Financování regenerace brownfieldů z Operačního programu Podnikání a inovace Mgr. Alena Chodovská 24. 9. 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Regionální kancelář agentury CzechInvest v Pardubickém kraji Programy podpory podnikáni v oblasti RLZ v období Ing.Tomáš Vaníček, ředitel regionální.
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Operačním programu Podnikání a inovace a jeho aktuální výzvy Olomouc,
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Operační program Podnikání a inovace
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest - Regionální kancelář Brno
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Operační program Podnikání a inovace
ČSOB a dotace pro podnikatele
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Operační program Podnikání a inovace Ing. Marian Piecha odbor strukturálních fondů, MPO.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
29. května 2008 Operační program Podnikání a inovace Soňa Michálková Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Mgr. Martina Chamasová Ředitelka regionální kanceláře Hradec Králové Operační program Podnikání a inovace (OPPI)
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Infrastruktura pro inovační podnikání a alternativní formy financování Ing. Jaroslav Branda.
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Centrum evropského projektování Aktuální dotační příležitosti pro podnikatele.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Financování regenerace brownfieldů z Operačního programu Podnikání a inovace Mgr. Alena Chodovská

Operační program Podnikání a inovace -- Navazuje na Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) 2004 – Celé území ČR s výjimkou hlavního města Prahy Celková alokace: mld. Kč -- tj. 11,75 % z celkové sumy ze SF EU pro ČR Řídicí orgán: -- Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Přehled programů OPPI Prioritní osaOblast podporyProgramAlokace v mld. Kč 1. Vznik firem1.1 Podpora začínajícím podnikatelůmSTART0,6 1.2 Využití nových finančních nástrojůJEREMIE2,0 2. Rozvoj firem2.1 Bankovní nástroje podpory MSPPROGRES2,6 ZÁRUKA5,0 2.2 Podpora nových výrobních technologií a ICT v podnicích ROZVOJ3,0 ICT a strategické služby7,0 ICT v podnicích4,2 3. Efektivní energie3.1 Úspory energie a obnovitelné zdrojeEKO-ENERGIE4,0 4. Inovace4.1 Zvyšování inovační výkonnosti podnikůINOVACE14,0 4.2 Kapacita pro průmyslový výzkum a vývojPOTENCIÁL8,4 5. Prostředí pro podnikání a inovace 5.1 Platformy spolupráceSPOLUPRÁCE5,3 PROSPERITA12,0 5.2 Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojůŠKOLICÍ STŘEDISKA5,0 5.3 Infrastruktura pro podnikáníNEMOVITOSTI16,1 6. Služby pro rozvoj podnikání 6.1 Podpora poradenských služebPORADENSTVÍ5,0 6.2 Podpora marketingových služebMARKETING2,9

Prioritní osa: 5 - Prostředí pro podnikání a inovace Vyhlášení 2. výzvy: Příjem RŽ: – Příjem PŽ: do 10 měsíců od přijetí RŽ Systém sběru žádostí: kontinuální Alokace: 4 mld. Kč Program Nemovitosti

NEMOVITOSTI Podporované projekty  Příprava zóny  Výstavba nájemního objektu  Rekonstrukce objektu  Projektová dokumentace

NEMOVITOSTI Příjemci podpory -- podnikatel (FO, PO) - projekt přípravy zóny, rekonstrukce objektu, projektová dokumentace -- kraj, obec - projekt výstavby nájemního objektu, rekonstrukce objektu, projektová dokumentace Projekt s výstupem v CZ-NACE 10 – 33

Nemovitosti Podporované projekty  Projekt přípravy zóny ╌ Příjemce: podnikatelé ╌ Povinnost do 3/5 let započít s výstavbou PO  Projekt výstavby nájemního objektu ╌ Příjemce: obec, kraj ╌ Podlahová plocha objektu min. 500 m 2  Projekt vyhotovení projektové dokumentace ╌ Příjemce: podnikatelé, obec, kraj ╌ Povinnost do 2 let započít s výstavbou PO

NEMOVITOSTI Projekt rekonstrukce objektu ╌ Příjemce: podnikatelé, obec, kraj ╌ Podlahová plocha objektu min. 500 m 2 ╌ Objekt není dostatečně efektivně využíván, je zanedbaný a využitelný pouze za podmínky rekonstrukce objektu ╌ Možnost odstranění a výstavba nového objektu – za podmínky prokázání efektivnosti na základě znaleckého posudku a odborného odhadu ╌ Možnost navýšit původní podlahovou plochu a kubaturu max. o 100 % ╌ Způsobilé výdaje na rekonstrukci musí být vyšší než kupní cena objektu /tržní cena objektu před rekonstrukcí ve znaleckém posudku

NEMOVITOSTI Způsobilé výdaje  Nákup pozemků a staveb  Úpravy pozemků  Odstranění nevyužitých staveb  Inženýrské sítě a účelové komunikace  Projektová dokumentace stavby  Architektonická soutěž  Inženýrská činnost ve výstavbě  Rekonstrukce a modernizace staveb  Novostavby  Systémy pro využití obnovitelných a druhotných energetických zdrojů

Nemovitosti Podmínky přijatelnosti projektu  Minimálně dvouletá historie žadatele  Oprávnění k podnikání v podporované ekonomické činnosti  Finanční zdraví alespoň C+  Soulad projektu s platnou územně plánovací dokumentací  Dosažení alespoň 51b ze 100 v rámci vícekriteriálního bodového hodnocení

Nemovitostie Forma a výše podpory  Forma podpory: dotace (vyplácená po realizaci projektu)  Výše podpory: ╌ 1 – 500 mil. Kč ╌ Omezení podle typu projektu: Příprava zóny – max. dotace 300 Kč / m 2 Rekonstrukce objektu se světlou výškou do 6 m – max. dotace 3000 Kč / m 3 Rekonstrukce objektu se světlou výškou nad 6 m – max. dotace 1500 Kč / m 3 Vyhotovení projektové dokumentace – min. dotace 0,5 mil.Kč ╌ Podle regionální mapy (% ze ZV)

Další programy podpory OP Podnikání a inovace

Programy podpory OPPI Školicí střediska -- Dotace na rekonstrukce objektů pro účely školicího střediska podnikatelských subjektů -- Stavební náklady – neomezeno -- Příjemce dotace: PO, FO ICT a strategické služby -- Dotace na rekonstrukce pro účely center zákaznické podpory, center sdílených služeb nebo center oprav high-tech výrobků -- Stavební náklady max. 50% ZV -- Příjemce dotace: PO, FO

Programy podpory OPPI Potenciál -- Dotace na rekonstrukci objektů pro účely center průmyslového výzkumu, vývoje a inovací -- Stavební náklady max. 40% ZV -- Příjemce dotace: PO, FO

Implementace OPPI Založení Master účtu Registrační žádost (RŽ) Ekonomické hodnocení Plná žádost (PŽ) Hodnocení projektu Podmínky, přílohy, metodiky Rozhodnutí o poskytnutí dotace Žádost o platbu a kontroly na místě Monitoring projektu -- získání elektronického podpisu -- internetová aplikace eAccount -- „elektronizace“ dokumentů (Registrační žádost, Plná žádost, Žádost o platbu, většina příloh a zpráv…) -- elektronická komunikace mezi žadatelem a projektovým manažerem -- podání žádosti o dotaci ve 2 stupních (Registrační a Plná žádost) Fáze procesu: 5 dní dní dnů (ale i 10 měsíců, dle výzvy)

Národní databáze BF ╌ Spuštěna od ╌ Slouží k prezentaci BF a vytváření nabídek investorům ╌ Zahrnuje BF z Vyhledávací studie, ale i nově vyhledané ╌ BF je zde identifikován a popsán až do projektového záměru ╌ BF je zde identifikován a popsán až do projektového záměru ╌ Je nutný souhlas vlastníka se zveřejněním

Národní databáze BF

Kontakty CzechInvest Regionální kancelář pro Ústecký kraj Mírové náměstí Ústí nad Labem Telefon: Fax:

Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je příspěvkovou organizací Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. © Copyright, CzechInvest Všechna práva vyhrazena Děkuji za pozornost!