Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak."— Transkript prezentace:

1 Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak

2 Osnova Základní informace Co potřebujeme Činosti brankáře
Rok založení florbalové federace Historie Zdroje Závěr

3 Základní informace o florbalu
Florbal je kolektivni halový sport V hřišti 5 hráčů a brankář Hřiště : 40x20 Vznikl v USA Florbal je kolektivní halový sport. Hraje se na hřišti o rozměrech 40×20 metrů s lehkým dutým plastovým míčkem. Při standardní herní situaci je z každého týmu na hřišti v jeden moment pět hráčů v poli a jeden brankář. Hráči při hře používají speciální florbalové hole (tzv. florbalky). Brankáři žádnou hůl nepoužívají, chytají pouze svým vlastním tělem, zejména rukama a nohama. Florbal začíná být čím dál populárnější.

4 Zakladní postoj brankáře
V kleče Celou holení Kolena svírají úhel V zakladní postoji brankář klečí na kolenou a opírá se o celou holení, Nárty a špičkami nohou.Kolena jsou skrčeny že svýrají ostrý úhel 45 až 60 stupňů.Kolena jsou zhruba na úrovni ramen.

5 Potřebné věci Tenisky Florbalku Míček Pití Vhodné oblečení
Tenisky,Florbalku,Míček,Pití,vhodné oblečení můžou být i ochrané brýle

6 Trénink Rozcvička Nahrávky Rozchytání brankáře
Vysokoškolácům se hra ve Finsku zalíbila.Posléze,při pobytu v Praze Finové v roce 1984 zanechali darem dvanáct florbalek s míčky.

7 Historie Proslavil se ve Švédsku První Misrovství světa 15000 diváků
Dnes zemí v florbalové Unie :16 Za kolébku florbalu je všeobecně považována Skandinávie. Málokdo však ví, že původně florbal vznikl ve Spojených státech amerických v továrně na plasty Cosom, ve státě Minneapolis. Zdejší dělníci si vyrobili plastikové hokejky, kterými ovládali míček již v roce Tehdy nově zrozená hra dostala název floorhockey. Velkého rozkvětu, se ale dočkal až ve Švédsku, kam byly přivezeny plastové hole.

8 Zdroje https://cs.wikipedia.org/wiki/Florbal

9 Závěr Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak."

Podobné prezentace


Reklamy Google