Vypracovala: Eva Šamšulová 4. Z

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunikace a lokace v SL Bc. Jarmila Havelková Regionální knihovna Karviná.
Advertisements

SÍŤOVÉ PROTOKOLY.
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
Sociální sítě.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_32_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Internet - historie.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Název: Co nám hrozí na internetu
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Icq Zuzana Jírová.
Informatika Internet.
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Elektronická komunikace
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
HOAX,PHISHING,SPYWARE.
Internet.
Protokoly a adresy na internetu
Typy elektronické komunikace
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
Nové funkce v novém Skliku
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
Služby internetu internet nabízí několik standardních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace k používání jednotlivých.
Ovládací panely Systém a zabezpečení.
Komunikace – internet (chat, skype) Bohumil Bareš.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Elektronická pošta Název školy
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Multimediální elektronická komunikace
ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
Elektronická komunikace Radek Pinc
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Josef Bělehrádek, DiS Možnosti usnadnění a efektivnější práce v aplikaci Acta Publica.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Přátelství a internet Lenka Hlavatá. Skype Skype je konečně opravdu dokonalý nástroj pro telefonování po internetu. Umožňuje bezplatně telefonovat z jednoho.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Vyhledávání v Internetu
Inf Elektronická komunikace
Internet - historie.
VY_32_INOVACE_22_Sociální_sítě
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Další služby sítě Internet (1)
Transkript prezentace:

Vypracovala: Eva Šamšulová 4. Z CHAT Vypracovala: Eva Šamšulová 4. Z

Obsah Co je to chat? Registrace a komunikace Druhy chatu (IRC) Jak chat vypadá? Co je to místnost na chatu? Kdo je moderátorem chatu? Kdy na chat? Možnosti vstupu Co je to ICQ? Kde se vzalo ICQ? Co vede člověka k tomu, aby se na chat přihlásil poprvé? Závislost na chatu Adresy nejvíce navštěvovaných chatů Zdroj informací

Co je to chat (IRC)? zkratka IRC je z angličtiny a znamená Internet Relay Chat internetem přenášený rozhovor, „pokec“ nebo „žvanění“ umožňuje komunikaci mezi více lidmi v reálném čase

Registrace a komunikace při registraci musí každý zadat svůj nick (přezdívku) a heslo další osobní údaje nejsou požadovány komunikace probíhá tak, že účastníci zasílají krátké zprávy zprávy se zobrazují za sebou do jednoho okna v pořadí, jak byly poslány

Druhy chatu (IRC) Chat můžeme rozdělit do dvou skupin: 1. specializované diskuse zaměřené na konkrétní obor a navštěvované hlavně profesionály v daném oboru a lidmi, kteří hledají konkrétní odbornou radu ve svém problému 2. chaty, které nemají přesně dané téma, zde účastníci hledají především zábavu

Jak chat vypadá? má hlavní okno rozdělené do tří rámů v každém rámu jsou specifické informace v levém horním (rámu) jsou zobrazovány veškeré zprávy v levém dolním rámu vidíte seznam přítomných osob a zde se píše text v pravém horním rámu jsou odkazy a smajlíci Pozn.: Toto je popis pouze jednoho z chatů (www.xchat.cz), každý se liší.

Co je to místnost na chatu? virtuální místnost, v nichž se scházejí lidé, aby si popovídali místnosti mají většinou výstižné označení (téma), např. flirtík, Brno, hokej místnost může trvale existovat, nebo ji vytvoří první, kdo tam přijde člověk, který 15 minut „nepromluví“ je automaticky „vyhozen“ z místnosti

Kdo je moderátorem chatu? v místnosti se povídá zcela volně na jakékoliv téma, s kýmkoliv a o čemkoliv někdy je ovšem třeba zlého muže – cenzora – moderátora, který dohlíží na to, co kdo komu a o kom píše může nás napomenout nebo i násilím „vyhodit“ na pár minut z místnosti

Kdy na chat? některé kanály existují stále a jsou aktivní v kteroukoliv denní i noční hodinu jiné kanály vznikají a zanikají podle toho, jak je jich potřeba

Možnosti vstupu: 1. můžeme použít službu Telnet, která umožňuje interaktivní přístup ke vzdálenému počítači 2. můžeme mít lokálního klienta v našem systému, u IRC je výhodnější zvolit tento vstup

Co je to ICQ? je fonetická zkratka z anglického I seek you dalo by se to přeložit jako „hledám tě!“ je revoluční, uživatelsky příjemný internetový nástroj umožní nám zjistit, kdo z našich přátel je či není on-line dále nám umožní s těmito přáteli snadněji komunikovat - zasílat zprávy, soubory, pohlednice, internetové odkazy, provozovat chat (rozhovor), hrát hry, společně surfovat sítí apod.

Kde se vzalo ICQ? tento program vytvořila před pár lety malá izraelská firma Mirabilis tento šikovný software pro audiovizuální komunikaci v reálném čase mohl kdokoli zdarma použít a také se zdarma šířil prostřednictvím internetu dnes tento program používá přes 75 miliónů uživatelů a každým dnem jich desetitisíce přibývá

Co vede člověka k tomu, aby se na chat přihlásil poprvé? u některých lidí je to zvědavost, touha poznat něco nového jiní se chtějí pomocí internetu seznámit s novými lidmi nebo si jen popovídat další chtějí jen nějakým způsobem „zabýt“ volný čas, zkrátit si volnou chvíli

Závislost na chatu ve skutečném životě se snažíme vystupovat jinak před šéfem, před kamarády, před svou přítelkyní nebo přítelem, vytváříme si tak různé identity na chatu se snažíme skrýt některé své vlastnosti a jiné zvýraznit, vytváříme si tak novou identitu většina lidí na chatu se v reálném životě nezná, a právě proto jsou pořádány srazy u některých jedinců vyvolává chat silnou závislost dalším nebezpečím je vytvoření si nové identity

Adresy nejvíce navštěvovaných chatů: www.xchat.cz www.gigachat.cz www.seznam.cz

Zdroj informací: Počítačová literatura Různé internetové stránky www.xchat.cz