Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zdrojů a veřejného rozvodu elektrické energie.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zdrojů a veřejného rozvodu elektrické energie."— Transkript prezentace:

1 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zdrojů a veřejného rozvodu elektrické energie.

2 Elektřina je jedna z forem energie, která se dobře přepravuje na velké vzdálenosti, snadno se přeměňuje na jinou energii (světelnou, tepelnou) a nemá vliv na životní prostředí.

3

4

5

6 1.Otázka: Jaké jsou jednotky napětí, proudu a odporu? 2.Otázka: Jaké jsou druhy napětí? 3.Popište jednoduše cestu elektrické energie z elektrárny ke spotřebiteli 4.V jaké minimální výšce může být vedeno vedení nízkého napětí na staveništi? 1.Otázka: Jaké jsou jednotky napětí, proudu a odporu? 2.Otázka: Jaké jsou druhy napětí? 3.Popište jednoduše cestu elektrické energie z elektrárny ke spotřebiteli 4.V jaké minimální výšce může být vedeno vedení nízkého napětí na staveništi? Použité zdroje: zdroje autora

7 1 Volt, Ampér, Ohm 2malé, nízké, vysoké, velmi vysoké 3Přenosová soustava, distribuční soustava, elektrická přípojka, elektroměr 45 metrů 1 Volt, Ampér, Ohm 2malé, nízké, vysoké, velmi vysoké 3Přenosová soustava, distribuční soustava, elektrická přípojka, elektroměr 45 metrů


Stáhnout ppt "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zdrojů a veřejného rozvodu elektrické energie."

Podobné prezentace


Reklamy Google