Trendy inkasního trhu 2012 Praha, 26. září 2012 Je (insolvenční) právo více na straně dlužníků či věřitelů? Mgr. Jiří Zrůstek advokát a insolvenční správce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář Asociace inkasních agentur Praha, 18. září 2012
Advertisements

Likvidace a insolvenční zákon
Uplatnění absolventů škol na pracovním trhu Jan Koucký Výsledky projektu Kvalita II Seminář projektu Kvalita II MŠMT, Praha 26. září 2008.
Tisková konference týmu „Výzkum insolvence“ rektorský salónek, Vysoká škola ekonomická v Praze, 17. října 2013.
Insolvenční zákon jako řešení problému osobního předlužení občanů z pohledu insolvenčního správce Senát Parlamentu ČR
Seminář GEMB Praha, 26. června 2013
ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ / INSOLVENČNÍ SPRÁVCE
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
PRACOVNÍ PRÁVO ZÁKONÍK PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb., účinný od
1 Tisková konference ČLFA, 7. února 2013 Financování spotřebitelů v roce 2012 poskytnuté členy ČLFA 1.Ekonomické a právní prostředí 2.Komentář k výsledkům.
ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ / INSOLVENČNÍ SPRÁVCE
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Ochrana věřitelů v zákonu o obchodních korporacích
Zhodnocení fungování pobídek po novele Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 8. říjen 2013.
Novinky ve zdravotnickém právu?
Kárná odpovědnost advokátů a advokátních koncipientů
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Projekt Kvalita II: výsledky vzdělávání, vývoj školství v krajích.
Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.
Portál pro klienty insolvenčních správců
Mgr. Tomáš Šetina. Pracovněprávní vztahy  Dohoda o provedení práce, pracovní smlouva Dílo na objednávku § 61 aut. zák. Je-li dílo autorem vytvořené na.
Legislativní překážky urychlení výstavby dopravní infrastruktury v ČR, podněty a řešení Mgr. Miroslav Osladil, advokát Střední Morava – křižovatka.
Aktuální vývoj v pojišťovnictví a jeho regulaci
EXEKUCE a ODDLUŽENÍ Olomouc Mgr. Markéta Klozíková 1 1.
Konference LATE COLLECTIONS 2012, 25. duben 2012, Praha Exekuce nebo insolvence? Mgr. Jiří Zrůstek advokát a insolvenční správce se zvláštním povolením.
Seminář Asociace inkasních agentur Praha, 18. září 2012
Revize českého insolvenčního práva ve světle novelizací insolvenčního práva SNR a SR Tomáš Richter Clifford Chance LLP IES FSV UK Praha Radboud University.
„Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázků a textů je
K některým (nejen) ekonomickým aspektům insolvenčního řízení Falešný insolvenční návrh jako prostředek konkurenčního.
PRÁVNÍ RÁMEC KORPORÁTNÍCH ZMĚN A M&A TRANSAKCÍ
Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová
Nový insolvenční zákon
1 Insolvenční zákon v praxi Zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení neboli INSOLVENČNÍ ZÁKON Tisková konference
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
TRENDY A BUDOUCNOST FINANČNÍHO PORADENSTVÍ V EVROPĚ 9.ŘÍJEN 2013 Ing. Tomáš Síkora, MBA, výkonný ředitel VYBRANÉ DOPADY NOZ DO POJIŠŤOVNICTVÍ.
Oddlužení insolvence osobní bankrot
Stávající situace billboardů u silnic a případné návrhy opatření Ing
Finanční arbitr - informace o činnosti, informační spolupráce s ČBA V Praze dne Dr. Ing. František Klufa Finanční arbitr České republiky - 1.
Úlevy pro plátce pojistného na sociální zabezpečení ke zmírnění dopadů hospodářské krize Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí.
© Creditreform-Group Pracovní snídaně: Škola řízení pohledávek Hotel Jalta, Praha 1,
1 NOVELIZACE ENERGETICKÉ LEGISLATIVY NÁZOR VELKÝCH SPOTŘEBITELŮ Luděk Piskač – tajemník SVSE ;
Mezinárodní vědecká konference Transakční náklady českých ekonomických subjektů v insolvenčním řízení, možnosti jejich snižování a zlepšení statistiky.
Mgr. Jan Kozák Krajský soud v Brně
Osobní bankrot - Insolvence -
 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám  Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_167.
Datové schránky (praktické zkušenosti) DRMS Forum, září 2009, Brno Filip Glotzmann Kancelář veřejného ochránce práv
Vztah insolvenčního a daňového řízení
INSOLVENČNÍ PRÁVO I. Radim Chalupa.
Insolvenční právo.
Insolvenční zákon Insolvenční zákon Od 1. července 2007 začala v České republice platit nová právní úprava řešící problémy.
VZNIK A ZÁNIK PODNIKU (obchodní společnosti)
NAUKA O PODNIKU I Sanace a zánik podniku.
Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - CZ.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
NOVÝ INSOLVENČNÍ ZÁKON „Nový insolvenční zákon z pohledu věřitelů i dlužníků“ Hotel Corinthia Towers Mojmír Hampl, Česká národní banka Makropohled.
I NSOLVENCE - ODDLUŽENÍ. P OJEM ODDLUŽENÍ Oddlužení (tzv. osobní bankrot) je způsob řešení úpadku, kdy jsou dlužníkovy dluhy sjednoceny, zajištění věřitelé.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Podnik a podnikání Název vyučovací oblasti:Insolvence, konkurz, exekuce Ročník / obor studia:II.
Vymáhání daní Základy finančního práva Olga Sovová.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Podnik a podnikání Název vyučovací oblasti:Zánik a zrušení podniku Ročník / obor studia:II. –
Bezmajetková řízení a pasivita věřitelů. Chybějící podpora státu Quo vadis ? Quo vadis ?
Daňové dopady aplikace insolvenčního zákona Ing. Jan Plaček.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Ekonomika – Podnik CZ.1.07/1.5.00/ Ing. Eva Zmeškalová
Seminář Jak dál u oddlužení
Insolvenční řízení Radim Chalupa.
Insolvence - oddlužení
10 let oddlužení v Čechách aneb umění býti bankrotářem
Insolvenční řízení Radim Chalupa.
Insolvence - oddlužení
Subjekty insolvenčního řízení
Insolvence - oddlužení
SOUČASTNOST A BUDOUCNOT
Transkript prezentace:

Trendy inkasního trhu 2012 Praha, 26. září 2012 Je (insolvenční) právo více na straně dlužníků či věřitelů? Mgr. Jiří Zrůstek advokát a insolvenční správce se zvláštním povolením

Rostoucí význam insolvenčního řízení ● Nové formy řešení úpadku /především oddlužení/ a rostoucí zadlužení domácností spolu s ekonomickou depresí mají za následek zásadní nárůst insolvenčních řízení. I. Q II. Q Celkem ins. návrhy návrhy na oddlužení návrhy na konkurz návrhy na reorganizaci 4 5 bez návrhu na způsob řešení Za rok 2011 celkem návrhů. Za 1. pololetí 2012 celkem návrhů (cca 65% 2011) (zdroj Statistika ISIR)

Trendy v insolvenční legislativě a praxi ● Zásadní rozšíření kompetencí věřitelů v insolvenčním procesu -odvolání a volba insolvenčního správce -rozhodování o způsobu řešení úpadku -pokyny zajištěného věřitele ke správě a zpeněžení předmětu zajištění ● Obnovení popěrného práva přihlášených věřitelů (zák. č. 69/2011 Sb.) ● Aktuální novelizace insolvenčního zákona - protišikanózní novela -odmítnutí insolvenčního návrhu pro zjevnou bezdůvodnost -novelizace § 147 IZ a prodloužení lhůty pro uplatnění nároku na náhradu škody -vyškrtnutí dlužníka ze seznamu dlužníků ● Narůstající počet návrhů na oddlužení přináší větší nároky na jejich kvalitu

Trendy inkasního trhu 2012 Praha, 26. září 2012 Děkuji za pozornost. Mgr. Jiří Zrůstek, advokát a insolvenční správce Advokátní kancelář Zrůstek, Lůdl a partneři v.o.s. Doudlebská 1699/5, Praha 4 tel