Financování celoživotního vzdělávání zdravotnických pracovníků

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Způsobilost k výkonu povolání
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Darja Hrabánková Navrátilová
MUDr. Radomír Maráček Praha
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Mgr. Hana Drábková 27. května 2010
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
MOŽNOSTI BEZPLATNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A NELÉKAŘŮ
Mgr. Vendula Pírková odbor vědy a vzdělávání 27. května 2010
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů Konference „Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie“ Hotel ILF
VÝROČNÍ KONFERENCE VÝROČNÍ KONFERENCE k projektu prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů ÚVN.
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
Prohlubování vzdělávání nelékařů Seminář Ostrava Brno
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Financování celoživotního vzdělávání zdravotnických pracovníků
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Česká asociace adiktologů
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Daniel Jirkovský Ústav ošetřovatelství UK 2. LF a FN Motol
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Pracovní setkání Vzdělávání zdravotnických pracovníků prostřednictvím finančních prostředků z ESF.
Prohlubování vzdělávání nelékařů
Novinky ve specializačním vzdělávání
Prohlubování vzdělávání nelékařů
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Informace o projektu PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ NELÉKAŘŮ Seminář Hradec Králové
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Pracovníci ve zdravotnictví, zdravotnické vzdělávání MUDr.Petr Kašpar Ústav veřejného zdravotnictví a preventivního lékařství, 2.LF UK Praha.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Vzdělávání zdravotníků. Transformace specializačního vzdělávání – 2 fáze  Fáze – změna zákonů (lékaři a nelékaři) – realizováno v roce 2008  Fáze.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Porada hlavních sester Mgr. Vendula Pírková Odbor vědy a vzdělávání
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
DOTAČNÍ PROGRAM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ REZIDENČNÍ MÍSTA Mgr. Vendula Pírková odbor vzdělávání a vědy MZČR.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
NOVELA ZÁKONA č. 95/2004 Sb. Konference NCO NZO 12. září 2008
Ing. Stanislava Správková
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Transkript prezentace:

Financování celoživotního vzdělávání zdravotnických pracovníků Mgr. Vendula Pírková odbor vědy a vzdělávání Praha, 6. květen 2010

Operační program lidské zdroje a zaměstnanost (OPLZZ) OPLZZ vymezuje priority pro podporu rozvoje lidských zdrojů a zaměstnanosti v rámci cíle Konvergence z Evropského sociálního fondu v programovacím období 2007-2013. OP LZZ obsahuje šest prioritních os a je zaměřený na snižování nezaměstnanosti prostřednictvím aktivní politiky na trhu práce, profesní vzdělávání, na začleňování sociálně vyloučených obyvatel zpět do společnosti, zvyšování kvality veřejné správy a mezinárodní spolupráci v uvedených oblastech.

Systém možností podpory OPLZZ Individuální projekty (IP) - systémové individuální projekty Systémové řešení národních politik a programů zaměřených na modernizaci, rozšíření kapacity a kvality nabídky veřejných služeb, navržení nových a zefektivnění stávajících systémů. Zaměření IP Ministerstva zdravotnictví Realizace vzdělávacích aktivit v oblasti dalšího odborného vzdělávání v rámci celoživotního vzdělávání zdravotnických pracovníků – lékařů, nelékařů a dalších pracovníků ve zdravotnictví, kteří vykonávají povolání zdravotnického pracovníka a pracovníka ve zdravotnictví.

Oblasti podpory OPLZZ relevantní pro oblast zdravotnictví Oblast podpory 1.1 Zvýšení adaptability pracovní síly a konkurenceschopnosti podniků Podporované aktivity: další profesní vzdělávání zaměstnanců podpora systémů motivace a aktivizace zaměstnanců specifické formy vzdělávání (individuální projekty MZ ČR) Cílová skupina: zdravotničtí pracovníci - zaměstnanci dle zákonů č. 95/2004 Sb. a 96/2004 Sb.

Individuální projekty odboru VZV Cíl projektu rozvoj systémů řízení lidských zdrojů a rozvoje lidských zdrojů s využitím inovativních přístupů, rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí zaměstnanců – zdravotnických pracovníků a pracovníků ve zdravotnictví rozvoj celoživotního vzdělávání, udržování a prohlubování kvalifikací a kompetencí zdravotnických pracovníků a pracovníků ve zdravotnictví podpora vzdělávání školitelů s ohledem na inovace a ekonomiku založenou na znalostech a schopnost reagovat na moderní trendy poskytování zdravotní péče

Celoživotní vzdělávání Operační program lidské zdroje a zaměstnanost 950.000.000,- Kč Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařských, nelékařských a jiných odborných pracovníků ve zdravotnictví se zaměřením na profesní vzdělávání: celoživotní vzdělávání 800.000.000,- Kč Projekt komunikace – komunikace: zdravotník - pacient v dovednostech 150.000.000,- Kč

Cílová skupina Lékařští zdravotničtí pracovníci (lékaři, zubní lékaři a farmaceuti) ve zdravotnických zařízeních přímo řízených organizacích MZ ČR mimo území Hl. města Prahy Lékařští zdravotničtí pracovníci v ostatních zdravotnických zařízeních mimo území Hl. města Prahy Manažeři (zdravotníci - lékaři) v přímo řízených organizacích MZ ČR mimo území Hl. města Prahy Nelékařští zdravotničtí pracovníci v přímo řízených organizacích MZ ČR mimo území Hl. města Prahy Nelékařští zdravotničtí pracovníci v ostatních zdravotnických zařízeních na území ČR mimo území Hl. města Prahy Manažeři (zdravotníci - nelékaři) a další pracovníci ve zdravotnictví ve zdravotnických zařízeních mimo území Hl. města Prahy

Cíl a záměr MZ ČR: prohlubování znalostí a zvyšování úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí lékařských i nelékařských zdravotnických pracovníků tvorby vzdělávacích programů pro zaměstnance zdravotnických zařízení podpory systémů rozvoje a řízení lidských zdrojů vedoucí k motivaci a aktivizaci zdravotnických pracovníků a k podpoře dalšího vzdělávání, včetně poskytování podpory a poradenství udržení a zvýšení obecných pracovních kompetencí pracovníků ve zdravotnictví

MZ ČR bude realizovat Projekt 1 Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí nelékařských zdravotnických pracovníků a jiných odborných pracovníků ve zdravotnictví se zaměřením na odborně profesní vzdělávání a na vzdělávání v manažerských dovednostech Počet všech podpořených v rámci projektu 1 - 32 475 Projekt 2 Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů se zaměřením na profesní medicínské vzdělávání a vzdělávání v manažerských dovednostech Počet všech podpořených v rámci projektu 2 – 6 295

Vzdělávací programy pro lékaře, zubní lékaře a farmaceuty 1) Vzdělávací program Certifikovaný kurz v lékařském oboru Cílem je získání potřebných teoretických znalostí a praktických dovedností v oblasti diagnostiky, léčby a prevence chorob v oborech, ve kterých je nutné získat zvláštní odbornou způsobilost podle zákona č. 95/2004 Sb. 2) Vzdělávací program Ekonomika zdravotnictví, ekonomika zdravotnických zařízení a Management zdravotnických zařízení Určeno především pro střední management v přímo řízených organizacích MZ ČR s cílem seznámit se se základy ekonomiky a řízení v obecné rovině a dále se specifiky ekonomiky a řízení zdravotnických systémů a zdravotnických zařízení. 3) Vzdělávací program Poskytnutí Neodkladné nemocniční péče (ATLS) Cílem kurzů je opakované proškolování zdravotnických týmů zejména na urgentních příjmových ambulancích lůžkových zdravotnických zařízení a zavádění norem multidisciplinární péče v akutním stádiu život ohrožujících stavů.

Vzdělávací programy pro lékaře, zubní lékaře a farmaceuty Vzdělávací akce - Konference a semináře pro lékaře a farmaceuty podle jednotlivých specializačních oborů, formou celoživotního vzdělávání. 5) Vzdělávací program Kurz pro kodéry pro lékařské zdravotnické pracovníky přímo řízených organizací s cílem zvýšení kvalifikace zdravotníků v oblasti kódování diagnóz pomocí klasifikace MKN-10 a v příbuzných oblastech zdravotnické informatiky, včetně jejích právních, etických, technických, společenských, vědeckých, statistických a finančních aspektů. 6) Vzdělávací akce, stáže, kurzy, konference a semináře pro zubní lékaře Cílem kurzů je zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zubních lékařů, pracujících v sektoru zubní péče.

Vzdělávací programy pro nelékařské pracovníky Vzdělávací program Certifikovaný kurz pro nelékařské povolání Cílem absolvování je získání potřebných teoretických znalostí a praktických dovedností, kterými se získává zvláštní odborná způsobilost k úzce vymezené činnosti v oborech dle zákona č. 96/2004 Sb. Vzdělávací program Ekonomika zdravotnictví, ekonomika zdravotnických zařízení a Management zdravotnických zařízení Určeno především pro management v přímo řízených organizacích. Vzdělávací program umožní pracovníkům z řad managementu lůžkových zdravotnických zařízení seznámit se základy ekonomiky a řízení v obecné rovině a dále se specifikou ekonomiky a řízení zdravotnických systémů a zdravotnických zařízení.

Vzdělávací programy pro nelékařské pracovníky 3) Vzdělávací program Akreditované kvalifikační kurzy Zaměřeno zejména na stabilizaci zdravotnického personálu. Kurz bude považován za zvyšování kvalifikace účastníka podle zákona č. 96/2004 Sb. a bude připraven pro tyto obory: Všeobecný sanitář, Sanitář pro operační sál, Sanitář pro lázně a léčebnou rehabilitaci, Sanitář pro zařízení lékárenské péče, Sanitář pro laboratoř a transfůzní oddělení, Sanitář pro autoptické oddělení nebo pitevnu, Ošetřovatel, Zdravotnický asistent, Radiologická fyzika, Radiologická technika, Zdravotně sociální pracovník a Masér. 4) Vzdělávací akce Konference a semináře pro nelékařské obory Kontinuální profesní vzdělávání, které zajistí zdravotnickým pracovníkům vykonávajícím nelékařské obory průběžné obnovování vědomostí, dovedností a způsobilosti odpovídající získané odbornosti. Obsah konferencí a seminářů bude zaměřen na prohloubení a obnovení znalostí a dovedností pro vykonávané činnosti v souladu s kreditním systémem pro vydání osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez přímého vedení nebo odborného dohledu zdravotnických pracovníků.

Vzdělávací programy pro nelékařské pracovníky Vzdělávací program Kurz pro kodéry pro nelékařské zdravotnické pracovníky přímo řízených organizací S cílem zvýšení kvalifikace zdravotnických pracovníků přímo řízených zdravotnických zařízení v oblasti kódování diagnóz pomocí klasifikace MKN-10 a v příbuzných oblastech zdravotnické informatiky, včetně jejích právních, etických, technických, společenských, vědeckých, statistických a finančních aspektů. 6) Vzdělávací akce, stáže, kurzy, konference a semináře pro nelékařské zdravotnické pracovníky pracující v zubní péči Hlavním cílem této aktivity je zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí nelékařských zdravotnických pracovníků pracujících v sektoru zubní péče.

Náklady lze pokrýt na ... Na co: odměny školitelů pronájmy prostor učební pomůcky náklady zdravotnického zařízení praktické stáže Pro koho: Lékařští a nelékařští zdravotničtí pracovníci

REZIDENČNÍ MÍSTO - DEFINICE Rezidenčním místem je školicí místo na akreditovaném pracovišti - lékaři, může být i neakreditované - nelékaři které je spolufinancováno ze státního rozpočtu.

FINANCOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Poprvé uzákoněna povinnost státu spolufinancovat atestační vzdělávání – 1.7.2008 Systém rezidenčních míst standardní v jiných vyspělých zemích Každý rok vypsáno minimálně tolik rezidenčních míst, kolik skončí studentů lékařských fakult

Financování specializačního vzdělávání lékařů Za účelem podpory specializačního vzdělávání lékařů ze státního rozpočtu byl v roce 2009 spuštěn dotační program Ministerstva zdravotnictví REZIDENČNÍ MÍSTA Specializační vzdělávání Rok 2009 Rok 2010 500.000.000,-Kč + 500.000.000,-Kč = 1.000.000.000,-Kč

Rezidenční místa jsou financována ze zákona: lékařská povolání - zákon č. 95/2004 Sb. Výběr rezidenta je stanoven vyhláškou: vyhláška o rezidenčních místech č. 186/2009 Sb. Postup je stanoven: Metodika pro žadatele o dotaci na RM

FINANCOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Co jsou rezidenční místa pracovní místo lékaře zařazeného do specializace = školící místo; školící místo dotované ze státního rozpočtu = rezidenční místo Druhy nákladů, na které lze dotaci použít mzdové náklady rezidenta na celou dobu specializačního vzdělávání další náklady spojené se specializačním vzděláváním (př. odměna školitele, materiál aj.)

FINANCOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Kdo může žádat o dotaci na rezidenční místo? akreditované zdravotnické zařízení (lékařští zdravotničtí pracovníci) Kdo hodnotí žádosti? - akreditační komise – předem stanovená pravidla hodnocení

Rezidenční místa – stávající stav + platové nárůsty Rok 2009 + 3,5% +3, 5%

REZIDENČNÍ MÍSTA – nyní Druhy nákladů, na které lze použít dotaci na Rezidenční místo : mzdové náklady rezidenta na celou dobu specializačního vzdělávání = min. 55% z celkové výše dotace další náklady spojené se specializačním vzděláváním - odměna školitele = max. 20% z celkové výše dotace - materiálové náklady (oděv, obuv) náklady na realizaci povinných částí VP ve smluvním zařízení dotace je vyplácena zdravotnickému zařízení

REZIDENČNÍ MÍSTA – příklad využití finančního příspěvku Příklad využití finančního příspěvku, jestliže je dotace na 1 rezidenta 500 000,- Kč Dotace je 500 000,-Kč – bude využita především na první dva roky . První rok je tedy 220 000,-Kč a z toho: Školitel 1 500-2 000,-Kč měsíčně Školenec 15 000,-Kč měsíčně Kurzy, materiální náklady apod. 2 000,-Kč

změny! REZIDENČNÍ MÍSTA Ministerstvo zdravotnictví připravuje v dotačním programu rezidenční místa změny! Zamyšlené úpravy jsou připravovány na základě dvouletých zkušeností s programem rezidenčních míst a na základě reakcí odborné veřejnosti na stávající model rezidenčních míst.

REZIDENČNÍ MÍSTA – úprava MZ ČR Cíle plánované úpravy RM: Přesunutí části dotace půjde přímo konkrétnímu rezidentovi. Zajištění minimální částky 5000,- Kč měsíčně pro rezidenta, a dále ještě i její procentuální navýšení s ohledem na konkrétní výši dotace v konkrétním oboru pro daný rok. Dotace bude měsíčně vyplácena na účet rezidenta. Zaměření využití dotace na specializační vzdělávání v rámci základního kmene.

Rezidenční místa – úprava MZČR 11/12 platová třída + dotace z RM nárůst + 25%

REZIDENČNÍ MÍSTA – změna Fakta fakt Specializační průprava – probíhá v zaměstnaneckém poměru, proto náleží rezidentovi odměna (plat, mzda) dle Z. č. 95/2004 Sb. fakt povinnost ZZ dodržovat Zákoník práce fakt rezident je vykonavatelem činností v ZZ (není navíc) Z toho vyplývá nutnost: 1. Dodržení zákonů – rezident bere plat za vykonanou práci. 2. Dotace z RM – je navíc k platu tzv. „stipendium“ 3. Příjem rezidenta – plat + 5 000,- Kč

Povinnosti rezidenta 1. Splnit všechny požadavky vzdělávacího programu 2. Složit atestační zkoušku po době trvání specializačního vzdělávání zvýšeném o 3 roky 3. Vykonávat zdravotnické povolání po dobu nejméně 5 let od data ukončení specializačního vzdělávání na území ČR v oboru, ve kterém získal specializovanou způsobilost. Je však možno absolvovat stáž, a to i v zahraničí. 5. Ministerstvo rozhodne od upuštění od sankce, pokud splnění povinnosti bránila nepředvídatelná překážka

REZIDENČNÍ MÍSTA Žádost o dotaci Žádost o dotaci bude nadále podávat akreditované zařízení. Akreditační komise zhodnotí žádosti po odborné stránce a předloží návrh hodnocení včetně návrhu pořadí žádostí Ministerstvu zdravotnictví. Ministerstvo zdravotnictví rozhodne o přidělení dotace.

REZIDENČNÍ MÍSTA – plánovaná úprava Čerpání dotace Vybraný uchazeč se stává rezidentem okamžikem uzavření stabilizační dohody s Ministerstvem zdravotnictví. Zároveň bude vydáno rozhodnutí pro více účastníků řízení (akreditované zařízení a pro rezidenta/y) o poskytnutí dotace, s uvedením konkrétní výše dotace. Tím uvedená část dotace půjde „přímo za rezidentem“ na jeho účet. Ministerstvo zdravotnictví zastaví čerpání dotace, pokud rezident skončí pracovní poměr v akreditovaném zařízení s rezidenčním místem.

RM – ČASOVÁ OSA časová posloupnost v procesu RM zůstává zachována Vydání Metodiky a stanovení počtu RM Zveřejnění seznamu vyloučených žádostí a uveřejnění na webu MZ Rozhodnutí MZ o námitkách Zveřejní rozhodnutí vybraným uchazečům na webu MZ Lékaři - ukončení 2 kola VŘ a deadline pro zaslání finančních plánů   31.12. 28.3. 2.5. do 30.6. 30.11. 26.2. 2.4. 1.6. do 14 po zveřejnění 30.9. Deadline pro podání žádostí Lhůta pro podání námitek (do 5 dní ode dne uveřejnění) Návrh hodnocení AK Vyhlášení VŘ Lékaři - výběr rezidenta 1 kolo VŘ

Financování vzdělávání Před rokem 2006 Vysoká škola Specializační vzdělávání Celoživotní vzdělávání 0 Kč 0 Kč NYNÍ 4 700 zdravotníků 40 000 zdravotníků Vysoká škola Specializační vzdělávání Celoživotní vzdělávání 950.000.000 1.000.000.000

Děkuji za pozornost