Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Konzultační středisko pro fyziku Jan Šlégr

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Konzultační středisko pro fyziku Jan Šlégr"— Transkript prezentace:

1 Konzultační středisko pro fyziku Jan Šlégr
Katedra fyziky PřF UHK

2 Úvod Konzultační středisko vzniklo v roce 2012 spolu s konzultačními středisky pro matematiku, informatiku a chemii Středisko poskytujeme metodické vedení účastníkům, podporu učitelům a zejména odborné konzultace, případně kontakty na odborníky z různých oborů fyziky, stejně jako laboratorní zázemí.

3 Příklady Aleš Ryška – konstruoval v domácích podmínkách zařízení pro jadernou fúzi. Po nakontaktování na pracovníky Jaderného ústavu v Řeži pokračoval v experimentech pod jejich vedením. Práce získala v národním kole cenu ředitele JE Temelín. O prázdninách pan Aleš Ryška pracoval na tokamaku GOLEM a je velmi pravděpodobné, že po maturitě bude studovat FJFI ČVUT.

4 Příklady Zita Petrová a Jiří Zeman – chtěli měřit rozložení teploty a tlaku v atmosféře v závislosti na výšce. Z prostředků konzultačního střediska bylo hrazeno helium do balónu nesoucího měřící zařízení, které vzniklo prací studentů v konzultačním středisku.

5 Příklady Tomáš Janecký – z běžně dostupných součástek sdestrojil seismograf, který zaznamenává i vzdálená zemětřesení. Práce v letošním roce postoupila do národního kola.

6 Závěr Prosím, šiřte informaci o konzultačních střediscích mezi všechny, které by mohla zajímat.


Stáhnout ppt "Konzultační středisko pro fyziku Jan Šlégr"

Podobné prezentace


Reklamy Google