Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Porovnej si svou definici se sousedem. 1) Zásadní změna, základní převrat, svržení starého a nastolení nového politického režimu, často násilnými prostředky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Porovnej si svou definici se sousedem. 1) Zásadní změna, základní převrat, svržení starého a nastolení nového politického režimu, často násilnými prostředky."— Transkript prezentace:

1

2 Porovnej si svou definici se sousedem.

3 1) Zásadní změna, základní převrat, svržení starého a nastolení nového politického režimu, často násilnými prostředky. Např.? 2) Náhlá a velká změna jako společenský proces v různých oborech činnosti. Např.?

4 Která z revolucí tě nejvíce zaujala a proč? Najdi si dvojici, přečti jí to, vrať se do lavice.

5 Co nejčastěji vede ke vzniku revolucí? Své tvrzení dolož to na konkrétních revolucích.

6  Vyber si dvě revoluce a ty porovnej. nebo  Najdi, co mají rozdílného a společného revoluce politická a společenská. Revoluce politická (např.: VFR, USA, 1848) Revoluce společenská (např.: průmyslová revoluce)

7 Sepiš pozitiva i negativa revolucí o kterých jsme se učili. POZITIVANEGATIVA

8 Jsou revoluce potřebné? Proč ano/proč ne? V čem se můžeme z těchto revolucí poučit my?

9 Jaká je hlavní myšlenka, kterou můžeme učivo o revolucích shrnout? Pokus se napsat souvětí, které řekne něco o tom, jaké poučení si z tohoto učiva odnášíš.


Stáhnout ppt "Porovnej si svou definici se sousedem. 1) Zásadní změna, základní převrat, svržení starého a nastolení nového politického režimu, často násilnými prostředky."

Podobné prezentace


Reklamy Google