Na úřadu Petr Machala. Zjisti, kde se nachází sídlo obecního úřadu, kdy mají úřední hodiny. starosta, zástupce, tajemník a zaměstnanci úřadu má-li úřad.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.D NAVŠTÍVILA MĚSTSKÝ ÚŘAD
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
Vybrané výsledky výzkumu: „Sledování trendů v oblasti veřejných informačních služeb“ Trendy k informační společnosti Prosinec 2005 / Pavel Šimoník - STEM/MARK,
Ochrana práv ve veřejné správě
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
Ochrana práv ve veřejné správě
Zásady elektronické komunikace
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.20
ČLOVĚK JAKO OBČAN V DEMOKRATICKÉM STÁTĚ OBČAN A JEHO OBEC Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka,
Trestní právo procesní II.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Jsem občanem státu Petr Machala.
17.1 Státní správa a samospráva
SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ – vybrané aspekty
SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ – vybrané aspekty
Moc soudní Pavel Šuranský.
V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Správní právo MOST FBI Správní právo Orgány obcí a krajů
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská nauka Ročník:
Zákoník práce Zákon o úřednících
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Obec II. obecní zřízení Petr Machala.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Starověké Athény Petr Machala.
Státní samospráva obec
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Výklad č. 84 č.j. 2551/ Společná řízení  k § 115 odst. 11 vodního zákona a § 140 správního řádu.
Správa místních poplatků
Návrh znění pracovní smlouvy. Pracovní smlouva uzavřena v souladu s ustanovením § 33 zákona č. 262/2007 Sb., zákoníku práce ve znění pozdějších předpisů.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Život v regionech Petr Machala.
Lidská práva a jejich dodržování VY_INOVACE_32_OBN_911 Autor: Mgr. Marcela Šudichová Vytvořeno: listopad 2012 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední.
Jsem občanem Evropské unie
Správní řád -vybrané instituty
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Principy dobré správní praxe v činnosti.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Orgány právní ochrany občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Budování užitečného webu - nezbytná výbava městských webů. Ing. Radovan Necid starosta.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Veřejnoprávní smlouvy
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
MĚSTO VALAŠSKÉ KLOBOUKY
Číslo projektu: Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Město a příměstské oblasti
Trendy k informační společnosti
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Demografický vývoj v okolí Prahy, kapacita ZŠ, nedostatek pedagogů
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Role manažerů kvality na odborech MěÚ
Novinky v předškolním vzdělávání
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
II. Setkání se starosty obcí
V. Setkání se starosty obcí
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

Na úřadu Petr Machala

Zjisti, kde se nachází sídlo obecního úřadu, kdy mají úřední hodiny. starosta, zástupce, tajemník a zaměstnanci úřadu má-li úřad alespoň 2 odbory – řídí práci tajemník plní úkoly obecní rady Už jste někdy slyšeli o tom, co znamená setkání s úředníky? Víte, kdo tvoří obecní úřad?

Chci uzavřít sňatek Stavební povolení Vyřizuji porodné Chci prodávat na náměstí zeleninu a ovoce Změna trvalého bydliště Chci vybudovat čističku odpadních vod Chci provozovat taxislužbu Chci organizovat koncert Chci vyřídit nový řidičák Který odbor byste navštívili s žádostí?

Plnit své úkoly řádně a nestranně Být k občanům vstřícný Sdělit občanům informace potřebné pro vyřízení jejich záležitostí Informovat je o právních ustanoveních, která se této záležitosti týkají Seznámit občany s termínem vyřízení jejich požadavku Informovat občany o možnosti a způsobu odvolání Obecní úřad je tu proto, aby pomáhal prostřednictvím úředníků občanům řešit nejrůznější záležitosti. Znáte povinnosti úředníka?

máme právo vznést stížnost nebo se odvolat Co můžeme dělat, když nejsme spokojeni s postupem úředníka? Napište: stížnost na zdlouhavé nebo nedostatečné vyřízení své záležitosti návrh na zřízení dětského hřiště

složenina slov francouzského bureau (úřad, psací stůl) a řeckého kratein (vládnout) systematická administrativní činnost charakteristická je hierarchie specializace funkcí Víte co je to byrokracie?

Děkuji za pozornost.