Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo DUM: VY_32_INOVACE_03 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: 26. 2. 2011 Anotace: Tento materiál slouží k výuce vyjmenovaných slov po L ve 3.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo DUM: VY_32_INOVACE_03 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: 26. 2. 2011 Anotace: Tento materiál slouží k výuce vyjmenovaných slov po L ve 3."— Transkript prezentace:

1 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_03 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: 26. 2. 2011 Anotace: Tento materiál slouží k výuce vyjmenovaných slov po L ve 3. ročníku na 1. stupni ZŠ ČESKÝ JAZYK 3. roč.

2 Zopakuj si slyšet mlýn blýskat se polykat plynout plýtvat vzlykat lysý lýtko lýko lyže pelyněk plyš

3 Která vyjmenovaná slova po l chybí? mlýn lýko blýskat seplyš lysý plynout lýtko pelyněk polykat vzlykat

4 Správné řešení lyže blýskat se vzlykatlýko slyšet lysý mlýn pelyněk polykat lýtko plynoutplýtvat plyš

5 Najdeš vyjmenovaná slova po l a slova s nimi příbuzná? Letní prázdniny jsem trávil u svého dědečka na venkově. Nedaleko jeho obydlí stojí starý mlýn. Říká se, že v něm straší. Jednoho večera jsem seděl u okna a díval se na strašidelný mlýn. Najednou se nad ním začalo blýskat a uslyšel jsem tiché vzlykání. Dostal jsem takový strach, že jsem nemohl ani polykat. Chtěl jsem se něčeho napít, ale na stole byl pouze dědečkův pelyňkový čaj. Vůbec mi nechutná, protože je neskutečně hořký. Vzal jsem z postele svého plyšového medvídka a chtěl jsem utíkat za dědečkem. Nevšiml jsem si lýkového koše a dřevěných lyží a zakopnul jsem o ně. Spadl jsem na zem a lyže mě udeřily do lýtka. Začal jsem vzlykat a volat o pomoc. Zdálo se mi, že uplynula snad hodina, než přišel dědeček. Rozsvítil světlo a začal se nahlas smát. Vždyť to byla jen obyčejná bouřka, která vzbudila malého Pepíka od sousedů.

6 Správné řešení Letní prázdniny jsem trávil u svého dědečka na venkově. Nedaleko jeho obydlí stojí starý mlýn. Říká se, že v něm straší. Jednoho večera jsem seděl u okna a díval se na strašidelný mlýn. Najednou se nad ním začalo blýskat a uslyšel jsem tiché vzlykání. Dostal jsem takový strach, že jsem nemohl ani polykat. Chtěl jsem se něčeho napít, ale na stole byl pouze dědečkův pelyňkový čaj. Vůbec mi nechutná, protože je neskutečně hořký. Vzal jsem z postele svého plyšového medvídka a chtěl jsem utíkat za dědečkem. Nevšiml jsem si lýkového koše a dřevěných lyží a zakopnul jsem o ně. Spadl jsem na zem a lyže mě udeřily do lýtka. Začal jsem vzlykat a volat o pomoc. Zdálo se mi, že uplynula snad hodina, než přišel dědeček. Rozsvítil světlo a začal se nahlas smát. Vždyť to byla jen obyčejná bouřka, která vzbudila malého Pepíka od sousedů.

7 Hra pro celou třídu Uhodneš vyjmenované slovo po l?  _ o _ _ _ _ _ polykat  _ e _ _ _ _ _ pelyněk  _ _ _ o lýko  _ _ _ _ e _ slyšet  _ _ _ n _ _ _ plynout  _ _ _ y _ _ _ vzlykat


Stáhnout ppt "Číslo DUM: VY_32_INOVACE_03 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: 26. 2. 2011 Anotace: Tento materiál slouží k výuce vyjmenovaných slov po L ve 3."

Podobné prezentace


Reklamy Google