Florbal.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Florbal je co do popularity jedním z nejoblíbenějších sportů u nás. Tento kolektivní sport není náročný na vybavení a dá se hrát prakticky všude. florbalprotebe.cz.
Advertisements

Fotbal Kopaná Fočus.
Tato prezentace byla vytvořena
Hry třetího tisíciletí
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
BASKETBAL II..
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
LET EXISTENCE.  Zakládající členové oddílu :  Vyskočil st., Vondráček, Martínek, Lapčák, Zaplatílek, Holan  První zápas odehrálo toto.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Florbal je co do popularity jedním z nejoblíbenějších sportů u nás
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..
Začali to Finové Do České republiky se florbal dostal třemi různými cestami. Vůbec první setkání s florbalem v České republice se událo díky výměnnému.
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Je kolektivní halový sport…
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Moje první Prezentace!!.
RYCHLOBRUSLENÍ.
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm.
 Hokejové hřiště je z ledu  Hřiště má na šířku 26-30m a na délku má m  Ke hře je zapotřebí hlavně puk který má  průměr: 7,62cm tloušťku: 2,54cm.
Nabídka sportovního soustředění žákům základních škol Florbalového klubu FBŠ EVVA Bohemians.
HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
STOLNÍ TENIS.
Florbal Patrik Převrátil.
CURLING.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Stolní tenis.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
PYRAMIDA Celá čísla.
Florbal Florbal vznikl původně v zámoří, ale organizovaně se začal hrát na Skandinávském poloostrově – ve Švédsku. Švédové tuto hru nazývali „innebandy“.
Basketbalová pravidla
JOSEF KAZATEL, IX. A MOJE ZÁJMY. ROZDĚLENÍ ZÁLIB DLE OBLÍBENOSTI.
Mgr. Jan Charousek Liberec  Florbalový míček v dnešní podobě paradoxně nevyvinuli florbalisté, ale basebalisté. Plastový děrovaný míček podobných.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Florbal Ročník: Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: S portovní hry Téma: Florbal – základní pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.
FLORBAL.
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
České hokejové zlato v Naganu 1998
Basketbalová pravidla
TJ Sokol Vikýřovice.
Osnova Dres Rukavice Trenér Míče Věk Zdroje Úspěchy Závěr.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
České hokejové zlato v Naganu 1998
Prezentace Martin Dohnálek 5.C
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Absolventská práce Žáka 9.ročníku
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Mgr. Jan Charousek Liberec 2018
Transkript prezentace:

Florbal

Základní informace Florbal je kolektivní halový sport Proti sobě nastupují dvě družstva s pěti hráči v poli a brankářem Většinou se hraje na tři útočníky a dva obránce Hraje se s lehkým plastovým míčkem Hráči při hře používají speciální florbalové hole Hráči se snaží střelit protivníkovi gól Brankář žádnou hůl nepoužívá Hraje se na 3×20 minut (tento limit platí u elitních soutěží, u mládeže a v nižších soutěží se časy liší)

Výstroj hráče Výstroj hráče: Florbalová hůl: délka 70-105 cm (podle výšky hráče), tvrdost 21,5-42 mm (21,5 mm nejtvrdší, 42 mm nejměkčí), musí mít certifikát IFF (v ligových soutěžích). Obuv: nejlepší je určená přímo pro florbal Míčky: registrovány IFF, také v různých barvách, v ČR povolen jen bílý a od MS 2008 i „vanilkový“ Doplňky: nátepníky, čelenky, potítka atd.

Historie Za kolébku florbalu je všeobecně považována Skandinávie. Málokdo však ví, že původně florbal vznikl ve Spojených státech amerických v továrně na plasty Cosom, ve státě Minneapolis. Zdejší dělníci si vyrobili plastikové hokejky, kterými ovládali míček již v roce 1958. Tehdy nově zrozená hra dostala název floorhockey. Velkého rozkvětu, se ale dočkal až ve Švédsku, kam byly přivezeny plastové hole.Na počátku 70. let objevovali kouzlo hry, kterou pojmenovali innebandy, kterou hráli převážně švédští hokejisté v letním období.

Výstroj brankáře Brankářská maska (musí být schválena IFF) Brankářská vesta Brankářské chrániče (lokty, kolena, holeně, suspenzor) Brankářské kalhoty Brankářské triko Brankářské rukavice

Česká florbalová reprezentace Česká florbalová reprezentace je národní florbalový tým České republiky založený v roce 1992, který je členem Mezinárodní florbalové federace. V roce 2004 získal na mistrovství světa ve Švýcarsku stříbrné medaile. V roce 2010 na mistrovství světa ve Finsku pak medaile bronzové za třetí místo. V roce 2014 na mistroství světa ve Švédsku získali bronzové medaile. Současným reprezentačním trenérem je Radim Cepek.

Doufám, že se Vám prezentace líbila.