Hospodaření II katedra FISCUS. MAJETEK Soubor věcí a práv, která jsou v právoplatném držení jedné nebo více osob Úprava majetku vyplývá ze Stanov Junáka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Oběžný majetek Znaky spotřebovává se jednorázově mění svou podobu
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Daňová evidence příjmů a výdajů
Evidence a inventury majetku
Rozpočtové hospodaření obcí
ÚČTOVÁ TŘÍDA 1 ZÁSOBY.
Zjednodušený přehled vedení účetnictví v SDH
Zásoby- účtování inventarizačních rozdílů
Základy účetnictví změny rozvahových položek
Účtování zásob „16“.
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
INVENTARIZACE ZÁSOB březen 2014VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina.
Hospodaření Katedra Fiscus Kateřina Hrdličková – Matýsek
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_282.
◦ Legislativa a změny po Evidence objektů ENO, Evidence objektů ENO, - změny v aktuální verzi - rekapitulace postupů Evidence objektů ENO Evidence.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, Neratovice, tel.: , IČO: , IZO: Ředitelství.
Účtování dlouhodobého majetku „14“
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_MAJETEK.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek - oceňování Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Účetnictví – Rozvaha, její funkce, obsah a členění
Ing. Milena Smržová vedoucí oddělení kontroly realizace Účetnictví projektu.
inventarizace majetku a závazků
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
2012 / 2013 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_263.
HOSPODAŘENÍ pro rádce.
[Pařížská 15, Ústí nad Labem]
CO JE HOSPODAŘENÍ? Peníze - získávání a nakládání s nimi,
01.14 Inventarizace majetku
Úvod do podnikových financí 2. přednáška Majetková struktura podniku.
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Účetnictví ÚSC do roku 2009 NENÍ SOUČÁSTÍ ZKOUŠKY !!! Účetnictví a rozbory ve veřejné správě.
Systémy územních rozpočtů
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
Školení vedoucích mládeže Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska je registrováno jako občanské sdružení Ministerstvem vnitra ČR (Zák.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Inventarizace Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu 1. Vysvětlení pojmu inventarizace 2. Druhy a charakteristika inventarizací 3. Postup při provádění.
Tematické následné veřejnosprávní kontroly hospodaření příspěvkových organizací – majetek, inventarizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Nedostatky zjišťované při kontrolách Ing. Michal Obrusník Mgr. Zuzana Punčochářová.
Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Dlouhodobý majetek u příspěvkových organizací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Inventarizace majetku a závazků
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Katedra Pravidla Sekce Hospodaření.
Kapitola 3 směrnice 36/INA-VOK Zásad vztahů Změny navrhované OE
Inventarizace a odpisování
Bankovní účetnictví Nehmotný a hmotný majetek, zásoby
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Inventarizace
Zpracoval: Kratochvílová, Hrenáková,Janjič, Čampulka
Podnikohospodářské techniky postupu
Účetnictví, inventarizace, dotace a rozpočty u p.o. v roce 2018
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Inventarizace majetku a závazků
Hradec Králové Marie Konečná – Maňule
Inventarizace v roce prosinec 2018
Poznatky z veřejnosprávních kontrol u příspěvkových organizací
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
Účtování zásob (zboží, výrobků, materiálů, ….); Inventarizace
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Hospodaření II katedra FISCUS

MAJETEK Soubor věcí a práv, která jsou v právoplatném držení jedné nebo více osob Úprava majetku vyplývá ze Stanov Junáka Podrobnější pro hospodaření s majetkem najdeme ve Směrnice k majetku Junáka, resp. Směrnici k inventarizaci

Dělení majetku Hmotný x nehmotný Movitosti x nemovitosti –Nemovitosti jsou evidovány na speciálním správním úřadě (Katastrální úřad) –Dle Stanov Junáka jakákoli dispozice s nemovitým majetkem Junáka nebo jeho jednotek podléhá schválení Výkonné rady Junáka

Dělení majetku pro účely hospodaření v Junáku Dlouhodobý majetek –Použitelnost delší než 1 rok –Nehmotný od 7 tis. –Hmotný od 3 tis. Peníze –Pokladna –BÚ Pohledávky a závazky zásoby

Operativní evidence Povinnost vést udává Směrnice k majetku Od 7 tis. Nehmotný a od 3 tis. Hmotný Hranici si mohou OJ snížit Popis majetku, umístění, osoba odpovědná za majetek, zda byl pořízen z účelově vázaných prostředků a další Operativní evidence – pro interní potřeby, externími subjekty není kontrolována

INVENTARIZACE proces odsouhlasení skutečného stavu majetků a závazků, se stavem zachyceným v účetnictví a případným vypořádáním rozdílů Součást dobře vedeného účetnictví Alespoň 1x ročně Není záležitostí revizní komise

Možný hramonogram 1.9 –Rozhodnutí o provedení inventarizace –Podklady – inventurní soupisy veškerého majetku k datu (31.12) –Inventura – stav v reálu či účetnictví (dokladová x fyzická) –Inventarizační zápis –Likvidační protokol 31.1

INVENTARIZACE x INVENTURA Inventarizace – celý komplex činností inventura – dílčí činnost v rámci inventarizace, při které se kontroluje skutečný stav určitého druhu majetku či závazků u čeho provádíme inventuru? U veškerého majetku fyzická a dokladová vyřazení majetku, zdůraznit nemovitosti – prodej, bezúplatný převod, darování, fyzická likvidace

Zdroje financování Účastnické poplatky členské příspěvky Příspěvky měst a obcí dotace ze státního rozpočtu A další např. reklama, brigády, úroky – krátké info. k dotacím a jejich vyúčtování dary

Dotace MŠMT Účelu: provoz, akce, stavby, neorganizovaná mládež, … 70 % hranice nemůžeme volně měnit účel Řídit se pokynem/rozhodnutím Vyúčtování Skladování 10 let

Informace a formuláře Registrace – skautIS Křižovatka –Spisovna na křižovatce –Řády –pokyny –Metodické listy