Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2623 AUTOR: Mgr. Jiří.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2623 AUTOR: Mgr. Jiří."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří Soška NÁZEV: VY_32_Inovace_Výtvarná výchova ČÍSLO ŠABLONY: 12 TÉMA: Hudba a klíč k hudbě ROČNÍK: 7. OBDOBÍ REALIZACE: 3/2012

2 Anotace: Prezentace slouží k žákovské práci motivované poslechem hudebních ukázek a k výtvarné kompozici v barevné parafrázi.

3 HUDBA (ABSTRAKCE DĚJE) & KLÍČ K HUDBĚ

4 Konkrétní předměty, věci, osoby….můžeme pozorovat - překreslit

5 Hudbu, pocity…….. ABSTRAKCE DĚJE
můžeme ztvárnit barvou - na ploše výkresu Zaposlouchejte se do hudební ukázky. Nechte hudbu působit na vaše smysly. Hudba ve vás vyvolává : pocity a barevné asociace (barevné skvrny - plochy)

6 ÚKOL: Klíčem otevíráme svá srdce hudbě, umění. Každý v sobě máme klíč.
Nevíme o něm. Klíčem otevíráme svá srdce hudbě, umění. ÚKOL: Barevná parafráze – svazek klíčů. Výtvarné vyjádření emocionálního zážitku – dojmu z poslechu hudební ukázky.

7 Poslechové skladby: 1. Nightwish skladba 2. Titanic - Never an Absolution

8 Podívejme se společně na ukázky
žákovských prací.

9

10

11 KLÍČ - spojení základních tvarů
Abstraktní malba Konkrétní malba KLÍČ - spojení základních tvarů

12 PŮDORYS – pohled kolmo shora
My však uvidíme klíče natočené !!! POZOR – z pohledu ze strany vidíme tloušťku klíče

13

14 [cit ] ● foto archiv autora


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2623 AUTOR: Mgr. Jiří."

Podobné prezentace


Reklamy Google