HISTORIE: Nikdo vlastně neví, kdo vzal poprvé věc, se kterou se dá psát a navštívil fasádu. Bylo to v Americe, konkrétně ve Filadelfii v 60. Letech. Historicky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidice.
Advertisements

Život je jako cesta vlakem…
Naučil jsem se....
¡ Zdá se to nereálné ! Generál Dwight D. Eisenhower Měl pravdu když vydal příkaz zaznamenat „svědectví“ v mnoha filmech a fotografiích …
PRAVDY O MUŽÍCH Varování pro muže:
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Citáty O LÁSCE.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Černý humor.
Život je jako pohádka. Může být krátký i dlouhý, vyžitý do poslední kapičky, ale také nedokončený. Smutný i veselý, záleží jen na tom, jak si to sám hlavní.
-Graffiti-.
Přeji Ti sílu všech živlů
Už ti to řekli? Have you been told already?. Kdo ti to řekl? Who told you?
Medvídek Pú.
Konverzace Máte psa nebo k očku?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Hyperrealismus Denisa Tříšková.
Svět mýma očima Názor – základ osobnosti. Obsah jak stránek, tak hlavy Co se u mě dočtete? Co uvidíte? Na co se připravit? A na co raději zapomenout?
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 27 Číslo.
Život vždycky stál a stojí a bude stát za to,aby byl dožit
Člověk se nědy zeptá proč...???
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Paulo Coelho Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY, KOSTRA A SVALY
TAXONOMIE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. 2 ROZDĚLENÍ POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ Pokud nás bude zajímat dosah sítí, rozdělí se na sítě lokální (LAN, Local Area Network), na.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
JEN PRO TEBE.
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
VODA.
O B L I Č E J O B L I Č E J HLAVA TRUP DOLNÍ KONČETINA PAŽE NOHA HORNÍ KONČETINA KRK.
©c.zuk Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o., Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
Medvídek Pú.
Pro začátek si představte: Představte si, že bychom byli všichni naprosto stejní. Líbilo by se vám to? Asi ne. A přece máme strach z lidí, které neznáme.
Drogy a já Jméno: Třída: Datum:.
Dlužíte-li bance Kč, jste v prdeli. Dlužíte-li bance , je v prdeli banka. Chci jednou zemřít pokojně ve spánku jako můj strýc a ne v.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
UŽITEČNÉ MYŠLENKY.
Mgr. Michal Oblouk OHEBNÉ SLOVNÍ DRUHY.
1. PREZENTACE ZE ZÁKLADŮ TEORIE HROMADNÉ DOPRAVY Základní pojmy Ondřej Kališ
Publicistický styl ? OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L
Komunikace mezi lidmi…Jirka Pospíšil, AC Slavkov,
Opakujeme vedlejší věty 2 Český jazyk 2. stupeň 1 Eva Beranová, Základní škola, Čapkova 126, Klatovy VY_32_INOVACE_04_Opakujeme vedlejší věty 2.
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
INTERNET Pro 5. ročník.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Graffiti Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
Vyhrál jsem Rady, nápady, pravidla
DRUHY ZÁJMEN Mgr. Michal Oblouk.
CHAREKTERISTIKA Obrázky a náměty slohových cvičení
Čím chci být až vyrostu M. Krátká.
Naučil jsem se....
Základy zpracování geologických dat Rozdělení pravděpodobnosti
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
Otázky pro průběžnou práci
Drogy dnešní doby Študáci.
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
NORTHWIND TRADERS Kdo jsme [Podtitulek brožury nebo motto společnosti]
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky a značky
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

HISTORIE: Nikdo vlastně neví, kdo vzal poprvé věc, se kterou se dá psát a navštívil fasádu. Bylo to v Americe, konkrétně ve Filadelfii v 60. Letech. Historicky nejdůležitější člověk graffity je poslíček jménem TAKI, který bydlel ve 183. Ulici. Vždycky, když doručil zásilku zanechal v ulici svůj tag „ TAKI 183“. Měl toho tolik, že se toho chopil deník Times a graffity bylo na světě.

Writer – člověk, který vytváří graffiti Crew – skupina writerů, která pracuje společně Toy – začátečník Can – plechovka sprejeCap – tryska na spreje Fatcap – tryska s nejširší stopou (až 20 cm tlustá plná stopa) Skinnycap – tryska s nejužší stopou Tag – podpis writera, důraz na kompozici Piece – barevné graffiti, důraz na tvary písma a celkovou barevnou kompozici Chrom – stříbrno-černé graffiti, důraz na tvar Trow-up – rychlé graffiti, důraz na jednoduchost Rooftop – piece/trow-up/chrom na střešeEnd to end – panely přes celý vagón Sketch – skicaPanel – graffiti na vagonu vlaku Backjump (BJ) – namalování panelu za provozu soupravyWholecar (WC) – graffiti přes celou plochu vagonu Wholetrain (WT) – graffiti přes celou soupravuOneman barevný wholecar – barevné graffiti přes celou plochu vagonu vytvořené jedním writerem, obecně to můžeme pokládat za vrchol nelegální tvorby writera

Když se zeptáte jakéhokoli writera proč maluje, tak vám žádný neřekne: „ Dělám to proto, abych poničil co nejvíce fasád, zastávek, autobusů, tramvají a vlaků. To proč to dělá, má mnohem hlubší význam než si myslí ostatní lidé. Každý chce někam zapadnout, dělat něco co by ho spojovalo se svými vrstevníky. Většinou je to protest proti šedivým a zaběhlým věcem ve společnosti. To že něco namaluji na zeď znamená že chci ukázat že tady sem, že nesouhlasím s tím co se děje a že zamnou stojí kámoši. Tak tohle řekne writer. A to proč je to všude po fasádách je důsledek rivality mezi určitými skupinami nebo jedinci. Čím nebezpečnější místo, čím kvalitnější, čím častější, tím je člověk známější a udává styl.

„Kdybych je chytil usekal bych jim ruce a zavřel do vězení.“ Typická reakce člověka který prochází kolem jakékoli pomalované plochy, i když je to třeba legální stěna. Společnost si vybudovala pohled asi takový, že writer je podle nich člověk, který nezapadá do kolektivu, má podprůměrné studijní výsledky, užívá drogy a je vandal, který si léčí své komplexy, tím že pomaluje co může. A tudíž každý takový člověk je nepřítel společnosti a taky se k němu tak budeme chovat.

Myslím si, že by měli existovat určité hranice, které by neměli být překročená ať z jedné nebo druhé strany. Existují případy kdy policisté s pistolí v ruce vbíhají k legální ploše, kde zajmou skupinku nic netušících chlapců a surově je zbijí. Na druhé straně, komu se chce jezdit počmáranými výtahy, vlaky a metrem. Když jde člověk takto vyparáděným podchodem, tak aby se bál co na něj vyskočí. Graffiti ale nejsou jen pomalované zdi. Grafitti jako umění zasahuje i do malířství a designu. Je to takový trend na kterém reklamní společnosti vydělávají a pak to jejich zaměstnanci odsoudí. Pravdou ale je, že se na odstranění graffiti vynakládají desítky milionů ročně. Užitek s gaffiti je takřka nulový.