PROINCOR – Inovační audit Liberec – 19.9.2013. PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Příprava krajů na programovací období Tisková konference , Praha.
PROINCOR - vaše cesta k inovacím - your way to innovation (Spolufinancováno z operačního programu Nadnárodní spolupráce – Střední Evropa) 1 PROINCOR -
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
CRM a konkurenceschopnost vybraných firem Jan Němeček Univerzita Hradec Králové.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
Optimalizace nákladů na vybavení firmy v oblasti informačních a komunikačních technologií Petr Očko Seminář Hospodářské komory ČR Jihlava, 21. května 2009.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Předběžné hodnocení návrhů projektů EUREKA Historie vývoje hodnocení projektů programu EUREKA a současný stav Ing. Pavel Dlouhý, manažer projektů EUREKA.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY 1. část: TRENDY, POJMY, PRINCIPY.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Program dnešního setkání OPS ( )
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Hodnocení eko-inovací podle EU ETV TÝDEN VÝZKUMU A INOVACÍ PRO PRAXI, TVIP 2014 Hustopeče ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM
PROINCOR - vaše cesta k inovacím - your way to innovation (Spolufinancováno z operačního programu Nadnárodní spolupráce – Střední Evropa) 1 PROINCOR -
Systémy řízení jakosti - úvodní cvičení
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
1 Ověřování environmentálních technologií (ETV), cesta na zahraniční trhy , Hustopeče ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
© Ing. V. Šebek, CSc. Řízení projektů a podnikových procesů 1/9 9. Tvorba modelů v procesně řízeném podniku  Způsoby modelování  Základní postupy a role.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
TEZE KOREFERÁTU NA ZÁVĚREČNÉ KONFERENCI PROJEKTU V.I.P. INOVACE – ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Realizátor projektu: BIC Brno,s.r.o. Vedoucí týmu vědecko- pedagogických.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Presentation Title 1st September 2002
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

PROINCOR – Inovační audit Liberec –

PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka a pozice na trhu Prodlužuje životní cyklus produktu či služby Zjednodušuje a zlevňuje produkci  V dlouhodobém horizontu pozitivně ovlivňuje hospodářský výsledek společnosti

PROINCOR - Inovační audit 3 INOVACE - Cesta k Vaší prosperitě Stěžejní téma evropských dotací pro období

PROINCOR - Inovační audit 4 Cíl projektu PROINCOR: Zlepšit inovační potenciál a výkonnost malých a středních podniků Nástrojem je Inovační audit Jednotná metodika umožňuje srovnání zapojené společnosti z pohledu inovací v národním a evropském kontextu

PROINCOR - Inovační audit 5 PROINCOR - Inovační audit pomáhá: Zlepšit schopnost inovovat Realizovat nápady Připravit cestu k subvencím a projektovým partnerům Zavést vhodná opatření Realizovat inovační programy

Jak funguje PROINCOR - Inovační audit 6 Podává zprávu o stavu dovedností v oblasti inovací (proces a prostředí) ve firmách. S touto zprávou je inovační poradce schopen dát rady ke zlepšení inovačního systému v organizaci. ProIncor - Inovační audit zahrnuje otázky na „inovace procesů a prostředí“ ve společnostech. Výstupem jsou dvě schémata, která posoudí inovační potenciál dané firmy srovnatelný díky jednotné metodice s dalšími firmami.

Jak funguje PROINCOR - Inovační audit 7

8 Strategie Kultura Zaměstnanci Rozpočet Spolupráce

Jak funguje PROINCOR - Inovační audit 9 Vstup Řízení inovací Provádění

PROINCOR - Inovační audit 10 Dosavadní průběh projektu v regionu Severovýchod Zájemci o zapojení do projektu50 Podepsané smlouvy45 Dokončené inovační audity45 Nové či inovované produkty / procesy11/27

PROINCOR - Inovační audit auditované společnosti dle oboru (CZ-NACE) 11

PROINCOR - Inovační audit 12 Zjištěné problémy v průběhu auditů a jejich řešení Přesvědčit o potřebnosti inovací S inovacemi nakládat jako s ostatními procesy ve firmě Zahrnout inovace do strategie firmy Vzdělávat se v oblasti inovací Spolupracovat s oblastí vědy a výzkumu Využít externích specialistů Vyčlenit finanční prostředky

PROINCOR - Inovační audit 13 Přínosy pro firmy zapojené do projektu Schválené dotace – program ROZVOJ 5 Schválené dotace – program ICT 3 Schválené dotace – program NEMOVITOSTI 2 Schválené dotace – program MARKETING 2 Schválené dotace – program PORADENSTVÍ 2 Schválené dotace – program Vzdělávejte se! 2 Vyškolení manažeři FP7 3 Certifikace ISO 12

PROINCOR - Inovační audit 14 INOVACE = Stěžejní téma kohezní politiky Evropské unie pro období

PROINCOR - Inovační audit 15 Děkuji za pozornost. Ing. Vladimíra Žďárská ARR – Agentura regionálního rozvoje, s.r.o Liberec