.
Pořízení dlouhodobého majetku
Členění útvarů Alokační fáze
Finanční řízení podniku
Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Účetnictví.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Efektivnost.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Výkladový příklad DE. Podnikatel NENÍ plátce DPH 1/Peněžní vklad podnikatele hotově12 000,-- 2/Peněžní vklad podnikatele na BÚ60 000,-- 3/Zřizovací výdaje/ŽL,cestovné,kolky/
FINANČNÍ PLÁNOVÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví.
Násobení a dělení čísel (10,100, 1000)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_04_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
Slovní úlohy I. Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Násobení přirozených čísel 5. ročník
TOC Class Problem I (jednodušší varianta P&Q analýzy) (v tomto konkrétním příkladu je P=Y a Q=Z – specifikace proměnných) Ing.J.Skorkovský, CSc.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.10 Ročník2. ročník.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
VZDĚLÁVACÍ OBLAST:TEORETICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ Tematická oblast:Rozvahové účty Předmět:Účetnictví Název:Výsledkové účty - procvičování Anotace: Digitální učební.
Účtování o mzdových prostředcích
Financování podniku Kalkulace – vyčíslení nákladů při výrobě slouží k tvorbě ceny sleduje strukturu a výši nákladů na ni závisí,zda firma prodělá,nebo.
KDM s.r.o. Majitel firmy - Dominik Mašík. Základní informace o firmě: Založení společnosti KDM s.r.o. v dubnu 2014 Sídlo společnosti: Ždírec nad Doubravou.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ekonomická stránka činnosti podniku Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných.
MAJETEK PODNIKU září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070106
Účetnictví – Rozvaha, její funkce, obsah a členění
V ýukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Msc. Marcela Vojáčková.
Příklady (část 1.) Kolik budu mít v bance po 4 letech, jestliže dnes vložím 500 tis. Kč při roční úrokové míře 5 %? Kolik budu mít v bance jestliže bude.
Rádio 4You PREZENTACE NOVÉ ROZHLASOVÉ STANICE SEMESTRÁLNÍ PRÁCE Z PŘEDMĚTU – TELEKOMUNIKACE – 14TC MICHAL DVOŘÁK 3-70.
Základy účetnictví 4. přednáška.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
ROZVAHA říjen 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070108
Základy účetnictví Ladislav Šiška.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01, KČ3,C3,SM3.
* Procenta kolem nás Matematika – 7. ročník *
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
– soutěž PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola.
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK II.
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Transkript prezentace:

Europal s.r.o Vypracoval: Vladimír Macků, Petr Dostál

Předmět podnikání a lokalita podniku činnost:výroba europalet Sídlo firmy: Březnice,Okres Příbram, kraj Středočeský. Důvod výběru lokace firmy a)Brdské lesy=krátká vzdálenost dodavatele b) Železnice ve městě=nižší náklady na dopravu. c)Výhodná smlouva s městem ohledně pronájmu výrobních prostor.

Cílová skupina různé dodavatelské a přepravní firmy Sklady, všechny firmy, které používají palet pro přepravu nákladu Např.: V Kaufladnu Příbram se za den přiveze zboží na 90 paletách euro.

Cíle Firmy a)čistý zisk v prvním roce: min 0,5 mil Kč. b)Do 10 let dominantního výrobce pro kraj c)Do 5 let umořit úvěr(“není závažná podmínka“) d)Rozšířit výrobu o další atypické rozměry palet a výkup s renovací palet. e)Vytvořit nové pracovní místa

Dosažení cílu a) Udržet nižší cenu výrobku než konkurence. b) Co nejdříve začít vyvážet po celé Evropské unii (Naše výhoda proti výrobcům v Západní Evropě je značně nižší cena práce a surovin ) c)Při dostatku investičních prostředků začít vyrábět i klasické pilařské výrobky. d)Získat dotaci se strukturálních fondů Evropské Unie.

Rozvaha kapitálu AktivaPasiva 2 Linky a příslušenství KčVlastní kapitál Kč Oběžný kapitál KčCizí zdroje Kč Suma KčSuma Kč Cena výrobních linek byla odhadnuta na 12 milionů Za další 2 miliony budeme muset pořídit manipulační techniku, nářadí a pracovní obleky a rukavice. (Komentář: Cena linek byla námi odhadnuta. Přesnou cenu se nám nepovedlo zjistit i přesto, že jsme kontaktovali prostřednictvím elektronické pošty několik firem, které se zabývají výrobou nebo dovozem těchto strojů. ) Do firmy investujeme 5 mil korun. Dalších potřebních 10mil budeme muset získat z cizích zdrojů. Z nich nejreálnější je podnikatelský úvěr u některé z našich bank.

Klasická možnost plácený DluhúmorúrokSplátka 1 rok Kč Kč Kč 2 rok Kč Kč Kč Kč 3 rok Kč Kč Kč Kč 4 rok Kč Kč Kč Kč 5 rok Kč Kč Kč Kč 6 rok Kč Kč Kč Kč 7 rok Kč Kč Kč Kč 8 rok Kč Kč Kč Kč 9 rok Kč Kč Kč Kč 10 rok Kč Kč Kč Amuitní metoda splácený DluhúmorúrokSplátka 1 rok Kč Kč Kč Kč 2 rok Kč Kč Kč Kč 3 rok Kč Kč Kč Kč 4 rok Kč Kč Kč Kč 5 rok Kč Kč Kč Kč 6 rok Kč Kč Kč Kč 7 rok Kč Kč Kč Kč 8 rok Kč Kč Kč Kč 9 rok Kč Kč Kč Kč 10 rok Kč Kč Kč Kč

Výroba -Cena materiálu na 1paletu je 85Kč. -Výroba bude probíhat na dvou linkách ve 2 směném provozu po celý pracovní rok -Norma na výroby bude 20 palet na 1 pracovní hodiny -Paleta bude vyrobená podle mezinárodní normy UIC Paleta je určena pro vnitrostátní i zahraniční přepravu materiálu a zboží a je směnitelná.

Cena výrobku Palety budeme prodávat za 240Kč za kus.Tato cena je určena pomocí praxe a nemůžu ji prodávat dráž než konkurence.Cenu hodně ovlivňuje cena konkurence. Příklad ceny konkurence 250 Kč za jeden kus. Internetové stránky firmy Vicom s.r.o., S touto cenou se ztotožnili všechny ostatní konkurenční firmy.

Pracovníci Pro zajištění výroby budeme potřebovat níže uvedené pracovníky 1 mistr Kč 1 skladníka Kč 6 pracovníku Kč „Jedná se o hrubou mzdu“ Náklady na jednu směnu za jeden rok je ,5240 mil Kč. Celkové náklady na zaměstnance za jeden rok-- 3,0480 mil Kč. Soc. a zdr. pojištění budu uvažovat 30% Za rok budu muset zaplatit na soc. a zdra ,9144 mil Kč Celkové náklady na zaměstnanceza rok-----3,9624 mil Kč.

Výsledovka za celý rok Daň je (31%). Zisk s prodeje 17, mil Kč Náklady materiálu--6, mil Kč Celkové náklady na pracovníky - 4, mil Kč Pronájem -0, mil Kč Odpisy— *0.12-1, mil Kč Náklady na dopravu-0, mil Kč Pojištění-0, mil Kč Náklady na provoz-0, mil Kč Splátka úroků-1, mil Kč Celkem4, mil Kč Daň1, mil Kč Čistí zisk2, mil Kč Odpisy1, mil Kč Úmor -0, mil Kč Cash flow3, mil Kč

LedenÚnorBřezenDubenKvětenČerven Tržby ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Cel. Nákl. zaměstanci ,00 Kč Pronájem25 000,00 Kč Pojistění ,00 Kč0,00 Kč Náklady ,67 Kč ,00 Kč ,67 Kč ,00 Kč ,33 Kč Provoz56 250,00 Kč ,00 Kč37 500,00 Kč ,00 Kč Úrok0,00 Kč ,00 Kč0,00 Kč ,00 Kč Doprava30 000,00 Kč ,00 Kč44 400,00 Kč45 000,00 Kč51 000,00 Kč Zisk před daní (tis.)4,38 Kč204,38 Kč88,80 Kč518,73 Kč531,05 Kč429,22 Kč ČervenecSrpenZáříŘíjenListopadProsinec Tržby ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Cel. Nákl. zaměstanci ,00 Kč ,00 Kč Pronájem25 000,00 Kč Pojistění0,00 Kč Náklady ,67 Kč ,33 Kč ,67 Kč ,00 Kč ,00 Kč Provoz12 500,00 Kč ,00 Kč52 500,00 Kč Úrok0,00 Kč ,00 Kč0,00 Kč ,00 Kč Doprava48 000,00 Kč46 500,00 Kč43 500,00 Kč45 000,00 Kč ,00 Kč Zisk před daní (tis.)617,63 Kč586,84 Kč274,11 Kč516,05 Kč 370,80 Kč

Citlivostní analýza -Nejvíce citliví budeme na pokles prodeje -Pokud tržby klesnou pod 24%. Tak nesplníme čistí zisk 0,5mil Kč -Vzrůst ceny dřeva o 30% v pohodě ustojíme, ale pokud by se kní -přidal pokles prodeje o 10%. Tak už bychom museli podniknout razantní kroky na záchranu. -Největší nebezpečí je platební neposlušnost odběratelů -Pro případ poškození strojů a výrobních prostor si pořídíme pojistku, kterou by jsme kryli případné vzniklé škody.

Ukázka výrobku a výrobních linek