Přečtěte si ve trojici texty, představte si postavy z vašich příběhů. Co je spojovalo? Kdo jim pomohl? Kdo je zachránil?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Advertisements

MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Francie, Itálie, Německo
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
PUNSKÉ VÁLKY.
Zápočtová práce do ergoterapie
Společnost Na přelomu 19. a 20. století. Jak by vypadal můj nedělní den kdybych žil ve městě na přelomu 19. a 20. století?
TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
Strom přátelství Ročník: 3. ročník Autor: Kateřina Holaňová
Průběh projektu SLIC 2012 Co jsme se dozvěděli? Posouzení psychosociálních rizik Kampaň Evropské inspekce SLIC 2012 PhDr. Ludmila Kožená SZÚ.
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Co znamená slovo propaganda a jaké jsou její formy?
ROMANTISMUS 1. pol. 19. st..
Metodický screening jednotek a výstupů učení. Význam metodické kontroly Monitoring výrazných odchylek Podpora autorů formou nezávazných doporučení Podpora.
AUTOR: MGR. JAROSLAVA SUCHÁ, ZŠ A MŠ ŠVIHOV
Romantismus.
Psychologie štíhlé postavy
Vyber si některý z obrázků Přemýšlej pomocí obrázku, o čem by mohla být dnešní hodina, co tě k obrázku napadá? Zapiš si své nápady do sešitu + Zkus svůj.
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_O8_CJL_M Ročník: III. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Schopnosti Milana Reichlová.
Za dobrovolnickými příběhy na severní Moravu do Slezské diakonie.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
FANTASTICKÁ LITERATURA
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS.
Vzhůru Jakub Dybowicz. -K aždý den se najde člověk který je k počítači, televizi nebo podobným přístrojům, připojen imaginárním řetězem. Každý takoví.
ŠANCE PRO VAŠI ŠŤASTNĚJŠÍ I ZDRAVĚJŠÍ BUDOUCNOST.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Judo Judo je styl japonského bojového umění a velmi rozšířený úponový sport. Judo, celý název Kodokan Judo, vzniklo z několika škol džiu-džitsu které vyučovaly.
Víra přivádějící k úžasu
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Název projektu:
 Vyvoď z úryvku téma, kterým se podle tebe budeme dnes zabývat? Proč si to myslíš?  Poraďte se ve skupině čemu se dnes budeme věnovat. Proč si to myslíte?
Jak by si definoval slovo hrdina? Co podle tebe musí člověk dělat, aby si ho označil jako hrdinu? Znáš nějakého hrdinu ve světě? Ve svém okolí? Promysli.
Porovnej si svou definici se sousedem. 1) Zásadní změna, základní převrat, svržení starého a nastolení nového politického režimu, často násilnými prostředky.
Vážený pane učiteli, dovolte mi, abych Vám popřál k Vašim narozeninám vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v osobním životě. Také Vám přeju.
Co jsem se dozvěděl o Templářích? Mám ještě nějaké otázky?
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
TRESTNÍ PRÁVO Objekt trestného činu Mgr. Petr Čechák, Ph.D.
Jednotky délky Miroslava Maňásková. 1 ABCD 446 cm500 dm4,6 m50 cm 30,46 km0,5 km390 dm39 mm NAJDI DVOJICE 246 dm500 mm50 m460 mm 1390 cm460 m500 m3,9.
Rudolf II. Habsburský Rudolfínská doba. Rudolf II. Sleduj video.video Jaký byl přístup Rudolfa II. k vladařským povinnostem? Jaké byly jeho vztahy s bratrem.
Jednotky objemu Miroslava Maňásková.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Soutěž pro žáky z celé ČR „Nakresli mi svou planetu“ Cílem soutěže je zvýšit povědomí dětí o potřebě chránit naši planetu a upozornit je na nebezpečí,
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
Název školyStřední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní.
Johann Wolfgang Goethe Utrpení mladého Werthera.
Problematika QOL – Quality of Life M. Lejska AUDIO-Fon centr. Brno.
RYTÍŘSKÁ EPIKA – ANGLIE Jaká je tvá představa o rytíři? Jaké vlastnosti jsou rytíři připisovány? Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_14.
Epos Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Září 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Osobnost člověka SPOLEČENSKÁ VÝCHOVA 3
Vliv týmové spolupráce na výsledky zdravotnických zařízení
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
hodnoťte ⋆ diskutujte ⋆ plánujte
Slovo života Listopad 2012.
PODZIM A LIDOVÁ SLOVESNOST Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Práva a povinnosti osob
Práva a povinnosti osob
Práva a povinnosti osob
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Název školy: Základní škola Pardubice - Spořilov Autor: Mgr
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Mimořádné události u nás a ve světě
Transkript prezentace:

Přečtěte si ve trojici texty, představte si postavy z vašich příběhů. Co je spojovalo? Kdo jim pomohl? Kdo je zachránil?

Hrdinové mezi námi Napiš si svou definici hrdiny.

Kdo je to hrdina? Hrdina – člověk s prokazatelnou statečností, který je schopen hrdinských skutků Pojem hrdina je tradičně chápán jako postava, která se odlišuje od ostatních lidí svými nadprůměrnými (fyzickými nebo psychickými) schopnostmi a koná zásadně jen dobré skutky přičemž jeho vlastní blaho je pro něj až na 2 místě. Pojem hrdiny je většinou chápán v souvislosti s činem, který je mimořádný, zdraví či život ohrožující. Hrdinství vyžaduje odvahu a riskování vlastního života pro ušlechtilý cíl. Zdroje: internet

 Kdo byli naši hrdinové?  Co dokázali výjimečného?  Proti čemu bojovali?

Představte si ve dvojici svého hrdinu. Dopracuj pracovní list.

Sebehodnocení 1.Co se mi povedlo? 2.Co bych mohl zlepšit? 3.Jaké kvality jsem dosáhl? Kritérium 1 → kvalita ? Kritérium 2 → kvalita ? Kritérium 3 → kvalita ?

Hodnocení spolužáka Na lísteček napiš ocenění a doporučení ke zlepšení – podepiš lísteček