Měřící Energetické Aparáty, a.s. www.e-mega.cz. Měřící Energetické Aparáty, a.s. www.e-mega.cz Měření kvality napětí v elektroměru  Technicky realizovatelné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ENERGETIKA ZÁKON č. 458/2000 Sb.o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon)
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Soustava více zdrojů harmonického napětí v jednom obvodu
Modernizace a rozvoj přenosové soustavy ČR
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Stanoviště pro měření ztrát měničů kmitočtu Jan Dudek VŠB Technická univerzita Ostrava 448 Katedra výkonové elektroniky a elektrických pohonů.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Elektromotor a třífázový proud
Přepětí v elektroenergetických soustavách
Elektrické napětí Spolehlivost dodávky elektrické energie
Kvalita elektrické energie z pohledu distributora
Činnost SC C6 – Distribuční systémy a rozptýlená výroba Ing. František Vybíralík, CSc.
TRH S ELEKTŘINOU TRH S ELEKTŘINOU E URO E NERGIE CZ, spol.s r.o. E URO E NERGIE CZ Pokyny pro ovládání prezentace: Pokyny pro ovládání prezentace: Prezentace.
ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE
ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE
Obecná problematika chytrých sítí a chytrých měření
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Praktická realizace bezpečnostních požadavků standardů ISVS při tvorbě.
PODZEMNÍ STAVBY Kolektory Ústav geotechniky.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu Jednotný energetický trh – blízká vize nebo vzdálená budoucnost?
3. Životní cyklus a procesy projektu
Energetika.
MĚŘENÍ S ANALOGOVÝMI MĚŘICÍMI PŘÍSTROJI
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Chytré sítě Smart grids.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Měření vybraných technických parametrů v uzlových bodech Karel Šefčík, Český metrologický institut (moderátor) Ladislav Pospíchal, MEgA Měřicí Enegetické.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
1 Kontrolní činnost Státní energetické inspekce v oblasti elektroenergetiky Lokální distribuční soustavy Ing. Stanislav Vitner ředitel odboru elektroenergetiky.
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Lokální distribuční soustavy, data pro IS operátora trhu
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Návrh klasifikátoru inovací Dynamický model transformace dat ve znalost organizace.
Jirous spol. s r.o. Vývoj a výroba wifi antén a příslušenství
z pohledu ČSN norem a PNE norem
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
Předávání dat a komunikace s OTE
Management jakosti jako úhelný kámen provozu klinické laboratoře
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
Typové diagramy dodávek – současný stav, praktická aplikace Ing
MARKETINGOVÝ MIX.
Předpokládaná funkčnost trhu s elektřinou v roce 2005 Ing. Miroslav Marvan Asociace energetických manažerů Praha 14. dubna 2004.
ENA s.r.o. – energetické analýzy ŘÁDY PROVOZOVATELŮ Význam a základní obsah Ing. Vladimír Ing. Zdeněk
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Chytré sítě Smart grids.
Průběh otevírání trhu s elektřinou v České republice 1.část Pavel Kašpar Seminář AEM v Praze 14. dubna 2004.
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
Téma 8 Mzdový systém podniku a jeho tvorba
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zdrojů a veřejného rozvodu elektrické energie.
Fungování energetických trhů v ČR a EU Praha, Žofín, 29. září 2009.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Elektro – základní měřicí zapojení 1W Elektrotechnická měření  V elektrotechnice – tak jako v jiných vědních i praktických oborech – se setkáváme.
Operační program pro podnikání a inovace zaměřené na provozovatele LDS
ENERGETICKÁ MATURITA 2016 PROVOZOVÁNÍ SÍTÍ VN PRÁCE POD NAPĚTÍM – PPN
MĚŘENÍ VIBRACÍ NA TRUBKOVÉM SVAZKU, ZPRACOVÁNÍ A UCHOVÁVÁNÍ DAT
VY_32_INOVACE_ Co je snímač
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
ENERGETICKÁ MATURITA 2017 PROVOZOVÁNÍ SÍTÍ VN PRÁCE POD NAPĚTÍM – PPN
Energetická maturita úsek Síťové služby útvar měření
Výrobny a mikrozdroje Ing. Martin Kříž
Kontroly a revize elektrických zařízení v DS a PS elektroenergetiky
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
PARAMETRY KVALITY ELEKTŘINY z pohledu technických norem EU a ČR
Legislativní předpisy v návaznosti na technické normy
Česká asociace provozovatelů lokálních distribučních soustav
Transkript prezentace:

Měřící Energetické Aparáty, a.s.

Měřící Energetické Aparáty, a.s. Měření kvality napětí v elektroměru  Technicky realizovatelné  Cena realizace?  Zájem uživatelů?  Realizovatelnost v praxi časově i finančně náročná  Přínosy pro distribuční společnost?  Přínosy pro společnost?

Měřící Energetické Aparáty, a.s. Měření množství a kvality el. energie  Elektroměry jsou stanovenými měřidly, měřicí funkce jsou ustálené  Elektroměr je vnímán nejen společností jako závazný, ověřený přístroj, i technicky dobře míněný rozvoj může vést k nedůvěře  Měření kvality napětí prochází i v současnosti dynamickým vývojem  Realizace - v nových sítích - v provozovaných sítí  Sjednocení standardů  Časový faktor – cena + výkon

Měřící Energetické Aparáty, a.s. parametrměření množstvíměření kvality metody hodnocenídeterministickéstatistické doba hodnoceníprůběžně10 period / 1 týden počet hodnot3 × 6 registrů91 hodnot měřeníU, I, PFU, (v budoucnu I) požadavky na přesnostsrovnatelné analogové obvodyshodné komunikační požadavkysrovnatelné zabezpečení přenosupožadovánoprozatím ne výpočetní výkon / spotřebaběžnývysoký

Měřící Energetické Aparáty, a.s. Otázky pro rozhodnutí o sdruženém měření množství a kvality elektrické energie  Předávací místo pro měření kvality elektřiny je bod ve veřejné distribuční síti, ve kterém je elektřina měněna mezi smluvními partnery. Tento bod se může lišit od bodu měření elektrické energie.  Třída A – pro smluvní vztahy  Třída S – pro statistická hodnocení (dvě tendence měřících metod)

Měřící Energetické Aparáty, a.s.  Rozsah linearity napěťových obvodů: 1,75 U jm tř. S – 3. zkušební stav 1,52U jm, 20% harmonické, 0,723% flikr, 1% meziharmonické  Doba hodnocení: energie / 15min kvalita / 10min agregace  Zabezpečení při dálkovém přenosu: energie/fakturace kvalita/informační

Měřící Energetické Aparáty, a.s. Průběžné jevy (flagovaná 10 minutová hodnocení)  Hodnocení frekvence: průměr ze 10s složky základní harmonické  Hodnocení flikru, pro změny ∆U/U od 1 změny/min. po 4000 změn/min.  Nesymetrie napětí  Harmonická analýza, četnost provádění (10 period/1s, bez mezer) Napěťové jevy (U RMS1 nebo U RMS1/2, hystereze, algoritmy sdružování)  Pro flagování  Zajištěné napájení (měření s chybou 1% U jm a 20ms po dobu 1 minuty)

Měřící Energetické Aparáty, a.s. Očekávaný vývoj měření kvality napětí  Změny směrných hodnot pro průběžné a napěťové jevy  Rychlé změny napětí záznam RMS hodnot Oscilografický záznam Fázový úhel při vzniku rychlé změny Krátká změna napěťové nesymetrie Posuv fáze v důsledku rychlé změny  Měření harmonických a meziharmonických (40. H, 50.H, 100.H)  Transientní napětí

Měřící Energetické Aparáty, a.s. Závěry  Sdružení provozních měření, měření množství a kvality el. energie je na místě  Technickou realizaci lze posoudit až na základě provozních zkušeností  Nabízí se ověřování měření v DTS, kde je snáze dostupné  Respektovat rozdílný význam měření v DTS a na rozhraní distribuce - zákazník  Jiné řešení v podmínkách již vybudovaných a provozovaných sítí a jiné v sítích nových případně v sítích s rekonstruovaným silovým zařízením