Prezentace Fakulty ekonomické ZČU v Plzni

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Advertisements

Přijímací řízení.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Doktorské studium na AF
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Bakalářský studijní obor Marketing a obchod
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Ústav pedagogických věd
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Západočeská univerzita v Plzni
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
PŘIHLÁŠKY NA VYSOKÉ ŠKOLY
Vedoucí KHI: Katedra historie FP TUL Sokolská 8, budova S, 2. P. Vedoucí KHI:
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Výuka makroekonomie v magisterských programech na Ekonomické fakultě VŠB-TUO Martin Macháček Praha,
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
Úvod Proč studovat informatiku?
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Den otevřených dveří PřF MU
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Studijní program Ekonomika a management
Výroční zpráva za rok 2014 Vysokoškolské vzdělávací programy Bakalářské studium Magisterské studium Studijní obor Ekonomika – řízení lidských zdrojů.
Úvod Proč studovat informatiku?
Západočeská univerzita v Plzni
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Doktorské studium na AF
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Fakulta zdravotnických studií
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Fakulta zdravotnických studií
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Přírodovědecká fakulta UJEP
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Studijní obor Management sportu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Prezentace Fakulty ekonomické ZČU v Plzni

Transkript prezentace:

Prezentace Fakulty ekonomické ZČU v Plzni

Pracoviště fakulty v Chebu a v Plzni Budova fakulty v Chebu Univerzitní centrum v Plzni Budova fakulty v Plzni

Rozvoj fakulty a její současný stav 1990 – založení fakulty a zahájení výuky 1991 – založení ZČU v Plzni 1996/1997 – akreditace magisterského studia 2003 – rozšířená akreditace dle Boloňské deklarace 2004/2005 – zahájení studia v rozšířené akreditaci 2005 – zahájení studia v doktorském programu V roce 2010 fakulta oslavila 20 let své činnosti! Obrázky z promocí Státní zkoušky

Poslání fakulty POSLÁNÍ FAKULTY Fakulta ekonomická je součástí Západočeské univerzity v Plzni a její pracoviště jsou umístěna v Plzeňském i Karlovarském kraji. Fakulta poskytuje vysokoškolské vzdělání ekonomického zaměření. Připravuje mladé lidi pro výkon povolání a zaměřuje se na jejich pozitivní orientaci k trhu práce a životu ve společnosti. Prohlubuje spolupráci s praxí a absolventy fakulty. Podporuje vědeckou činnost se zaměřením na regionální problematiku. Orientuje studenty a učitele na mezinárodní spolupráci, a to zejména v rámci EU. Rozvíjí celoživotní vzdělávání, a to i ve spolupráci s jinými subjekty. Realizuje vzdělávací, vědeckou a další spolupráci v rámci ZČU v Plzni i s ostatními subjekty v ČR i v zahraničí. Děkan fakulty Doc. Dr. Ing. M. Plevný

Počty studentů fakulty Fakulta v číslech: Dvě pracoviště (Plzeň a Cheb) 5 odborných kateder 65 akademických pracovníků Počty studentů / absolventů (2011): 2 280 / 518 Bakalářský stupeň studia 1 770 / 387 Magisterský stupeň studia 470 / 155 Doktorský stupeň studia 40 / 2

Organizační struktura fakulty Katedry a další odborná pracoviště fakulty: Katedra ekonomie a kvantitativních metod (KEM) Katedra podnikové ekonomiky a managementu (KPM) Katedra financí a účetnictví (KFU) Katedra jazyků (KJA) Katedra marketingu, obchodu a služeb (KMO) Centrum celoživotního vzdělávání (CECEV) Středisko pro výzkum regionálního rozvoje (SVRR) Středisko japonských ekonomických studií (JES) Středisko controllingu a auditu (SAC) Středisko projektových aktivit (SPA)

Aktuální studijní programy a obory Bakalářské studium (tříleté studium, Bc.) studijní program: EKONOMIKA A MANAGEMENT studijní obor: Podniková ekonomika a management (forma: prezenční a kombinovaná) Management obchodních činností (forma: prezenční) studijní program: SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA Informační management Systémy projektového řízení

Aktuální studijní programy a obory Magisterské studium (navazující dvouleté studium, Ing.) studijní program: EKONOMIKA A MANAGEMENT studijní obor: Podniková ekonomika a management (forma: prezenční a kombinovaná) studijní program: SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA Informační management (forma: prezenční) Doktorské studium (Ph.D.)

Evropská kompatibilita Kreditní systém studia na ZČU v Plzni Vnitřní otevřenost a prostupnost (Bc. a Mgr.) Příprava – inovace studia dle ECTS Program Erasmus Evaluace výuky - EVA Informační systémy (STAG, Courseware) Studentská samospráva (AS, AIESEC)

www fakulty, info portál Informační zdroje www fakulty, info portál http://www.fek.zcu.cz STAG, e-learning http://portal.zcu.cz Knihovna http://knihovna.zcu.cz

Věda, konference, workshopy Studentské akce Mezinárodní aktivity Ze života fakulty Věda, konference, workshopy Studentské akce Mezinárodní aktivity

Stáže studentů Fakulta nabízí studentům každý rok řadu studijních pobytů v rámci projektu ERASMUS. V současné době je nabízeno téměř 100 stáží ročně do následujících zemí: FRANCIE NĚMECKO ITÁLIE HOLANDSKO ŠVÉDSKO FINSKO PORTUGALSKO DÁNSKO POLSKO SLOVENSKO LICHNŠTEJNSKO VELKÁ BRITÁNIE Další stáže jsou možné v různých jiných programech a aktivitách v rámci fakulty i ZČU v Plzni. Kromě toho je možné využít na základě své aktivity stáží a studijních grantů, které jsou poskytovány MŠMT či dalšími agenturami. Informace jsou průběžně na nástěnkách fakulty. http://international.zcu.cz/

Přijímací řízení 2011 Termín podání přihlášek: pro Bc. studium a navazující Mgr. studium: 31. 3. 2012 Přijímací zkoušky: Na bakalářské studium: Test obecných studijních předpokladů – základní, zajišťuje Scio s.r.o. Přijetí ke studiu - uchazeč bude přijat na základě pořadí, jež vznikne dle výsledků Scio testů a s ohledem na počet přijímaných studentů pro daný obor studia. Přijetí na základě výsledků studia na střední škole – viz vyhláška děkana FEK ZČU č. 9DV/2011 (od 1.11.2011): PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU NA FAKULTU EKONOMICKOU ZČU PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 Na navazující Mgr. studium: 21.- 22. 6. 2012 Okruhy k přijímací zkoušce a další informace jsou ve vyhlášce děkana na www fakulty – Úřední deska. Informace o celoživotním vzdělávání: Zajišťuje středisko CECV: http://www.fek.zcu.cz

Přijímací řízení 2012 Národní srovnávací zkoušky (NSZ) Scio: Test obecných studijních předpokladů – základní zkouška Svůj výsledek uchazeč fakultě nepředává, fakultě výsledky předává výhradně společnost Scio. Každý uchazeč však musí společnosti Scio poskytnout svůj souhlas k předání výsledků.

Přijímací řízení 2012 Přijímací řízení upravuje vyhláška děkana č. 9DV/2011 – najdete ji na úřední desce na www fakulty (od 1.11.2011), výtah z vyhlášky: Podmínky úspěšného vykonání přijímací zkoušky: Pro bakalářské studijní obory - každý uchazeč musí alespoň jednou absolvovat test obecných studijních předpokladů (OSP Z). Uchazeči budou přijímáni podle výsledku dosaženého z uvedeného testu. Pro bakalářské studijní programy Ekonomika a management a Systémové inženýrství a informatika v prezenční formě studia jsou bez konání přijímací zkoušky přijímáni uchazeči podle následujících kritérií: Absolventi oborů vzdělávání Gymnázium (79-41-K/xx, 79-42-Kxx), Obchodní akademie (63-41-M/02) a Ekonomické lyceum (78-42-M/02), kteří ukončili střední školu s prospěchem do 2,50 v obou pololetích předposledního ročníku studia a z pololetního vysvědčení posledního ročníku studia na střední škole. Absolventi ostatních oborů středních škol, kteří ukončili střední školu s prospěchem do 2,00 v obou pololetích předposledního ročníku studia a z pololetního vysvědčení posledního ročníku studia na střední škole. Uchazeči, kteří splňují podmínky pro přijetí bez přijímacích zkoušek na bakalářské studium, mají povinnost podat žádost o prominutí přijímací zkoušky na příslušném formuláři včetně požadovaných příloh. Formuláře žádostí s požadovanými přílohami a pokyny k jejich vyplnění a najdete na www.fek.zcu.cz.

Děkujeme za pozornost. http://www.fek.zcu.cz