Český jazyk Opakování vyjmenovaných slov po B, L

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po L
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.13 Název pro školu:
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro:3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Vyjmenovaná slova L. Vyjmenovaná slova L polykat, plynout, plýtvat, Nauč se zpaměti: slyšet, mlýn, blýskat se, polykat, plynout, plýtvat, vzlykat,
Vyjmenovaná slova po B.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J02/ , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J01/ , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
Vyjmenovaná slova po L.
Opakujeme vyjmenovaná slova B-L-M
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.14 Název pro školu:
Vyjmenovaná slova po b Postup vložení tohoto snímku do prezentace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
ICT ČJ VS po B Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
Číslo a název šablony klíčové aktivity
VYJMENOVANÁ SLOVA B - opakování
Mgr. Vladimíra Mikulášková ZŠ Jenišovice
TÉMA: VYJMENOVANÁ SLOVA PO L Vytvořila: Mgr
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
Cvičení k samostatné práci.
Kobylka Bělka – vyjmenovaná
VYJMENOVANÁ SLOVA PO L ROZLIŠUJEME
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_424_4TR_CJ Autor: Mgr. Iveta Grocholová.
Mgr. Vladimíra Mikulášková
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Mgr. Vladimíra Mikulášková
Mgr. Vladimíra Mikulášková
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Zaměření VM:3. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Vyjmenovaná slova autor VM:Monika Živnůstková období vytvoření VM:Září.
Vyjmenovaná slova po „b“
Lyžař Libor– vyjmenovaná
Číslo v digitálním archivu školy
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1. 4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_508_Vyjmenovaná slova po - b - AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět: Český jazyk Ročník:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_517_Vyjmenovaná slova po - l - AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
TÉMA:OPAKOVÁNÍ VYJMENOVANÝCH SLOV B, L, M, P, S, V, Z. Vytvořila: Mgr. Alena Zicháčková VY_32_Inovace/8_470 Datum:
Vyjmenovaná slova.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_308_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vyjmenovaná slova po B,L Název sady: Český jazyk a literatura.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_03 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: Anotace: Tento materiál slouží k výuce vyjmenovaných slov po L ve 3.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO B a F – opakování Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
1. Vyjmenovaná slova Autor: Mgr. Helena Záděrová být bydlit obyvatel byt příbytek nábytek obyčej bylina dobytek kobyla býk Dokážeš přiřadit slova k obrázkům?
Jméno autoraMgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvořenílistopad 2012 Ročník4. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Anotace: prezentace slouží k procvičování vyjmenovaných slov po B, L
Český jazyk – Vyjmenovaná slova po B
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
Vyjmenovaná slova po B, L, M, P
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Škola Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
Vyjmenovaná slova po L Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_04
Vyjmenovaná slova po B Mgr. Iveta Vališková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346,příspěvková org.
Škola Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Metodický list: Vyjmenovaná slova po „L“
Český jazyk – interaktivní procvičování vyjmenovaných slov po L
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Vyjmenovaná slova bludiště VY_32_INOVACE_18
VYJMENOVANÁ SLOVA.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Český jazyk 3 Vyjmenovaná slova po L.
Transkript prezentace:

Český jazyk Opakování vyjmenovaných slov po B, L Mgr. Vladimíra Mikulášková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_205

Vymysli věty se danými slovy: lysá lísá byla bílá

Najdi vyjmenovaná slova po B, L. š e t b Y ž B ý S M K A D L P Ý O N T I F n R H Z W a w o f v d z r _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Doplň a zdůvodni pravopis: Nad vesnicí se zabl-sklo. Nasb-ral mi b-l-nky na čaj. L-bor usl-šel cinkání kl-čů. Hledal pouze l-chá čísla. Pob-l skříňku bl-skavými pl-šky. Nab-dli mi b-t v Přib-slavi. S bouřkou přišlo krupob-tí a hodně se bl-skalo. Zmrzl-na b-la sladká. Přišel do ml-na nechat si uml-t ob-lí. L-bor si kl-dně zlomil l-že . Do třídy přib-l nový žák. L-b-lo se mi v bl-zké vesnici. Zb-šek sb-ral spadané l-stí.

Tatínek měl lysou hlavu. Vymysli věty se danými slovy: Řešení: Tatínek měl lysou hlavu. lysá Kočka se ke mně lísá. lísá Venku byla velká zima. byla Líbí se mi bílá barva. bílá

Najdi vyjmenovaná slova po B, L. Řešení: s l y š e t b Y ž B ý S M K A D L P Ý O N T I F n R H Z W a w o f v d z r _plyš,, kobyla, babyka, lýtko, bystrý, slyšet, byt, lysý, bydlit, lyže, mlýn, býk____________________________________________________________________________________________________

Doplň a zdůvodni pravopis: Řešení: Doplň a zdůvodni pravopis: Nad vesnicí se zablýsklo. Nasbíral mi bylinky na čaj. Libor uslyšel cinkání klíčů. Hledal pouze lichá čísla. Pobil skříňku blýskavými plíšky. Nabídli mi byt v Přibyslavi. S bouřkou přišlo krupobití a hodně se blýskalo. Zmrzlina byla sladká. Přišel do mlýna nechat si umlít obilí. Libor si klidně zlomil lyže . Do třídy přibyl nový žák. Líbilo se mi v blízké vesnici. Zbyšek sbíral spadané listí.