1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů 3.12.2009 ● obnova vozového parku ● podpora.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Advertisements

MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.
Příprava nové dopravní politiky ČR
Řešení protisoutěžních opatření ze strany orgánů veřejné moci Mgr
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
(podpora ekologicko energeticky efektivních vozidel a zlepšení bezpečnosti vozového parku silničního provozu v České republice) Strategie obnovy vozového.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Legislativa a životní prostředí Předkládá: Řídící tým „Legislativa a životní prostředí“ ve složení:
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Možné dopady strategie Evropa 2020 na malé na malé a střední podniky Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Praha Strategie EVROPA 2020 Nové.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Strategická průmyslová zóna Holešov Konference Nová adresa pro Vaše podnikání Karel Machotka ředitel sekce podnikání Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
ADMINISTRATIVNÍ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ JUDr. Michal Bernard MŽP ČR, odbor ochrany ovzdu ší Seminář Návrh nového zákona o ochraně ovzduší.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Obnova vozového parku v České republice
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Evropské fondy pro regionální rozvoj (EFRR) Zkušenosti z praxe a projekty ve městě Hengelo Mr. Harry Vranken.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
2.Marketingové prostředí
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Společné zasedání Rad ředitelů ZAP SR a Sdružení AP „Postavení automobilového průmyslu v ČR a aktuální problematika jeho firem“ Ing. Pavel Juříček, Ph.D.
Novela zákona o ochraně ovzduší Připravena na základě poslanecké iniciativy poslanců: Pavla Drobila Kristýny Kočí Pavola Lukši Jakub Achrer, OOO MŽP 20.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Nízkoemisní zóna v hl. m. Praze varianty územního rozsahu duben 2014.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Legislativa a životní prostředí Předkládá: Řídící tým „Legislativa a životní prostředí“ ve složení:
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Regionální politika v České republice a Evropské unii 6 Nástroje regionální politiky v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Financování kapitol státního rozpočtu II
Nízkoemisní zóna KLIMKOVICE 1 Úvod. Nízkoemisní zóna KLIMKOVICE 2 Úvod.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Nový zákon o ochraně ovzduší
Výbory a pracovní skupiny
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
STUDIE PROVEDITELNOSTI ZAVEDENÍ NÍZKOEMISNÍ ZÓNY NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA „Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí.
Transkript prezentace:

1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora technického vzdělávání, výzkumu, vývoje a inovací

2 ● česká a evropská legislativa ovlivňující podnikání, výrobu vozidel, jejich skupin, dílů a příslušenství výrobu vozidel, jejich skupin, dílů a příslušenství ● oboustranné zlepšení komunikace s členskou základnou AutoSAP základnou AutoSAP ● udržování korektních vztahů se sociálními partnery partnery II. OPERATIVNÍ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů

3 Z dopisu prezidenta AutoSAP předsedovi vlády ČR odeslaném dne (na základě jednání Rady ředitelů konaného dne ): Podpora vzdělávání v technických oborech- nesoulad mezi požadavky trhu práce, demografickou a vědomostní křivkou populace a systémem vzdělávání v ČR;Podpora vzdělávání v technických oborech - nesoulad mezi požadavky trhu práce, demografickou a vědomostní křivkou populace a systémem vzdělávání v ČR; Program systémové obnovy vozového parku v ČR v podstatě neexistuje - negativní dopady na životní prostředí a bezpečnost;Program systémové obnovy vozového parku v ČR v podstatě neexistuje - negativní dopady na životní prostředí a bezpečnost; Dopravní infrastruktura v ČR je pro automobilový průmysl velmi významná, na podnikatele negativně působí státní zásahy do materiálových toků mezi firmami spočívajícíDopravní infrastruktura v ČR je pro automobilový průmysl velmi významná, na podnikatele negativně působí státní zásahy do materiálových toků mezi firmami spočívající v omezování jízd a zdražování dopravy; v omezování jízd a zdražování dopravy; Ochrana ovzduší - nová vyhláška o emisních limitech (č. 337/2010 Sb.) je dle našeho názoru v rozporu s dokumentem „Návrhy na řešení opatření k posílení konkurenceschopnosti a rozvoje podnikání v ČR“, přináší značné zvýšení administrativy a nákladů firem; rovněž tak poslanecká novela zákona o ochraně ovzduší (možnost zavedení nízkoemisních zón v obcích) schválená Poslaneckou sněmovnou nebude mít žádoucí efekt. Omezení vjezdu neekologických vozidel do nízkoemisní zóny jen při překročení imisních limitů není řešením.Ochrana ovzduší - nová vyhláška o emisních limitech (č. 337/2010 Sb.) je dle našeho názoru v rozporu s dokumentem „Návrhy na řešení opatření k posílení konkurenceschopnosti a rozvoje podnikání v ČR“, přináší značné zvýšení administrativy a nákladů firem; rovněž tak poslanecká novela zákona o ochraně ovzduší (možnost zavedení nízkoemisních zón v obcích) schválená Poslaneckou sněmovnou nebude mít žádoucí efekt. Omezení vjezdu neekologických vozidel do nízkoemisní zóny jen při překročení imisních limitů není řešením. Získávání vojenských zakázek - v některých případech je posuzování ze strany českých úřadů přísnější než v jiných zemích EU;Získávání vojenských zakázek - v některých případech je posuzování ze strany českých úřadů přísnější než v jiných zemích EU; Termín přijetí eura v ČR - je dlouhodobou prioritou českých exportérů.Termín přijetí eura v ČR - je dlouhodobou prioritou českých exportérů. Podnikatelská sféra postrádá zejména dlouhodobě platnou hospodářskou strategii Podnikatelská sféra postrádá zejména dlouhodobě platnou hospodářskou strategii s jasně stanovenými prioritami v jednotlivých oblastech. Rovněž tak chybí ekonomická diplomacie (příkladem může být postoj k Dohodě o volném obchodu mezi EU a Koreou). s jasně stanovenými prioritami v jednotlivých oblastech. Rovněž tak chybí ekonomická diplomacie (příkladem může být postoj k Dohodě o volném obchodu mezi EU a Koreou).