Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cestovní kancelář Silesia

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cestovní kancelář Silesia"— Transkript prezentace:

1 Cestovní kancelář Silesia

2 Pražský hrad Pražský hrad je jednou z nejznámějších památek v České republice. Jezdí zde mnoho lidí z celé Evropy.Hrad je postaven v metropoli České republiky, Praze. Na hradě je postaveno mnoho památek které lze projít a pohlédnout si ji. Na hradě také sídlí hlava státu.

3 Historie hradu Podle archeologických průzkumů a nejstarších písemných pramenů se soudí, že Pražský hrad založil kolem roku 880 kníže Bořivoj z rodu Přemyslovců. Hrad byl opevněn příkopem a valem z hlíny a kamení. Hrad se od 10 stol. stal hlavním sídlem hlavy států, knížat, králů ale také pražského biskupa, nejvyššího představitelé církve. Dobou rozkvětu byla pro hrad vláda krále Václava IV (v polovině 14 stol.). Pražský hrad se poprvé stal císařskou rezidencí, sídlem panovníka Svaté říše římské. Další doba rozkvětu přišla v roce 1483, kdy se na trůn dostal král nové dynastie Vladislav Jagellonský. Jagellonci ale vymřeli a na trůn se dostali Habsburkové kteří začali z přestavbou hradu v renesanční sídlo. Hrad měl ještě mnoho jiných panovníků jako například Rudolfa II. Přestěhoval sídlo Habsburků z Uherska do české země. Hrad přežil jak 1. světovou válku tak i druhou a dodnes slouží nejen jako sídlo pro hlavu státu ale je to i velmi významná historická památka.

4 Turistika Na hradě můžete navštívit chrám sv.Víta královskou zahradu, můžete si také zaplatit vstupenky pro prohlídku pražského hradu. Pro cestu na hrad si můžete vybrat z 5. variant kudy chcete začít. Cesta vede dopravou nebo pěšky. Ceník: Pražský hrad - velký okruh350 Kč175 Kč500 Kč Pražský hrad - malý okruh250 Kč125 Kč300 Kč Expozice Příběh Pražského hradu140 Kč  70 Kč200 Kč Obrazárna Pražského hradu150 Kč  80 Kč200 Kč Prašná věž  70 Kč  40 Kč  110 Kč

5 Ubytování Poblíž pražského hradu je mnoho možností pro ubytování v okruhu pražského hradu. V blízkém okruhu je 12 hotelů. U hradu jsou 2. hotely z čtyřmi hvězdičkami, 1 hotel se třemi hvězdičkami a jeden s pěti hvězdičkami. Ubytování se v hotelech nevyšplhá nad kč.

6 Doprava a dostupnost k hradu
1. varianta je nejjednodušší. Dojeďte tramvají č. 22 na zastávku Pražský hrad. Dejte se doleva a za necelých 5 min. se ocitnete u kašny na II. nádvoří. 2. varianta je příjemná procházka kde půjdete z kopce. Dojeďte tramvají č. 22 na zastávku Pohořelec. Vydejte se z kopce dolů a za 10 minut chůze se ocitne na Hradčanském náměstí u Brány gigantů, kteří střeží vstup na I. nádvoří. 3. varianta Dojeďte metrem trasy A (zelená) na stanici Malostranská. Vydejte se asi 100 metrů po trase tramvaje č. 22. Pak odbočte prudce doleva na Staré zámecké schody. Po nich vystoupejte kolem Svatováclavské vinice k bráně Na Opyši. Zde je vyhlídka, která vám nabídne nádherné vyhlídky na údolí Vltavy. Doprava : Jede zde jen tramvaj č. 22 ale můžete jet jinými a projít se krásnými uličkami města.

7 Pražský hrad

8


Stáhnout ppt "Cestovní kancelář Silesia"

Podobné prezentace


Reklamy Google