Hotelnictví a gastronomie zblízka (vzdělávací program se stážemi) Zpracovala: Tvrdoňová Anna Datum: 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
TIME (tréninkové, inovační, metodické a edukační týmy škol poskytujících střední odborné vzdělání) CZ.1.07/1.3.00/ Zpracovala: Ing. Lenka Zábranská.
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
Vzdělávací program METROLOGIE
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Hotelnictví a turismus 3. tisíciletí
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
PRŮZKUM POTŘEB A POPTÁVKY PEDAGOGŮ PO ODBORNÉM PROFESNĚ ORIENTOVANÉM VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ (DVPP)
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Cesta k modernímu vzdělávání
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
POTRAVINY A VÝŽIVA 2. ročník učebního oboru KUCHAŘ, ČÍŠNÍK třída K2
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
MEDIACE PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY garant vzdělávací akce Mgr. David Karel, Ph.D. Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Didaktické metody Androdidaktika.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Výměna zkušeností s realizací projektů OP VK 13. března 2013 Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s. Jihlava.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Změna názvu a loga školy od Střední odborná škola automobilní a Střední odborné učiliště automobilní Střední škola automobilní Ústí nad Orlicí.
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Škola jako partner firmy
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Didaktické metody Androdidaktika.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Pavel Burda Roman Vaníček
Ing. Milena Dušková Místo konání stáže BUJNOCH s. r. o. Chrudim
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Setkání kariérových poradců
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Hotelnictví a gastronomie zblízka (vzdělávací program se stážemi) Zpracovala: Tvrdoňová Anna Datum: 2013

Řízení a organizace hotelového provozu Tvorba výukového sešitu: Hygiena a bezpečnost v gastronomii Úsek výroby a odbytu Management hotelu Ubytovací úsek Název prezentace Hotelnictví a gastronomie zblízka

Obsah a zaměření stáže získávání poznatků a požadavků na hotelový provoz formou stínování pracovní setkání, rozhovory a diskuze s pracovníky hotelu získání komplexnější představy o organizaci hotelu ověření teoretických poznatků v reálném pracovním prostředí hotelu prohloubení a navázání spolupráce využití vazby pro tvůrčí pedagogickou práci ověření teoretických poznatků v reálném pracovním prostředí Název prezentace Hotelnictví a gastronomie zblízka

Název prezentace Hotelnictví a gastronomie zblízka Využití materiálů získané materiály zdokonalí profesní kompetence z oblasti řízení hotelového provozu nezbytné pro výuku tohoto oborového zaměření získané poznatky a zkušenosti aplikovat ve výuce k inovaci příslušného obsahu školního vzdělávacího programu a inovaci vlastních výukových postupů potřebné materiály shrnující získané poznatky lze aplikovat ve výuce rozšíření obsahu a zkvalitnění jednotlivých témat k výuce odborného výcviku.

formou instruktáže, praktických ukázek, praktických cvičení dokumentace k jednotlivým tématům a novinky tematických celků nahradí zastaralé informace začlenění do odborného výcviku žáků a ústní sdělení včetně odvolávky na zdroj informací formou názorného výkladu poznatky, zejména pak fotodokumentaci využity pro tvorbu výukových materiálů prezentace pro výuku a uvedení nových poznatků a zkušeností do tematických celků v praktických ukázkách. Název prezentace Hotelnictví a gastronomie zblízka Zařazení poznatků do výuky

prohloubení a navázání spolupráce s trhem práce zařazení poznatků a novinek z praxe do ŠVP – do výuky odborných předmětů, odborného výcviku a praxe besedy se zástupci hotelů praktické vyučování žáků na pracovištích firmy exkurze žáků do hotelů prezentace výstupů na workshopech, náborových akcích přednášky a prezentace pro zájemce z řad pedagogů Název prezentace Hotelnictví a gastronomie zblízka Přínos získaných výstupů do výuky

Název prezentace Hotelnictví a gastronomie zblízka Stáž v hotelu Lanterna a Horal

Název prezentace Hotelnictví a gastronomie zblízka Stáž v hotelu Lanterna a Horal – denní MENU

Název prezentace Hotelnictví a gastronomie zblízka Stáž v hotelu Lanterna a Horal

Název prezentace Hotelnictví a gastronomie zblízka Stáž v hotelu Lanterna a Horal

Název prezentace Hotelnictví a gastronomie zblízka Stáž v hotelu Lanterna a Horal