Fyzikou a chemií k technice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hrátky s elektřinou Vypracovala: Anna Doležalová Datum:
Advertisements

Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Christina Bočáková 3. ročník
ANO? Zajímáte se o některou z těchto oblastí?
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
Střední odborná škola průmyslová
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA TECHNICKÝCH UČEBNÍCH A STUDIJNÍCH OBORECH ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Škola pro studenty, kteří chtějí v životě něco dokázat!
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Určitě si kladete otázku, proč na kongresových dnech výchovných poradců, zaměřených na nové trendy ve výchovném poradenství, vystupuje zástupce Skupiny.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
E-learning na Gymnáziu Cheb
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Energetika, těžký průmysl Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
X13PMT 1. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
F_070_Jaderná energie_Jaderná energie Autor: Mgr. Libor Sovadina Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Petr Kessler Gymnázium Rumburk
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Nové talenty pro vědu a výzkum Lenka Mynářová koordinátor projektu.
ENERGETIKA A TĚŽKÝ PRŮMYSL
Zkvalitnění výuky technických oborů Název projektu:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Lukáš Feřt, SPŠ dopravní, Karlovarská 99, Plzeň
Odvětví průmyslu Česka
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
1 Slezská univerzita v Opavě Studium ošetřovatelství s podporou e-learningu Petr Korviny IV. Slezská vědecká konference ošetřovatelství s mezinárodní účastí.
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice Ján Milčák
Jaderná energetika. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
IRER – spolupráce se školami Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie a chemie žáků ve věku 11 až 15 let 2 ročníky soutěže Festival vědy.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
Perspektivy spolupráce ÚZS UJEP a KZ ve vědě a výzkumu Miroslav Tichý Ústav zdravotnických studií Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
OKO pro výzkum nových technologií Pracovní setkání inovačních firem Konsorcium: BIC Brno, spol. s r.o. Grantika CS, a.s. Regionální poradenská agentura,
Energetický průmysl. Co to je? Energetika je průmyslové odvětví, které se zabývá získáváním, přeměnou a distribucí(rozdělování) všech forem energie Jedná.
ZŠ Strossmayerovo nám. 4, Praha 7 Autor: Ing. Miroslava ROMANOVÁ.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Konzultační středisko pro fyziku Jan Šlégr
Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk Lecián Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Elektřina VY_32_INOVACE_05-36 Ročník: IX. r. Vzdělávací oblast:
EURATOM: základ evropské spolupráce
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
Silnoproudá elektrotechnika
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Aplikovaná elektronika
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Fyzikou a chemií k technice Gymnázium Karla Sladkovského Praha 3 Ing.Bc.Anton Florek, CSc. Marek Kovář

Hlavní cíl: modernizace výuky fyziky s cílem zvýšit zájem studentů o technické obory Partner: Gymnázium Jaroslava Seiferta, o.p.s. UNO Praha s.r.o. (škola technologie plastů)

Vznik projektu vázán na ukončený projekt Výuka bude probíhat kombinovaným způsobem: a) prezenčně s doplňkovými e-aplikacemi (obrázky, prezentace s animacemi, filmovými dokumenty) b) samostudiem prostřednictvím e-learningové aplikace a internetu c) součástí učebního plánu budou exkurze, jak na vybraná vědecká pracovištích, tak přímo ve výrobě. Vznik projektu vázán na ukončený projekt Cesta k vědě 06/08 na FJFI ČVUT a předchozí úzkou spoluprácí s ETE

První cílová skupina se bude podílet na přípravě studijních materiálů pro výuku. Předpokládá se jejich přímé zapojení na pracovištích fyziky materiálů, výrobních technologií ČVUT, výzkumném pracovišti AV ČR v Řeži, JETE –jaderná maturita 2) Druhou skupinu tvoří učitelé přímo zapojení do přípravy výuky a provádějící samotnou pilotní výuku 3) Třetí skupinu tvoří studenti septimy a oktávy, kteří absolvují pilotní výuku. 4) Studenti gymnázia účastnící se odborných přednášek a minikonferencí organizovaných v rámci projektu

Hamonogram projektu

Energetika web, databáze (e-learing) počítač. grafika Studie materiálů Studie materiálů Energetika Fyzika a výroba elektrické energie web, databáze (e-learing) počítač. grafika (3D modelování, animace ) 3) Multimédia (fotografie, film) 4) matematické výpočty, grafy Klasická výroba elektr. energie Jaderná energetika (štěpení, fůze) obnov. zdroje elektr. energie uhlí plyn ropa uhlí plyn ropa Jaderné elektrárny Voda, Vítr, Slunce, Biomasa Studium reaktorové ocele Studium reaktorové ocele Jaderná elektrárna Temelín ČEZ – současnost a perspektiva ve výrobě energie

Koordinátor projektu Ing. Bc. Anton FLOREK CSc. anton.florek@seznam.cz Koordinátor týmu studentů Marek KOVÁŘ kovar.ma@seznam.cz