Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami."— Transkript prezentace:

1 HOKEJBAL

2 -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami také hokejovými. Je to vlastně sport velice blízký hokeji, ve výstroji chybí brusle, a místo puku se střílí góly oranžovým míčkem. -Jelikož se hraje na betoně musí se hodně běhat a nedá se klouzat jako na ledě -Jeden zápas se hraje 3x 15 minut, mezi třetinami je 5- 15 minutová přestávka. -Výzbroj jako helma, rukavice a chrániče jsou povinná a nutná stejně jako dobrá pevná hokejka.

3 -Hokejbal vznikl přibližně před dvaceti lety, kdy se pár lidí sešlo s dřevěnými hokejkami, tenisákem napuštěným mlíkem nebo vodou. -Postupně se hra vyvíjela a dnes je extraligová(nejvyšší liga) soutěž v několika věkových kategoriích. -Každý rok je i mistrovství světa, které se konalo před 2 roky v Plzni, kde vyhrála Česká republika a loni své vítězství obhájila ve Slovenské Bratislavě

4

5


Stáhnout ppt "HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami."

Podobné prezentace


Reklamy Google