MODLITBA SVATÉHO RŮŽENCE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Advertisements

Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
BIBLICKÝ RŮŽENEC tajemství světla
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
BIBLICKÝ RŮŽENEC slavná tajemství
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Slovo života Březen 2011 „Jsem služebnice Páně: ať se mi stane podle tvého slova!“ (Lk 1,38)
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Já vím, takových věcí chodí hodně, ale tohle je vážně miloučký.
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.
Čtěte pomalu a tiše!  .
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
BIBLICKÝ RŮŽENEC bolestná tajemství
Ve společenství s Matkou Boží
HUDBA DOZNÍVÁ HUDBA DOZNÍVÁ, K TOBĚ PŘICHÁZÍM, CHCI JEN TEBE ZNÁT,
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
B Ů H
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
MŠE SVATÁ. Vyznání víry, Přímluvy
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
Věřím v Ducha.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
1. Já chtěl bych, Bože můj, mít srdce plné síly, | když slyším pozvání, ať za tebou se dám. | Však bojím se, že hřích mi bude příliš milý | a touhu po.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_18.
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
1. Radujme se vždy společně, | vzdávajíce chválu vděčně | Bohu Otci nebeskému, | Synu i Duchu svatému.
Vánoční příběh.
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
1. Bože, dík ti vzdávám, | že jsi Otcem mým, | zlá když přijde zpráva, | se vším k tobě smím, | v každičkou že chvíli | přístup k tobě mám, | a že sám.
1. Křti nás ohněm lásky svaté svojí, | zaněť srdce naše plápolem! | Přepaš horlivosti bedra naše k boji, | navštěv zase, | Pane, tuto zem!
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
Hudba doznívá, k Tobě přicházím, chci jen Tebe znát
1. Šly z rána ke hrobu Marie Magdaléna a matka Jakuba a ještě jedna žena, sobě pro útěchu, mrtvému na památku, šly z rána ke hrobu dva dny po Velkém pátku.
1. Spasiteli vyvýšený, | pane přesvatý, | v roucho slávy přioděný, | světlem objatý! | Za tebou jen kráčet smíme, | však již zde ti náležíme, | v životě.
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
Slovo života Slovo života Prosinec 2011 Prosinec 2011.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Byli Izraelité v babylonském zajetí stále? NE 2. Jaký byl perský král Kýros? DOBRÝ, CHOVAL PŘÍVĚTIVĚ, POMOHL IZRAELSKÉMU.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
1.
To k tobě promlová Bůh … prostřednictvím Ducha Svatého.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
Zamyšlení nad jedním velmi zajímavým pozdravem
Poznání Boží vůle.
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Č T I P O M A L U A T I Ś E !! -na světě je minimálně pět lidí, kteří by pro Tebe zemřeli.
On.
Transkript prezentace:

MODLITBA SVATÉHO RŮŽENCE   Když se Panna Maria zjevila ve Fatimě, vybízela děti, aby se modlily růženec. Sama také měla růženec v rukou. Z toho vidíme, že tato modlitba je Panně Marii velmi milá, zvláště od dětí. Je to krásný „věnec růží“, který uvíjíme Matce Boží. Každé Zdrávas, Maria je jako vonná růže. Po deseti je k sobě vážeme a do každé z nich vložíme vzpomínku ze života Pána Ježíše a jeho Matky.

MODLITBA SVATÉHO RŮŽENCE   Růženec pomáhá zachovat i věroučné znalosti. Kardinál J. Meisner vzpomíná, co odpověděl poutníkům z Ruska: Ukázal jsme jim křížek růžence: „Na něm se modlíme Vyznání víry - zde je shrnuto to, co věříme. A pak následují tři perly: Víra, naděje, láska. To je to, co žijeme. A pak přichází ke slovu, jakoby navléknut na šňůrku, celý Nový Zákon: Tajemství Božího vtělení v radostném růženci, (tajemství Ježíšova veřejného působení v růženci světla), tajemství utrpení a Kristova vykoupení v bolestném růženci a tajemství našeho dovršení ve slavném růženci.“ Jeden z ruských poutníků vzal růženec do ruky a řekl: „Tak zde mám opravdu celou katolickou víru v jedné ruce!“ Ano, v jediné ruce měl plnost naší víry.“

TAJEMSTVÍ RADOSTNÉHO RŮŽENCE …kterého jsi z Ducha svatého počala… …se kterým jsi Alžbětu navštívila… …kterého jsi v Betlémě porodila… …kterého jsi v chrámě obětovala… …kterého jsi v chrámě nalezla…

Kterého jsi Panno z Ducha Svatého počala. Anděl, kterého poslal Bůh, byl archanděl Gabriel. Gabriel znamená: „Boží Síla“. Panna Maria nepochybovala o pravdivosti slov anděla, ale ptala se jen na způsob - jak se to stane.

Kterého jsi Panno z Ducha Svatého počala. Bůh nenechal nás lidi samotné. Přišel k nám, protože nás miluje a protože chce stále zůstávat s námi. On přichází také k tobě, když chceš žít spolu s ním.

Kterého jsi Panno z Ducha Svatého počala. Maria řekla: „Hle, služebnice Páně.“ Dělej to jako Maria: Uvažuj, co Bůh od tebe žádá a učiň vše, co ti ukazuje jako svou vůli. Ptej se: „Pane, co chceš, abych učinil?“

Se kterým jsi Panno sv. Alžbětu navštívila. Když přijímáme Ježíše ve Svatém přijímání a máme ho rádi, dokážeme ho přinášet druhým, jako Panna Maria Alžbětě. Ještě si všimněme: Panna Maria je první zvěstovatelkou - přináší Ježíše druhým. Měla pevnou víru. Zachariáš pro slabou víru oněměl - nemohl příchod Ježíše ohlašovat.

Se kterým jsi Panno sv. Alžbětu navštívila. Musíme se ale za druhé modlit, abychom pro ně vymodlili pomoc Ducha svatého, aby Ježíše dokázali poznat a přijmout jako Alžběta a Jan Křtitel.

Se kterým jsi Panno sv. Alžbětu navštívila. Také musíme vědět, že když se nám něco podaří, máme za to chválit Boha a děkovat mu jako to uměla Panna Maria ve své modlitbě Magnifikat.

Kterého jsi Panno v Betlémě porodila. Stalo se v oněch dnech, že vyšlo nařízení od císaře Augusta, aby bylo po celém světě provedeno sčítání lidu. Všichni se šli dát zapsat, každý do svého města, kde se narodil. Protože sv. Josef pocházel z Betléma, musela Panna Maria se svatým Josefem jet do Betléma (Beth-lehem = dům chleba). Ježíš později ustanoví Eucharistii, kde se pro nás stane chlebem života.

Kterého jsi Panno v Betlémě porodila. Svatý Lukáš říká, že v hostinci pro ně nebylo místo. Kdyby Lukáš chtěl říci jen to, že se do hostince už nikdo nevejde, řekl by pouze, že tam nebylo místo; připojuje však pro ně. Když přes velikonoční svátky přicházelo do Jeruzaléma velmi mnoho poutníků, bývalo město také přeplněné, a přeci si tam všichni našli místečko na přenocování. Panna Maria a sv. Josef našli místo jen v jedné stáji.

Kterého jsi Panno v Betlémě porodila. Pane Ježíši, modlíme se za naše blízké a všechny lidi, aby nepromeškali chvíli, kdy se u nich budeš chtít narodit. Aby se nestalo, že by u nich pro Tebe a Tvoji Svatou Matku nebylo místo. Aby byli otevření jako pastýři a nepodlehli pýše jako ti, kteří Tvé narození ani nezpozorovali.

Kterého jsi Panno v Chrámě obětovala.

Kterého jsi Panno v Chrámě nalezla.  

Zdrávas Královno