ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití e-mailu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří emailovou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje přehled grafických programů, které jsou.
Úprava fotografií - koláž
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_07.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Datová schránka VY_32_INOVACE_06 Sada 12 Základní škola T. G.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o vyhledávačích a způsobech vyhledávání na internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci zvládnou základní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje příklady obrázků vytvořené v bitmapovém.
Informatika Internet.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje základní funkce programu Malování. Druh.
ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.
Příloha u Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.12/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky se základní sestavou PC a dalšími.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Elektronická komunikace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_384_ AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 5. ročník,
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 3.18 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Internet – E. pošta Typ: DUM - kombinovaný.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Elektronická pošta Název školy
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Píšeme Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Elektronická pošta Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.06 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.02 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.04 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.03 Téma: PowerPoint.
Elektronická komunikace Radek Pinc
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Elektronická pošta Základní škola a Mateřská škola, Szkoła Podstawowa, Przedszkole Košařiska, příspěvková organizace Projekt: EU OP VK - CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Synchronizace dat na iPadu Co se všechno naučíme??? iFiles.
TISKOPISY JEDNODUCHÉ KOMUNIKAČNÍ ŽÁNRY
Inf Elektronická komunikace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Informační a komunikační technologie
Elektronická pošta.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Transkript prezentace:

ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou adresu, zvolí si vhodné heslo, umí posílat a přijímat zprávy, rozumí předmětu zprávy, vkládají přílohy, rozlišují autora zprávy. Pro koho je materiál určen Žáci ročníku ZŠ Autor Ing. Jana Homolková Datum vzniku Vzdělávací oblastInformační a komunikační technologie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková Elektronická pošta ICT, 5. – 6. ročník VY_32_INOVACE_198, 10. sada, ICT

Elektronická pošta ICT – 5. – 6. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

(elektronická pošta) - přijímání nebo odesílání elektronické pošty (zpráv, ů) -můžeme posílat text, obrázky, fotografie, videa, … -je rychlá, pohodlná -je třeba přístup k internetu, ová adresa, heslo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

ová adresa -každá poštovní schránka má svoji adresu -příklad ové -zápis: Alt Gr + V levý Alt + 64 přepneme klávesnici na EN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková. adresát zavináč místo, kde se schránka nachází

ová adresa -jméno adresáta nemusí být pravé jméno -často se dává do ové adresy přezdívka, kterou si lidé vymyslí -přihlašovací jméno nezapomeňte! -zvolte bezpečné heslo – kombinace písmen a čísel, minimálně 6 znaků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Praktické cvičení 1.Najdi na webové stránce školy ovou adresu na vedení školy. 2.Najdi na webové stránce své obce na starostu obce. 3.Pokud nemáš vytvořenou ovou schránku, vytvoř si účet. Můžeš použít server např. Seznam nebo Google. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Vytvoření poštovního účtu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Psaní nové zprávy -přihlásíme se ke svému ovému účtu -označíme pole „Nová zpráva“ a vyplníme formulář pro psaní -3 pole: 1.adresa toho komu píšeme 2.předmět zprávy – zkráceně napíšeme o čem budeme psát např. pozvánka 3.vlastní text zprávy – libovolně dlouhý, podpis Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Psaní nové zprávy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková. Zprávu odešleme tlačítkem „Odeslat zprávu“.

Prohlížení a přijímání pošty -doručenou poštu si přečteme po přihlášení k ovému účtu -v každém řádku je jedna zpráva -prohlédneme si odesílatele -kliknutím na zprávu se celý text zprávy zobrazí -některé zprávy mohou obsahovat přílohu např. obrázek, textový soubor, … -na zprávu, kterou čteme můžeme odpovědět nebo ji poslat někomu jinému – tlačítka Odpovědět a Přeposlat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Přiložení souboru -ke každé zprávě můžeme přiložit libovolný soubor např. obrázek, napsaný text, zvuk, video, … -tlačítkem Přiložit soubory vybereme dané soubory, které máme uloženy v počítači Pozor na velikost souborů !! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Malý anglický slovníček pro elektronickou poštu From:odesílatel To:adresát Subject:předmět zprávy Re:odpověď na: Send:odeslat Reply:odpovědět Forward:přeposlat, předat dál foldersložka Inboxdoručená pošta Sentodeslaná pošta Saveduložená pošta Trashodpadkový koš Login:uživatelské jméno Password:heslo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Praktické cvičení 1.Na stránkách naší školy najdi na učitele informatiky. 2.Otevři si svůj ový účet a napiš svému učiteli zprávu – napiš např. nějaký vtip. 3.V programu Malování nakresli jednoduchý obrázek, ulož ho a pošli em učiteli. 4.Prohlédni si odpověď od svého vyučujícího. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Použité zdroje Literatura: VANÍČEK, J. Informatika pro 1. stupeň základní školy. 1. vyd. Brno: Computer Press, ISBN s. 70 – 72 - obrázky archiv autora – Print Screen – Ing. J. Homolková - vlastní zkušenosti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.