POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cyklovýlety za poznáním Vltavotýnska. 1. trasa: BORKOVICKÁ BLATA • Gymnázium- Předčice- Bečice- Hartmanice- Mažice- Borkovická blata-naučná stezka-
Advertisements

PLZEŇSKÝ KRAJ.
Gotika.
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Nejposvátnější čínská hora
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Paříž Prezentace 5.B.
Kostelec nad Černými lesy
Exkurze v Jeseníkách (Dlouhé Stráně) 6. – 10. října 2014 Projekt „Přírodní vědy pro každého a bez překážek“
Plzeňský kraj                  Plzeňská brána Lucie Valentová, 9.C.
13. dubna 2013 KČT Nepomuk zajistil autobusový zájezd na toto setkání.
Cestovní kancelář Silesia
Milánský dóm – Duomo di milano
Katedrála v Chartres.
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Nejlákavější kulturní památka
Chrám sv. Bartoloměje Nachází se v Plzni na náměstí Republiky.
Klenot Prahy … … Karlův most
Občanská výchova 6. ročník
Věrnostní program 2011 Národní památkový ústav a Plzeňský Prazdroj
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Jakub Stojaník,Matouš Falout,Fabián Strecker
PAMÁTKY PRAHA.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Plzeň Plzeň.
Plzeňský kraj.
Plzeňský kraj.
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
PLZEŇSKÝ KRAJ Ludmila Langrová, Sinika Výšková- 9.A
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Český Brod.
Hradec Králové město+akvárium. Historie  Z archeologických průzkumů vyplývá, že lokalita na soutoku Labe a Orlice byla osídlena již v období pravěku.
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
Město Plzeň leží v Plzeňském kraji v Západních Čechách.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Chodova.Plana.
 V jakém stavu je starý židovský hřbitov nyní? Je možné se tam podívat? Byla jsi tam ty? –jestli ne, zajeď! Tvé dojmy z návštěvy?  Mělo by se město.
Kultura vrcholného a pozdního středověku
Plzeňský kraj. Rozloha:7 561 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění:73 obyvatel/km² Nejvyšší bod:Blatný Vrch (1 376 m) Počet okresů:7 (Domažlice,
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
2. Fáze Vytvořili: Tereza Maxová, Jiří Horák, Michaela Slavíková, Jeremiáš Furst.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Nejvýznamnější gotické památky v Evropě Iva Závišková 6.A.
Rozhledny na Slovácku. Rozhledna Travičná Rozhledna leží v nadmořské výšce 380 m.n.m. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,6m nad zemí. Z Tvarožné.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
1. Základní informace 2. Navštěvované oblasti 3. Zdroje.
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Česká republika - Plzeň
VYHLÍDKOVÝ LET
PLZEN Plzeň je statutární město na západě Čech a metropole Plzeňského kraje. Leží na soutoku řek Mže, Radbuza, Úhlava a Úslava, z nichž vzniká řeka Berounka.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
2. fáze studené války – V čele Sovětského svazu Stalina vystřídal Nikita Sergejevič Chruščov V SSSR došlo k mírnému uvolnění poměrů Po Stalinově.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Nejposvátnější čínská hora
Kulturní památky Plzeň a Plzeňský kraj
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Židovské město v Praze.
Bolívie
Transkript prezentace:

POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“ POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY

TAK JSME ZAČÍNALI S MALOVÁNÍM PLZEŃSKÝCH PAMÁTEK.

1. Pivovarská brána Plzeň dala jméno nejslavnějšímu pivu světa. Pivo se vařilo v Plzni od středověku. Slavná (1. Pivovarská brána) je vstupním místem do areálu pivovaru Pilsner Urquell, který nabízí návštěvníkům na atraktivních prohlídkových trasách ucelený zážitek z poznání tradice i současnosti výroby světoznámého plzeňského ležáku.

2 Velká synagoga 2. Velká synagoga v Plzni je druhou největší v Evropě a třetí největší na světě . Výstavba byla dokončena v roce 1893 a byla financována z dobrovolných finančních darů členů židovské obce. Od roku 1893 pak sloužila svým účelům až do Holocaustu. Po 2. světové válce byla navrácena židovské komunitě. Ta však byla zdecimována Holocaustem a emigrací do Izraele a jiných zemí. V letech komunistického režimu byla synagoga uzavřena. Poslední pravidelná bohoslužba se zde konala v roce 1973.

3. Katedrála sv. Bartolomeje 3. Katedrála sv. Bartolomeje ze 13. stol. je hlavní dominantou Plzeňského náměstí. Její věž je vysoká 103 m a je nejvyšší kostelní věží v České republice. Z věže je vidět až 70 km vzdálenou Šumavu. Při cestě na vyhlídkový ochoz ve výšce 62 m však budete muset zdolat jen 298 schodů. Katedrála je 58 metrů dlouhá, 30metrů široká a klenby dosahují výšky 25metrů. V roce 1993 zřídil papež Jan Pavel II. v Plzni biskupství a chrám sv. Bartolomeje se stal katedrálou.

4. Vodárenská věž 4. Vodárenská věž zásobovala vodou pivovar po většinu 20. století. Na jeho začátku prudce rostl zájem o plzeňské pivo a bylo nutné zajistit pivovaru dostatečné množství vody. Jako místo stavby byl zvolen nejvýše položený bod v areálu pivovaru, bývalý plzeňský popravčí vrch, kde kdysi skončil svou životní cestu i Jan Sladký-Kozina.