GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambování masa
Advertisements

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování kuřete
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
Rozdělení inventáře a stolový a sedací inventář
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
ACCESS IMPORT TABULKY Z EXCELU- 04 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Statika Vazbové síly na nosníku 15
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
MS OFFICE - WORD TITULNÍ STRANA A OBSAH Ing. Petr Hanáček
MS OFFICE - WORD ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ Ing. Petr Hanáček
MS OFFICE - WORD ŠABLONY Ing. Petr Hanáček
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZASEDACÍ POŘÁDEK U TABULE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, HLEDISKA PRO SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
EKONOMIKA Státní podnik Ing. Hana Kročová
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA KONKRÉTNÍCH DRUHŮ TABULÍ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
EKONOMIKA OBCHODNÍ BANKY Ing. Renata Slaná
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA PROGRAMY A NÁSTROJE PRO PRÁCI S VEKTOROVOU GRAFIKOU 2 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
ELEKTROTECHNICKÁ MĚŘENÍ
ŽIVNOSTENSKÉ PODNIKÁNÍ Ing. Hana Kročová EKONOMIKA
EXCEL ŘAZENÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Excel úpravy grafu, karta Návrh
ACCESS SESTAVY, CVIČENÍ Ing. Jana Horáková IKT MS Office
ACCESS PŘÍKAZOVÉ TLAČÍTKO, CVIČENÍ 20 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
EKONOMIKA PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR Ing. Hana Kročová
Ing. Bohuslava Vitekerová
Sdružení Ing. Hana Kročová EKONOMIKA
EKONOMIKA MAJETEK podniku Ing. Hana Kročová
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
MS OFFICE - WORD TEXTOVÉ EDITORY Ing. Petr Hanáček
ROZLOŽENÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
ILUSTRACE VE WORDU Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Ing. Hana Kročová EKONOMIKA Anotace Materiál seznamuje se základními pojmy nabídka, faktory ovlivňující nabídku, cena. Musí být doplněn.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
MS OFFICE - WORD VYTVOŘENÍ TABULKY Ing. Petr Hanáček
ELEKTROTECHNICKÁ MĚŘENÍ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
ÚPRAVA TABULKY VE WORDU
MS OFFICE - WORD POZADÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha
ACCESS SESTAVY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Hydromechanika Síla na dno uzavřené nádrže 07
TEXTOVÉ OBJEKTY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Chateabriand
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Fondue
EKONOMIKA BURZY III Ing. Renata Slaná
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
ODSTAVEC Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
I NVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY Inventář = předměty používané při obsluze.
Technika obsluhy – Vinárny
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Transkript prezentace:

GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA MALUŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz Free Powerpoint Templates

Anotace. Materiál poukazuje na rozdělení inventáře na. úseku obsluhy Anotace Materiál poukazuje na rozdělení inventáře na úseku obsluhy. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka- barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova inventář Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina 15 -17 let Vazby na ostatní materiály je součástí Inventáře na úseku obsluhy

INVENTÁŘ→ předměty používané při obsluze jde o velké množství předmětů, často velké hodnoty všechen inventář vyžaduje pečlivé ošetřování, udržování a skladování

Inventář rozšiřuje používání různého reklamního inventáře (např. sklenic, ubrusů, popelníků apod.) výrobci dodávající k určitým značkám svých nápojů speciálně tvarované a značené sklenice

Pravidla používání inventáře v provozu máme pouze nutné množství ve skladu přiměřenou rezervu pro každý pokrm nebo nápoj používáme odpovídající inventář velikost porce má být v souladu velikosti mísy, talíře, příboru (dbáme na estetickou stránku – barva, dekor, znak apod.)

Pravidla používání inventáře používáním různých deček bráníme vzájemnému odírání inventáře, smekání, cinkání, znečišťování apod. používáme univerzální inventář pravidelně kontrolujeme stav inventáře, včas vyměňujeme

ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE I. Stolový a sedací II. MSI (malý stolní inventář) III. VSI (velký stolní inventář)

Gastronomická střediska rozdělení inventáře a) hotelový b)  restaurační c)  barový               d) vinárenský e) kavárenský f) stylový

Rozdělení dle použitého materiálu a) dřevěný                                      b)    textilní                                   c)    skleněný                                   d)    porcelánový  e)    kovový f)     z plastických hmot (jedno obrátkový)

POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001. ISBN 80-7168-752-9. SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 1. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1994. ISBN 80-04-26-586-3. ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., 1997. ISBN neuvedeno.