„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/28.0115 Michal Sedláček.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
VÝSTUPY Z UČENÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích INOVACE VÝSTUPŮ, OBSAHU A METOD BAKALÁŘSKÝCH PROGRAMŮ VYSOKÝCH ŠKOL NEUNIVERZITNÍHO.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
ECVET v Programu celoživotního učení
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.
Exkurz realizací projektu. Celospolečenský význam projektu  Soudobé antidiskriminační a inkluzivní tendence  obsahové zaměření vychází z aktuálních.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
„My máme e-bezpečnost školy vyřešenou, pravidelně aktualizujeme antivir“ Průzkum zájmu o projekt i-Bezpečná škola.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Evaluace ŠVP Ing. Libuše Burešová Únor 2011, Litvínov - Hamr.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Cesta k modernímu vzdělávání
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Didaktické prostředky
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
Role projektu „Klíče pro život“ v podpoře práce s dětmi a mládeží.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Inovace akreditovaného studijního programu VŠP, a.s. do modulárního členění CZ.1.07/2.2.00/ Konference CZ.1.07/2.2.00/
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Zkušenosti se zaváděním moderních metod.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
1 Výsledky učení a novela zákona o VŠ seminář Impuls , AVU Tomáš Fliegl odbor vysokých škol, MŠMT.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Didaktické prostředky
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
Komplexní systém hodnocení
Název operačního programu:
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Podpora procesů uznávání
Transkript prezentace:

„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček

Hlavním cílem projektu je inovovat výstupy, metody hodnocení a výuky bakalářských programů. Seznámení okruhu pracovníků VŠ s moderními metodami a postupy v terciárním vzdělávání. Aplikace výstupů z učení (po diskuzi se zástupci praxe), metod výuky a hodnocení studentů na akreditované programy z oblasti stavebnictví, logistiky a ekonomiky.

Klíčové aktivity 01 Příprava pracovníků na moderní metody a postupy v terciárním vzdělávání Realizace společných seminářů na téma „výstupy z učení, metodika výuky a hodnocení studentů“. Pracovní cesty na Eurash, Bussinet, Bolognský seminář. 2 čtyřměsíční kurzy anglického jazyka. 02 Individuální úpravy metod výuky a hodnocení studentů v rámci akreditovaných programů Realizace workshopů – výstupy z učení, metod výuky a hodnocení. Příprava dokumentů, metod, testů, zadání aj. pro hodnocení studentů v souladu s novou akreditací.

Úkoly: Úprava profilu a obsahu výuky v podobě nových anotací předmětů a modulů s akcentem na získané kompetence. Úpravy metod výuky, respektive jejich definice v anotaci předmětu. Testy, zadání, nové metody pro výuku a hodnocení v terciárním vzdělávání. Konzultace a workshopy napomáhající dosažení výše uvedených výstupů. Příprava k aplikaci poznatků na školách.

Klíčové aktivity 03 On-line výuka Řešení jedné z nově zaváděných výukových metod – on-line výuky. Výuka v reálném čase – 1 vysílací, 2 přijímací. Zavedení metodiky pro on-line výuku. 04 Pilotní ověření Jednosemestrální pilotní ověření upravených studijních plánů. Proběhne v rámci standardní výuky. Pilotní ověření on-line výuky na 3 vybraných předmětech.

Klíčové aktivity 05 Hodnocení zkušeností a přínosu projektu Interní oponentura - dotazníkový průzkum. Externí oponentura s využitím pracovníků z praxe. Vyhodnocení přínosu projektu a získaných zkušeností na interním a společném worskhopu. Informační materiál o výstupech učení, metodice výuky a metodice hodnocení. Informační materiál o návrhu, implementaci a realizaci on-line výuky.

Projektu zdar!