Až na samý časový okraj vzniku vesmíru nahlédla americká sonda WMAP. Podle jejího měření se vesmír rozepnul do obrovských rozměrů v triliontině sekundy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pohled na svět dalekohledem
Advertisements

Čas Karel Kovář.
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Pohled na svět dalekohledem
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Požehnání skrze autority Židům 13:17 Poslouchejte ty, kteří vás vedou, a podřizujte se jim, protože oni bdí nad vámi a budou se za vás zodpovídat. Kéž.
Dáša Pospíšilová, EBED AC Vyškov, 3. února 2013
O stvoření světa a člověka
Průlet liturgickým rokem
Hřích působí destrukci, otroctví, smrt, ale….
Kdy to bylo stvořeno?
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
O Ježíši Kristu a Božím království
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
VESMÍR SPACE Co je VESMÍR? VESMÍR JE VŠE KOLEM NÁS STAR TREK
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
. Pohled na svět dalekohledem i mikroskopem. Toto je výlet velikou rychlostí překonáváním vzdáleností s frakcí 10. Za č n ě me vzdalováním a ž naše p.
Proč je důležité studovat Principy
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou.
Dosáhni cíle!.

Vzkříšení z mrtvých a druhý příchod Ježíše Krista
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
 1 Janův 2:12 Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.13 Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci,
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Každý člověk se někdy v životě ocitne jakoby na pokraji propasti… K vrcholným dovednostem křesťanského života patří porozumění tomu, jak se kříž, na kterém.
Judaismus Petr Machala.
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_284_SLUNCE _A_ ZEMĚ Téma:
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Ježíšova velekněžská modlitba I
Náboženská literatura
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
Honza Kuklínek Římanům 7k – Smrt vyřeší skoro všechno Kdo je v Kristu, je nové stvoření. Co je staré, pominulo, hle, je tu nové! 2 Korintským 5:17.
5. Měření a vytyčování úhlů
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Ř. 5/12-14 Ř. 5/ ADAM: 1. byl stvořen – z prachu země 2. k prachu země se navrátí – je smrtelný 3. tvořen jako tělo 4. Bůh s ním uzavřel smlouvu.
Geniální stavitel / stvořitel. Stavební kameny lidské buňky  Pravděpodobnost vzniku molekuly proteinu tvořené 288 aminokyselinami 1 ku = 1x 10.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_03.
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
2. TEOLOGIE BIBLE KLÍČOVÁ BIBLICKÁ TÉMATA Vyškov, BŠ EBED Ježíš říká: Zkoumáte Písma a myslíte si, že v nich máte věčný život; a Písma svědčí.
Věřím v Ducha.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
Vypracoval: Jakub Moravec
DOBRO –ZLO. DOBRO Bůh sám je dobro. Dobro neexistuje mimo Boha.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
POVOLÁNÍ K MODLITBĚ Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
1. My vyznáváme: Hospodin a Ježíš Kristus, Boží Syn jsou jeden Bůh a není nic než jeho panství bez hranic. Amen.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
1. Buď počátkem to Slovo nám, | jímž učiněn svět! | Nic bez něho | je život v něm, | jas do zemských běd. | A to světlo svítí | do všech temnot žití, |
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
Spirituální teologie 2. KDO JSME?. Stvořeni k obrazu a podobě Boží  Gn 1,27  Naší podstatou je prvotní požehnání  Bible se snaží ukázat jednotu mezi.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
BIBLE = KNIHY STARÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Obor : Přírodopis Téma : Planeta Země Název : Teorie o vzniku Země a života Použité.
Část 2 EVANGELIA & SKUTKY Matouš Jan Marek Lukáš Skutky Přehledy } }
Křesťanství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Křesťanství Adámková. Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění.
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Hřích 1. porušení Božího obrazu
1. Jezu Kriste, Synu Boží, plný nebeského zboží, rač přítomen býti, dary svými obdařiti, Slovo své nám předkládaje, duši nasycuje.
Ježíš.
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Židům 1. kapitola Bůh mluví a ANDĚLÉ.
VESMÍR.
Transkript prezentace:

Až na samý časový okraj vzniku vesmíru nahlédla americká sonda WMAP. Podle jejího měření se vesmír rozepnul do obrovských rozměrů v triliontině sekundy a nesl v sobě tepelné rozdíly, které daly zárodek jeho budoucí struktuře v podobě planet, hvězd a galaxií. 1. STVOŘENÍ

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Proč je téma stvoření důležité? Vysvětlení původu a počátku světa a lidí smlouva Boha s člověkem úvod do jádra SZ, k podstatě Bible

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Bůh představuje! Tvoří a pečuje (Činí ze TMY SVĚTLO 2Kor 4,6)

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Bůh představuje! Po pádu Adama Bůh zachraňuje a obnovuje

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Studium vlastního textu: 1 M 1,1 – 3,24 (stvoření a pád) 1.Autor (lidský) textu o stvoření: Mojžíš, dostal zjevení 2. Původce (stvořitel) je Bůh spolu s JK a DS, je vyloučen jakýkoli jiný stvořitel (včetně náhody/ evoluce)

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Studium vlastního textu: 1 M 1,1 – 3,24 (stvoření a pád) 3. plánovitost, smysluplnost a struktura stvoření – Bůh tvoří postupně, systematicky, po jednotlivých celcích, příprava k vyvrcholení stvoření – člověk (lidé)

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Studium vlastního textu: 1 M 1,1 – 3,24 (stvoření a pád) 3. plánovitost, smysluplnost a struktura

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Studium vlastního textu: 1 M 1,1 – 3,24 (stvoření a pád) 4. Je patrná mimořádná péče a zájem Boha o své stvoření, zejména o člověka

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Studium vlastního textu: 1 M 1,1 – 3,24 (stvoření a pád) 5. Jak byl svět stvořen. Bůh tvoří svým mocným slovem a stane se přesně tak, jak řekl!. Bůh není „hodinář“, který natáhl hodiny a odešel pryč, ale udržuje Zemi a lidstvo svým Duchem a Slovem.

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Studium vlastního textu: 1 M 1,1 – 3,24 (stvoření a pád) 6. Stvoření se „pokazilo“ vzpourou/ hříchem člověka, novým „dokonalým“ Adamem je JK. Původ hříchu a jeho dopady.

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Studium vlastního textu: Jan 1,1-5 Boží Světlo a Slovo je Ježíš sám, spolu s Otcem a DS je počátek všeho stvoření

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Studium vlastního textu: Kol 1,15-20 Ježíš Kristus: je obrazem (pravým) Stvořitele V něm bylo všechno stvořeno je prvorozený počátek stvoření prvorozený z mrtvých přebývá v něm plnost přinesl smíření

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Studium vlastního textu: Zj kap. 21, 22,12-15 Ježíš Kristus: Počátek i konec Spolustvořitel nového nebe a nové země Soudce všeho světa, je odměnou i trestem Zdroj života (řeka, strom života)

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Co je v Bibli zaznamenáno: Kdo všechno stvořil Proč Bůh všechno stvořil. Jak Bůh tvořil.

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Co je v Bibli zaznamenáno: Odkud pochází zlo? Ukazuje od počátku také na konec stvoření, samotný závěr (stejně řízený jako počátek). (Iz 25,8; Iz 65, 17)

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) Co zaznamenáno není: Kdy přesně stvoření nastalo? Jak dlouhé byly jednotlivé dny? Kde byl ráj/ zahrada – Eden? Kdy proběhl pád Satana? (Iz 14,12-20) Jak můžeme dát dohromady poznatky přírodních věd a zjevení Bible? Je země středem vesmíru, nebo slunce, jaký je tvar země?

BŠ EBED STVOŘENÍ (1) U Boha je klíč k veškerému poznání! Poznáváme z části 1 Kor 13,12b, ale Bůh nám z milosti může zjevit alespoň část!