Zaměření ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA (z pohledu studentů)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Volitelné předměty pro 3. ročník 2012/13. Každý student současného 2. ročníku obchodní akademie si zvolí pro druhou polovinu svého studia volitelný blok.
Advertisements

Střední průmyslová škola stavební, Ostrava, příspěvková organizace
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů.
Provoz a ekonomika dopravy
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Zasilatelství a logistika z pohledu studentů.
zaměření „Zasilatelství a logistika“
VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ
Provoz a ekonomika dopravy
NAŠE ŠKOLA A TŘÍDA SOU JINDŘICHŮV HRADEC Naše škola se nachází v Jindřichově Hradci v ulici Miřiovského…….
Studijní obory a jejich uplatnění.
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
Trainee Program SEKUNDA 2013 / 2014 Marie Mourková, Senior HR Business Partner Březen 2013.
Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
Skoro denn ě dostávám od svých p ř átel maily. Jsou rozli č né. N ě které krati č ké, jen tak pro informaci, nebo upozorn ě ní, ale také n ě které,
Chci vám ř íci - DĚKUJI ! Za všechny ty v ě ci, o které jsem sice nikdy nežádal,
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Dopravní služby v EU z pohledu studentů.
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
Fakulta zdravotnických studií
a střední průmyslová škola dopravní
Drážní společnost Kdo jsme Parta studentů, kterou zajímá železnice a městská doprava Lidi, co pro Vás RÁDI pořádají exkurze.
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Historie studia 1. ročníku Studovat jsem začal na střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická Liberec. Přihlásil jsem se na obor strojírenství,
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registra č ní č íslo: CZ.1.07/1.5.00/ Č íslo DUM: VY_62_INOVACE_29 Jméno autora: Ing. Gabriela Hautová.
Obchodní akademie a VOŠ Valašské Meziříčí Středoškolské studium – OA, VSČ, IT Vyšší odborná škola – IT v podnikové praxi Bakalářské studium – denní i distanční.
Třetí kariéra Věk jako příležitost – využijme potenciál zaměstnanců 50+ Diskusní seminář „Rovné šance na trhu práce“ Kateřina Kubešová, EXPERTIS PRAHA.
ELEKTROTECHNIKA Ing. Pavel Svoboda a Ing. Tomáš Mlčák Ph. D., Katedra elektrotechniky.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Fakulta managementu a ekonomiky Ústav regionálního rozvoje, veřejné správy a práva Motto: Smart governance.
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
Ž áci poprvé zasedli do zdejších školních lavic 1. zá ř í Naše škola má vytvo ř ený školní vzd ě lávací program s názvem Aktivita, tvo ř ivost,
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1102_STAVEBNÍ SP. Téma: Pojem F. G._ Stavební spořitelny Číslo.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Pracovní příležitosti na SŽDC, trendy železniční profese
Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství
Bakalářský studijní program B 6208 Ekonomika a management
Čas, kdy si musím vybrat, co dál…
Obchodní akademie Náchod
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
elektrotechnických měření
Odborná praxe v Německu
Bojíte se francouzštiny?
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
ŽĎAS PRO STUDENTY.
Výsledky průzkumu HK ČR k čerpání a využívání OP PIK 2014 – 2020
ŘÍZENÍ VÝROBY A KVALITY
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice
Ekologie a životní prostředí
Setkání kariérových poradců
Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSTVÍ
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Ekologie a životní prostředí
Ing. Jiří Kolář, Ph.D., ředitel Drážního úřadu
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Specializace v sociální práci
Transkript prezentace:

Zaměření ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA (z pohledu studentů) Provoz a ekonomika dopravy Zaměření ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA (z pohledu studentů) Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola dopravní Masná 18, Praha 1

Proč zde studovat Svůj obor jsme si vybrali se zřetelem na náš společný zájem o železnici. Nyní jsme v půlce čtvrtého ročníku a divíme se, jak rychle nám to uteklo.

Praktická část výuky Během studia chodíme na praxe a minulý rok jsme měli v době maturit souvislou několikatýdenní praxi. Každý jsme byli tam, kde se nám líbí. Někteří u výpravčích, někteří u ČD Cargo a jeden z nás šel dokonce na Krajské centrum osobní dopravy(KCOD).

První ročník V prvním ročníku jsme probírali všeobecné věci, na jejichž základech doposud stavíme, jakkoliv jsme již, my nadšenci, ze základky věděli nemálo.

Adaptační kurz ve Sloupu v Čechách – 1. ročník

Během lyžařského výcviku se mnoho z nás vrátilo do dětských let…(1 Během lyžařského výcviku se mnoho z nás vrátilo do dětských let…(1.ročník)

Druhý ročník Druhý ročník byl ve znamení rozdělení naší třídy na městskou a železniční polovinu, neb jsme začali mít specifické předměty podle našeho zaměření, budoucí uplatnění.

Třetí ročník Ve třetím ročníku jsme se dostali do železniční odborné učebny. Pomalu začala příprava na maturitu. Na konci roku jsme měli v době, kdy čtvrťáci prodělávali "zkoušku dospělosti" souvislé praxe.

Čtvrtý ročník Čtvrtý ročník je ve znamení maturity a přípravy na budoucí život. Tempo někde přitvrdilo někde zvolnilo, podle toho, z čeho budeme maturovat.

Dop3Sim Nedávno vznikl pro potřeby naší školy simulačně-výukový program Dop3sim, který simuluje práci lidí, jež organizují drážní dopravu. Hm nás i baví…:-)

Železniční doprava Obor Železniční doprava se zcela nečekaně z velké části zabývá železnicí. Nejdříve získáváme znalosti ze všech druhů dopravy a poté, ve vyšších ročnících se naše odbornost specializuje. Studium je oživeno různorodými exkurzemi a školními zájezdy.

Praha -Vršovice Depo Hostivař

Postupem času.. Jsme zjistili, kdo má a kdo nemá na postup do dalších ročníků.. a někteří spolužáci nás opustili. Zjistili jsme, že železniční doprava umí být zajímavá a to vše díky odborným předmětům, skvělým profesorům a dopravnímu simulátoru Dopsim. Nejvíce nám ovšem učarovaly už zmíněné exkurze, kterých není nikdy dost.

Exkurze do Muzea sdělovací a zabezpečovací techniky v Hradci Králové byla velice naučná..

Pardubice - cesta soukromým trolejbusem, návštěva dopravního sálu na Universitě Jana Pernera

Škola také pořádá každoroční zájezdy Škola také pořádá každoroční zájezdy. My jsme vyrazili do Francie, Walesu a Anglie

Praxe Ve 3. a 4. ročníku pravidelně navštěvujeme železniční stanice a jiná pracoviště, kde se prakticky seznamujeme s provozem nebo jeho plánováním. Během praxe získáváme cenné informace z oboru, které využijeme při výuce.

Orient Expres v Praze

Čédes? Ano! stipendijní program Českých drah pro nové zaměstnance na pozice výpravčí a strojvedoucí po absolvování studia se stipendijním programem se žák zaváže nastoupit do firmy České dráhy minimálně na dobu 5 let, firma mu zajistí zaměstnání odpovídající jeho kvalifikaci více informací získáte zde

Kam můžeme jít pracovat? technicko-hospodářské funkce administrativní funkce obchodně-ekonomické činnosti výpravčí dirigující dispečer dozorčí provozu pracovník ve vedení stanice komerční pracovník železniční přepravy možnost stát se strojvedoucím