2  odpovídající počet studentů,  široká nabídka studijních programů,  významná podpora vědy formou výzkumného záměru fakulty a externích projektů,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení.
Advertisements

Přijímací řízení.
FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Doktorské studium na AF
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Václav Lukeš Seminář RVŠ k třetí roli VŠ „Centra transferu technologií na vysokých školách“ Ostrava
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Zkušenosti s utvářením konsorcií v České republice Jaroslav Šilhánek VŠCHT Praha.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
Studijní program Stavební inženýrství
Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta lesnická a environmentální
Přírodovědecká fakulta UJEP
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Informace pro studenty
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
KONCEPCE ŠKOLSTVÍ ÚJEZD NAD LESY MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY V Újezdě nad Lesy.
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
Systém praxí na fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů pro bakalářské studijní obory 2014.
Sladařský ústav Brno VÚPS, a.s. (P 6)
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
VYBER SI, MÁME CO NABÍDNOUT Široká nabídka bakalářských a navazujících magisterských oborů zahrnující i obory s unikátním postavením na ekonomických.
Ústav pedagogických věd
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Den otevřených dveří PřF MU
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Doktorské studium na AF
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
(nebo (a dále i průběh, případně rozhodnutí o odvolání)
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
, Brno doc. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D. Studijní programy a obory Studijní programy a obory nabízené Agronomickou fakultou Mendelovy univerzity.
Den otevřených dveří – hod – hod. Přijímací řízení –
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
JEDNOTA SÍLA ÚSPĚCH. Co je to IFA? (Organizace irských farmářů) Organizace byla založena v lednu 1955 Aby promlouvala jasným hlasem za všechny irské farmáře.
Zemědělský odbor při České vysoké škole technické v Praze 1920Vysoká škola zemědělského a lesního inženýrství při ČVUT v Praze 1952Vysoká škola.
Střední odborná škola veterinární
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Inovace v rozvoji zahradnických oborů obor zahradnictví
FAKULTA AGROBIOLOGIE, POTRAVINOVÝCH A PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ 2013
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
Vítejte na fakultě Česká zemědělská univerzita
Studijní obor Bc. Regenerace a výživa ve sportu NMgr
Transkript prezentace:

2

 odpovídající počet studentů,  široká nabídka studijních programů,  významná podpora vědy formou výzkumného záměru fakulty a externích projektů,  podstatná rekonstrukce interiérů hlavní budovy, přestavba pavilonu C a experimentálních bází fakulty. Současn á situace FAPPZ 3

Vývoj počtu studentů

Možnosti studia FAPPZ nabízí ke studiu v r. 2012/13 v českém jazyce:  Bakalářské studijní obory19+2 (1985) (912) ○ tříleté prezenční (1985) + kombinované studium (912)  Navazující magisterské obory19+2 (747) (413) ○ dvouleté prezenční (747) + kombinované studium (413)  Doktorské studijní programy7+7 (182) (63) ○ tří nebo čtyřleté prezenční (182) + kombinované studium (63) 5

FAPPZ nabízí ke studiu v r. 2012/13 v anglickém jazyce: Bc. Sustainable Use of Natural Resources Bc. Agriculture and Food (nový) Mgr. Natural Resources and Environment Mgr. Sustainable Agriculture and Food Security (nový)  Double Degree (s univerzitou BOKU Vídeň)  letní škola v rámci ELLS Food Safety, Quality and Nutrition Course Možnosti studia

Úroveň studia Rok PEF FAPPZ TFFLDFŽPITSIVPČZU Bc Mgr x x x Ph.D x x x 981 Celkem Počty studentů na ČZU v Praze

Vývoj počtu zaměstnanců 8 268

Přehled kateder FAPPZ  botaniky a fyziologie rostlin  chemie  pedologie a ochrany půd  agroenvironmentální chemie a výživy rostlin  agroekologie a biometeorologie  rostlinné výroby  ochrany rostlin  veterinárních disciplin  pícninářství a trávníkářství  mikrobiologie, výživy a dietetiky  zoologie a rybářství  kvality zemědělských produktů  speciální zootechniky  zahradnictví  zahradní a krajinné architektury  genetiky a šlechtění  obecné zootechniky a etologie  vodních zdrojů 9 ….18 kateder fakulty:

Páteřní oblasti rozvoje fakulty  Zemědělství fytotechnika, zootechnika,  Zahradnictví produkční, okrasné, zahradní a krajinná architektura, údržba krajiny,  Zájmové chovy speciální chovy, koně, psi, ryby,  Potravinářství kvalita produkce, bezpečnost potravin,  Kvalita života výživa člověka, zoorehabilitace,  Přírodní zdroje půda, odpady, biosféra,  Regionální rozvoj rozvoj venkova, veřejná správa. 10

Vybavení fakulty Experimentální Analytické Kompostéry Fermentory Kompletní prvková analýza 11 Vegetační hala Pokusné skleníky

Otevření společných laboratoří na MCEV  vybudování a zprovoznění Laboratoře environmentální chemie  vybudování a otevření Laboratoře molekulární genetiky Vybavení fakulty

Demonstrační a pokusné pracoviště  renovace staršího skleníku  Libosad Vybavení fakulty

Demonstrační a pokusné pracoviště  výběhy pro kozy a ovce  rekonstrukce Brandejsova statku Vybavení fakulty

Demonstrační a pokusné pracoviště Generální přestavba stáje Rozvoj fakulty

Centrum pro výzkum chování psů Rozvoj fakulty

Přestavba pavilónů A a B Rozvoj fakulty

 demografický pokles populace vysokoškolského věku,  udržení atraktivity a kvality studia, možnost akreditace a reakreditace studijních programů a oborů,  konkurenceschopnost pracovníků fakulty,  nedostatečné prostorové a experimentální vybavení pracovišť. o nejasná pravidla financování vědy po roce 2012, o chybějící koncepce rozvoje VŠ ze strany ministerstva, o relativní pokles úrovně financování VŠ. Rizika úspěšného rozvoje 18