Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postupy při podezření na korupci a následná opatření
Advertisements

Osnova RIPP Vytváření a posilování protikorupčního klimatu
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
vedoucí Oddělení boje s korupcí
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Odborné diskusní fórum, 13. února 2014 Rámcový rezortní interní protikorupční program bod 5: Vyhodnocování IPP.
ANTIKORUPČNÍ AUDIT a PROGRAM. PRÁVNÍ ZÁKLAD PROJEKTŮ ANTIKORUPČNÍ AUDIT V bodě II/10 c) doporučila Vláda ČR „provést vnitřní protikorupční audity v rámci.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Řízení rizik ve veřejné správě legislativní rámec
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Řízení korupčních rizik
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
zpracování hlášení o korupčních zjištěních
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Vzdělávání zaměstnanců v oblasti etiky a protikorupčních opatření
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Boj proti korupci v rezortu MO – historie a současnost.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Kancelář ombudsmana Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR Třešť Mgr. Blanka Besserová.
Vzdělávací programy projektu „Implementace nové integrovatelné e- learningové infrastruktury do rezortu MV prostřednictvím videokonferenčního řešení“ Registrační.
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Liberecký inspektorát ČŠI
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Organizace a řízení logistiky
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Klíčová aktivita 02 projektu
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Model intenzivní podpory
Transparentně proti korupci
GENDER FOCAL POINT.
Transkript prezentace:

Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí

DOSAVADNÍ VÝVOJ  kurz Boj proti korupci v rezortu MO ( , IMO+UO Brno);  kurz pro kontrolní pracovníky se zaměřením na boj proti korupci ( , IMO+UO Brno);  ad hoc pořádané přednášky externistů a školení koordinátora implementace ARPP;  průlomové doporučení OIA MO z protikorupčního auditu 2011  Strategie vlády v boji s korupcí na období let 2013 a 2014

ARPP – BOD C. 1.  Vzdělávání k problematice boje proti korupci zařadit do plánů odborných (velitelských) příprav vojáků z povolání a občanských zaměstnanců. Při metodických dnech a odborných shromážděních připravovat zaměstnance v oblastech možného vzniku korupce (objasňování škod, vedení přestupkového řízení, decentrální nákupy, vnitřní kontrola atd.) Gestor: metodické a řídící orgány, vedoucí OC MO Termín: průběžně, min. 1x v kalendářním roce

ZÁMĚR PRO FUTURO  vytvořit funkční a efektivní systém vzdělávání k problematice boje s korupcí, který bude cílený na  zaměstnance a příslušníky rezortu MO při vstupu do pracovního (služebního) poměru;  zaměstnance a příslušníky rezortu MO, kteří zastávají místa se zvýšeným rizikem vzniku korupce;  metodické orgány rezortu MO;  vedoucí organizačních celků MO;  studenty vojenských škol

PREFEROVANÁ FORMA  e-learningové kurzy odstupňované podle charakteru frekventantů (co do rozsahu a náročnosti studijní materie);  jednodenní semináře v rámci tematického vzdělávání;  cílené využívání externích vzdělávacích aktivit (doplňková forma)

VZDĚLÁVÁNÍ V MEZIDOBÍ  do zahájení systematického vzdělávání všech skupin zaměstnanců a příslušníků rezortu MO realizovat vzdělávání v oblasti boje s korupcí cestou určených osob jednotlivých organizačních celků za metodické pomoci IMO;  Institut pro veřejnou správu (e-learningové a prezenční kurzy k etice a protikorupčním opatřením; etiky) etiky

PERIODICKÁ SETKÁVÁNÍ K AKTUÁLNÍM TÉMATŮM  odpovědnost určených osob jednotlivých organizačních celků MO za  plnění úkolů aktuální vládní strategie a jeho vyhodnocování;  plnění a vyhodnocování rezortního protikorupčního programu;  čl. 12 RMO č. 20/2012 Věstníku MO (čtvrtletní hlášení)

Děkujeme za pozornost (kontakty na odpovědné zaměstnance IMO na intranetových stránkách IMO)