Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Město Plzeň leží v Plzeňském kraji v Západních Čechách.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Město Plzeň leží v Plzeňském kraji v Západních Čechách."— Transkript prezentace:

1 Město Plzeň leží v Plzeňském kraji v Západních Čechách.
Tomáš Valenta,IX.C Plzeň Město Plzeň leží v Plzeňském kraji v Západních Čechách.

2 Základní informace Plzeň je krajským městem Plzeňského kraje
katastrální výměra:137,65km2(4.místo) počet obyvatel: (4.místo) nejvyšší bod: Červená skála pod Radyní(452m n.m.) nejnižší bod: pod Bukovcem(293m n.m.) oficiální internetová adresa města:

3 Přírodní podmínky Město Plzeň se rozkládá v Plzeňské kotlině na soutoku čtyř řek-Mže,Radbuzy,Úhlavy a Úslavy,splynutím těchto řek vzniká řeka Berounka. Historické jádro Plzně bylo v roce 1989 prohlášeno městskou památkovou rezervací. Programy na zlepšení životního prostředí: 1-Monitoring ovzduší 2-Koncepce odpadového hospodářství 3-Návrh řešení komunikačního systému 4-Regenerace městské krajiny 5-Energetický generel města Plzně

4 Obyvatelstvo V Plzni v roce 2007 žilo 163 392 obyvatel.
V Plzni je největším sídlištěm Lochotín,poté Bolevec a Vinice.

5 Hospodářství Nejznámějším plzeňským výrobkem je pivo Plzeňský Prazdroj
1,potravinářství- Plzeňský Prazdroj, 2,strojírenství-auto Škoda 3,zemědělství-obilniny(Plzeňská kotlina) 4,keramický průmysl(Lasselsberger ČR)

6 Památky a zajímavosti V Plzni je mnoho míst,které stojí za vzhlédnutí např.:Měšťanská beseda,Západočeské muzeum z novorenesančního slohu,Pivovary,Divadlo Josefa Kajetána Tyla,Velkou synagogu.

7 Závěrečné shrnutí Plzeň je 4.největší město v ČR, 2.největší město v Čechách. Je krajským městem Plzeňského kraje V Plzni vzniká splynutím řek Radbuzy,Mže,Úhlavy a Úslavy řeka Berounka Výrobky vyráběné v Plzni se vyváží do světa např.:keramické výrobky Lasselsberger,Auto Škoda,Plzeňský Prazdroj, Pilsner Urquell


Stáhnout ppt "Město Plzeň leží v Plzeňském kraji v Západních Čechách."

Podobné prezentace


Reklamy Google