KATEDRA PODNIKOHOSPODÁŘSKÁ 152

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Přemýšlíte, kam po maturitě? Přemýšlíte, co studovat? Přidejte se k nám!
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Studijní program Ekonomika a management
Studijní program Stavební inženýrství
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ekonomika a právo v podnikání
Ústav pedagogických věd
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Představení PS Lesnictví a zemědělství
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Studijní obor EKONOMIKA PODNIKU
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
1 Vážení studenti, vítejte v atraktivním studijním oboru Podnikání a management v životním prostředí.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Výstupy z učení u ekonomických oborů.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Matematické metody v ekonomii (MME)
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Ústav pedagogických věd
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
„Finanční řízení podniku“ Doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Fakulta zdravotnických studií
Studijní program Ekonomika a management
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT. Charakteristika studijního programu „Účetnictví a daně“ Ekonomika a management Studijní obor je nabízen v rámci.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní obor MANAGEMENT garant oboru: doc. Ing. Petra Horváthová, Ph.D.
Magisterský studijní program N 6208 Ekonomika a management Obor Management a marketing.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Ústav řízení dopravních procesů a logistiky
Technické znalectví a pojišťovnictví
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Studijní obor Management sportu
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

KATEDRA PODNIKOHOSPODÁŘSKÁ 152 Ekonomická fakulta VŠB – Technická univerzita v Ostravě Sokolská třída 33 701 21 Ostrava 1 http://www.ekf.vsb.cz/k152/cs/index.html

KATEDRA PODNIKOHOSPODÁŘSKÁ 152   Místnost Telefon 59732 kl. Vedoucí katedry Ing. Josef Kašík, Ph.D. A 517 2353 Zástupce vedoucího katedry Ing. Zuzana Stefanovová, Ph.D. B 273 2337 Vědecký tajemník Ing. Zuzana Wozniaková, Ph.D. A 510 2162 Sekretářka katedry Iveta Machová A 516 2415 Členové katedry Profesoři prof. Ing. Miroslav Hučka, CSc. A 506 2263 Docenti doc. Dr. Ing. Pavel Blecharz A 515 2233 doc. Ing. Naděžda Klabusayová, CSc. E 307 2042 doc. Ing. Ladislav Ludvík, CSc. A 504 2313 doc. Ing. Pavla Macurová, CSc. A 507 2253 Odborní asistenti Ing. Dr. Zuzana Čvančarová A 512 2273 Ing. Jiří Franek B 263 2295 Ing. Vlasta Humlová, Ph.D. A 513 2411 Ing. Pavlína Křibíková, Ph.D. A 514 2243 Ing. Jindra Peterková, Ph.D. Ing. Blanka Poczatková, Ph.D. MBA A 505 2321 Ing. Dita Skopalová, Ph.D. B 270 2256 Ing. Hana Štverková, Ph.D. MBA 2217 Ing. Leo Tvrdoň, Ph.D. A 509 2352 Interní doktorandi Ing. et. Ing. Iveta Dočkalíková Ing. Jana Klozíková

EKONOMIKA A MANAGEMENT Sokolská třída 33, 701 21 Ostrava 1 Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní obor EKONOMIKA PODNIKU GARANTI OBORU: Doc. Dr. Ing. Pavel Blecharz (Bc. studium) Prof. Ing. Miroslav Hučka, CSc. (Mgr. studium) VEDOUCÍ KATEDRY: Ing. Josef Kašík, Ph.D. Katedra podnikohospodářská EKONOMICKÁ FAKULTA VŠB – TECHNICKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ Sokolská třída 33, 701 21 Ostrava 1

Studijní obor EKONOMIKA PODNIKU CHARAKTERISTIKA: Zájemci o studium studijního oboru Ekonomika podniku mohou podat přihlášku v rámci studijního programu Ekonomika a management:   V BAKALÁŘSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU (tříleté studium), v prezenční formě (1. – 3. ročník), V NAVAZUJÍCÍM MAGISTERSKÉM PROGRAMU (dvouleté studium), v prezenční formě (1. – 2. ročník). CÍL: připravit absolventy tak, aby byli schopni se teoreticky i prakticky orientovat v tržní ekonomice, připravit absolventy tak, aby získali přehled o širokém spektru organizačně právních forem podnikání, o přístupech k řízení a financování podniku a o sledování a vyhodnocování jeho hospodářské činnosti při existenci různých podmínek jejich realizace.

OBSAH BAKALÁŘSKÉHO STUDIA: , OBLAST UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ: ve výrobních i nevýrobních podnicích v odborných ekonomických funkcích střední podnikové úrovně, v mimopodnikové sféře (hospodářské komory, podniková sdružení, státní instituce), při zakládání malého a středního podniku (vlastní podnikatelská činnost). OBSAH BAKALÁŘSKÉHO STUDIA: Vedle obecného základu bakalářského studia získají studenti oboru Ekonomika podniku znalosti a praktické dovednosti v oblastech: podnikové ekonomiky, plánování a investičního rozhodování firmy, logistiky, podnikání malé a střední firmy, poradenství pro manažery a podnikatele, ochrany spotřebitele ad. , metod ekonomických rozborů.

v bakalářském studijním programu Ekonomika a management PŘEHLED ZAJIŠŤOVANÝCH A VYUČOVANÝCH PŘEDMĚTŮ Katedrou podnikohospodářskou ve studijním oboru Ekonomika podniku v bakalářském studijním programu Ekonomika a management

STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika podniku NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM CÍL: připravit kvalifikované odborníky, se schopností se teoreticky i prakticky orientovat v tržní ekonomice, zejména na úrovni mikroekonomické, a dovedli projektovat a analyzovat odborné činnosti hospodářských subjektů v tržním prostředí, vykonávat manažerské funkce, týkající se řízení společnosti na úrovni středního a vrcholového managementu, při zakládání podniku (vlastní podnikatelská činnost). OBLAST UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ: v organizacích státní správy, v investičních a neinvestičních společnostech, v poradenských firmách, v podnikatelské sféře ve všech jejich formách.

POČET ABSOLVENTŮ ST. OBORU EKONOMIKA PODNIKU OBSAH MAGISTERSKÉHO STUDIA: Obsahem magisterského studia je získání teoretických znalostí a praktických dovedností v oblastech: manažerských simulací, inovačního a procesního managementu, řízení jakosti, logistiky. ekonomiky a řízení podniku, podnikatelských přístupů a metod, správy společností, rozvoje podnikání, POČET ABSOLVENTŮ ST. OBORU EKONOMIKA PODNIKU

v magisterském studijním programu Ekonomika a management PŘEHLED ZAJIŠŤOVANÝCH VYUČOVANÝCH PŘEDMĚTŮ Katedrou podnikohospodářskou ve studijním oboru Ekonomika podniku v magisterském studijním programu Ekonomika a management

PEDAGOGOVÉ KATEDRY PONIKOHOSPODÁŘSKÉ Výuka je v současnosti zajišťována 17 pedagogy (z toho 1 profesor a 4 docenti), jedná se o kvalifikované odborníky, zabývající se dlouhodobě problematikou podnikové ekonomiky. Na katedře také působí v současnosti 2 interní doktoranti. AKTIVITY KATEDRY PODNIKOHOSPODÁŘSKÉ: Pracovníci katedry podnikohospodářské mají navázány bezprostřední pracovní kontakty nejen s pracovišti zabývajícími se ekonomikou řízení podniku v podnikové praxi, ale existuje i aktivní spolupráce s příbuznými katedrami jiných vysokých škol a univerzit. Jedná se zejména o spolupráci s VŠE v Praze, Masarykovou univerzitou v Brně, univerzitou Mateja Bela v Báňské Bystrici a Ekonomickou univerzitou v Bratislavě a dalšími vysokými školami a univerzitami: Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach (Polsko), Uniwersytet Rzeszowski (Polsko), Žilinská univerzita v Žilině (Slovensko), REA Technology (Dánsko), Tokyo Institute of Technology (Japonsko), Michigan State University (USA), The Hedmark University College (Norsko).

AKTIVITY PODNIKOHOSPODÁŘSKÉ KATEDRY Katedra spolupracuje dlouhodobě i s celou řadou významných firem a institucí, osvědčila se např. dlouhodobá spolupráce s Hyundai Motor Manufacturing Czech, s.r.o. a Biocel Paskov, a.s. Rovněž je realizována katedrou podnikohospodářskou přednášková činnost prostřednictvím zástupců významných podnikatelských subjektů – Walmark, a.s., výrobní družstvo Slezská tvorba Opava, Kofola a.s., Linet, s.r.o., Makyta, a.s. Výzkumná činnost podnikohospodářské fakulty se v poslední době zaměřuje do následujících oblastí: Správy společností Rozvoje logistických systémů Aplikace metod na podporu rozhodování Diagnostikování podniku Ekonomiku a řízení podniku

DĚKUJI ZA POZORNOST!