Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vývoj populární hudby v letech
Advertisements

Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
Johnny Cash.
Byl nositel Nobelovy ceny
Dovolte mi představit objev hudebního světa počátku 21.století …
Vývoj populární hudby v letech v ČSR
The Beatles Vznik: Rozpad:1970.
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,
Renesanční hudba (15. – 16. st.)
Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.
Nyní má kapela čtyři členy.
BennyGoodmanBennyGoodman. Rodné jménoBenjamin David Goodman PřezdívkaKrál swingu Narození 30. května, 1909 Chicago, Illinois, USA Úmrtí 13. června, 1986.
Arabská hudba Matěj Konopík.
Vývoj populární hudby v letech
Zpracoval Michal Veselý a Jakub Mach
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Rodné jméno: Beyoncé Giselle Knowles
Populární hudba ve světě v letech
Zkouška představení Salto nel vuoto, choreografie Paco Decina, foto: Dragan Dragin Zpracovala Marie Kinsky, Konference TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA.
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
Shakira.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Čechomor.
Chtěla bych být jako… Zdenka Suchánková. Jako Tereza Kerndlová protože: Je hezká Umí zpívat.
kapitoly z dějin hudby zábavné jazz – Éra swingu
Daniel Landa v Praze.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Příprava na hodinu ICT Téma: práce s MS PowerPoint
Zemřel nečekaně v předvečer svých osmdesátých narozenin..
8.A. Nikola Horská Ciara Harris Zpěvačka Datum narození: Místo narození: Texas Znamení: Štír Ciara Harris Zpěvačka Datum narození:
Hudba 20. století 1. polovina 20. století.
Jazz.
Vytvořila: Anna Veselá
Martin Malý Prima.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Mikuláš Francán.
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
JIŘÍ MYRON (BOHUMIL PROŠEK) HUMPOLEC OSTRAVA.
Téma Jazz Anotace Prezentace nového učiva Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí s hudební formou jazz a jejími představiteli.
Počátky moderní populární hudby Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Hudební výchova – 8. ročník TÉMA: Swing ČÍSLO.
Swing Rebeka vitová.
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
Celým jménem jako Onika Tanya Maraj. Narodila se 8
P!nk.
Prezentace od Mervina Flandery
Název školy: Základní škola Netvořice
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/20
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_15_HIP_HOP_RAP Dějiny hudby
LINKIN PARK SLIPKNOT STRÁNKY O LINKIN PARK STRÁNKY O SLIPKNOT VIDEO:
Bukovinová Barbora Kvarta
Ella Fitzgeraldová AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_O9_JAZZ Dějiny hudby 8. ročník
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Mgr. Bedřiška Koželuhová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6B_04
METRIK Metrik vlastním jménem Tom Mundell, je anglický producent elektronické hudby.  
Blíže se seznámí s hudebním skladatelem Antonínem Dvořákem.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19
Katy Perry.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Před 100 lety 12. prosince 1915 se narodil nezapomenutelný zpěvák.
VY_32_INOVACE_18_Literatura 19. století
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Nejznámější německé protiválečné písně
JAZZ ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady of Song", patřila po více než půl století (! 50 let !) mezi nejpopulárnější jazzové zpěvačky v USA. Během svého života obdržela 13 cen "Grammy" a vydala více než 40 alb.

Její dominantou byl precizní, temperamentní a "nestárnoucí" hlas s nádhernou barvou a rozsahem tři oktávy. Originálním způsobem dokazala podat pomalé jazzové balady stejně famózně jako temperamentní živé songy. Fascinující byla především její úžasná schopnost hlasové improvizace - scatu, dokázala svým hlasem napodobit zvuk nástrojů celého bandu. Ella Fitzgerald spolupracovala během své kariéry s takřka všemi jazzovými ikonami, respektive, je to možno formulovat spíše tak, že mnoho jazzových umělců mělo to štěstí spolupracovat s Ellou Fitzgeraldovou. Ukázka scatu – černobílý záznam z roku 1969, poslouchejte pozorně a všimněte si, jak Ella baví nejen diváky ale i samu sebe. http://www.youtube.com/watch?v=PbL9vr4Q2LU

Život Mládí V dětství chtěla být tanečnicí, ale i přesto velmi ráda poslouchala desky Louise Armstronga, Binga Crosbyho a The Boswell Sisters. Conee Boswellovou, zpěvačku z The Boswell Sisters, přímo zbožňovala. Později o ní řekla: „Máma jednou přinesla domů jednu z jejích desek, no a já si ji prostě zamilovala… Hodiny a hodiny jsem zkoušela zpívat tak jako ona.“ Pěvecká kariéra Její pěvecký talent tím byl odhalen a ještě v roce 1934 začala její profesionální kariéra, když ji Benny Carter přijal do známé kapely Chicka Webba. Nastupovala za honorář 12 a půl dolaru týdně (přitom plat hudebníka byl kolem 60 dolarů). Za rok nato už ovšem vydělávala desetinásobek. Své první dlouhodobé profesionální angažmá spojila se společností Decca. Po dobu deseti let pro ni nazpívala celou řadu písní.

Rodné jméno Ella Jane Fitzgerald Narození 25. dubna 1917 Newport News, Virginia Úmrtí 15. června 1996 (79 let) Beverly Hills, Kalifornie Žánry: Balady Swing Jazz http://www.youtube.com/watch?v=6iKKBcCV3NY&feature=fvst