Návrh specializace MCR Manager ekoturismu (tříleté bakalářské studium) Jiří Štyrský prosinec 2010 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Učebna č patro 26. listopadu 2013 Název projektu: Logistická celoživotní akademie - rozšíření nabídky dalšího vzdělávání v logistické škole (reg.číslo:
Advertisements

Závěrečný workshop projektu „Komplexní inovace oboru cestovní ruch na VŠPJ“ Udržitelnost projektu Eva Janoušková 24. května 2012.
Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
1 Příroda je fascinující kniha příběhů … Jiří Štyrský září 2010 ©
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Cesta k modernímu vzdělávání
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Volnočasové projekty a EU financování
Vybrané problémy českého vzdělávání v cestovním ruchu Jiří Šíp Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
ZAHRÁDKY aneb využití zahrádkářských kolonií ve výuce geografie
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
Makroekonomie a hospodářství
Výuka makroekonomie v magisterských programech na Ekonomické fakultě VŠB-TUO Martin Macháček Praha,
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Jiří Štyrský 11.června 2009 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Současnost a budoucnost.
Dalším vzděláváním k uspokojení požadavků zaměstnavatelů a k uplatnění na trhu práce Celoživotní učení - Kroměříž, Projekt je spolufinancován.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
1 Pedagogické kolegium Program 1. Reakreditace předmětů Reakreditace předmětů 2. Akreditace nových předmětů a zneaktivnění předmětů Akreditace.
Studijní program Ekonomika a management
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_66.
KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Ústav světových dějin Obor Historie – Obecné dějiny.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Ochrana přírody v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
TATO PREZENTACE BYLA VYTVOŘENA V RÁMCI PROJEKTU: Z AOSTŘENO NA PŘÍRODU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Vztahy geografie k ostatním vědám
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní obor MANAGEMENT garant oboru: doc. Ing. Petra Horváthová, Ph.D.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 17. Přírodní rezervace Název sady: Základy ekologie pro střední školy.
Problémy návratu k přírodě Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a.
Bakalářský studijní program B 6208 Ekonomika a management
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
Ekonomika Riskuj. Ekonomika Riskuj Předmět ekonomie a ekonomiky Ekonomické systémy Potřeby Makroekonomie a mikroekonomie.
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
Ochrana krajiny a přírody ČR
Národní parky - opakování
VY_52_INOVACE_18_Ochrana rozmanitosti přírody - učební text
Transkript prezentace:

Návrh specializace MCR Manager ekoturismu (tříleté bakalářské studium) Jiří Štyrský prosinec 2010 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Manager ekoturismu  1. Autorizovaný tvůrce produktů přirodního turismu  2. Manager- specialista zaměřený na geoturismus, bioturismus,  udržitelný přírodní cestovní ruch  3. Specializovaný průvodce po biosférických rezervacích,přírodních parcích, geoparcích,chráněných krajinných oblastech a naučných stezkách a maloplošných a bodových přírodních atraktivitách Sedm pilířů moudrosti –Wadí Rum – Jordánsko – srpen 2009

Barvy železitých pískovců a písečné pouště Wádí Rum – Jordánsko –srpen 2009

Předměty obecného základu:  1) Ekonomické předměty:  1.1. Makroekonomie,mikroekonomie,  1.2. Podniková ekonomika a základy účetnictví  2) Aplikované managerské předměty:  2.1.Základy managementu a marketingu turismu  2.2.Management neziskového sektoru  3) Informatické předměty:  3.1.Aplikované informační technologie a informatika v cestovním ruchu  3.2.Geografické informační systémy  4) Lingvistické předměty:  4.1.Odborný jazyk 1  4.2.Odborný jazyk 2  5) Praxe a projektování  6) Zahraniční studijní pobyt (Erasmus, Leonardo)

Metodologické předměty specializace:  1) Ochrana přírodního bohatství  2) Udržitelný turismus a regionální rozvoj  3) Geopsychologie a psychologie environmentálních problémů  4) Ekologická etika  5) Komunikační dovednosti a rétorika  6) Traumatologie v turismu  7) Metodika tvorby produktů ekoturismu a metodika práce specializovaných průvodců Národní parky (4),chráněné krajinné oblasti (24)……15,4% rozlohy ČR.. 7 místo v Evropě…2 národní GEOPARKY maloplošných CHÚ.. 6 biosf.rezervací evidovaných naučných stezek

Odborné předměty specializace:  1) Metodologie geografie a sociální a ekonomická geografie  2) Regionální geografie světa  3) Geografie České republiky  4) Základy fyzické geografie  5) Zoogeografie a fytogeografie  6) Evoluční antropologie  7) Základy geologie a paleontologie Je na této mapě i Sahara – Demokratická arabská republika?

Zájem o přírodní turistiku..  TRAVELMANIA…  přírodní krásy..malé skupiny..zkušení průvodci…  ALBATROSTRAVEL.eko turistické a fototuristické cesty..přírodovědecky vzdělaní průvodci..malé skupiny Wádí Rum – Jordánsko

Sněžný levhart – Bhútán 2010 Sněžný levhart vycítil, že mu nechci ublížit…Jeho kouřově šedý kožich doplňoval sníh a skály………….

Velmi inspirativní a provokativní  Čím více se přísahá na hodnotu vědění, tím rychleji ztrácí vědění na hodnotě.  To co se realizuje ve VĚDĚNÍ společnosti vědění, JE SEBEVĚDOMÁ NEVZDĚLANOST!  (Academia Praha 2008)