Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Metoda INSERT Udělejte fajfku na okraji textu, jestliže něco z toho, co čtete, potvrzuje, co jste si věděli nebo si mysleli, že to víte. + Udělejte plus,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Metoda INSERT Udělejte fajfku na okraji textu, jestliže něco z toho, co čtete, potvrzuje, co jste si věděli nebo si mysleli, že to víte. + Udělejte plus,"— Transkript prezentace:

1 metoda INSERT Udělejte fajfku na okraji textu, jestliže něco z toho, co čtete, potvrzuje, co jste si věděli nebo si mysleli, že to víte. + Udělejte plus, pakliže informace, kterou se dozvíte, je pro Vás nová a zároveň důvěryhodná. - Udělejte mínus, je-li informace, kterou čtete, v rozporu s tím, co víte nebo co jste slyšeli. Tímto znakem můžete označit také nějaký rozpor uvnitř textu. ? Udělejte otazník, objeví-li se informace, které nerozumíte, jež Vás mate nebo o níž byste se chtěli dozvědět více.

2 Čtení s otázkami rozdělení do dvojic
ve dvojicích čtou text postupně po odstavcích po každém odstavci provedou krátkou diskusi Jeden z dvojice stručně shrne pointu odstavce (aneb o čem to bylo); druhý vymyslí dvě otázky, které ho k odstavci napadají. Při dalším odstavci si role prohodí.

3 Literární kroužky rozdělení do pětic
každý si vybere/dostane přidělenou jednu z těchto rolí: ilustrátor, tazatel, hledač klíčových slov, mistr pasáží, spojovatel. prezentace výsledků četby jednotlivých členů skupiny společná diskuse všech skupin


Stáhnout ppt "Metoda INSERT Udělejte fajfku na okraji textu, jestliže něco z toho, co čtete, potvrzuje, co jste si věděli nebo si mysleli, že to víte. + Udělejte plus,"

Podobné prezentace


Reklamy Google