Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čísla stran v Microsoft Office Word
Advertisements

MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Informační a komunikační technologie 5. – 7. ročník
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Práce s okny.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání • Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Malování v MALOVÁNÍ Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Ing. Bohuslava Vitekerová
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
…potom klepněte na zástupné symboly a přidejte vlastní obrázky a titulky. Vyberte rozložení…
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Vysvětlení panelu nástrojů v „Malování“
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Inovace bez legrace CZ / /01
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Téma: Vektorizace obrázků -10. díl
Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,
Ing. Bohuslava Vitekerová
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Power Point– popis prostředí
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Namalujte si ikonu Pokud se podíváte na pracovní plochu,uvidíte na ní mnoho malých obrázků(říkáme jim ikony), o kterých víme,že zastupují programy.Zkusíme.
Malování lupa. Malování lupa Lupa: Provádí zvětšení pohledu na obrázek. Políčko pod pruhem udává možné násobky zvětšení a zmenšení. Zvětšení obrázku.
Malování – popis programu
Malování.
VY_III/2_INOVACE_38_Malování-nástroje2 Malování – nástroje 2 Miroslav Kaňok.
P RÁCE S TABULKOU Vložení tabulky Počty řádků, počty sloupců Nástroje tabulky Ohraničení tabulky, úprava.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Vytvoření hypertextového odkazu
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika Autor: Mgr. Marie Makovská 36.1 Malování.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4. Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 PROGRAM MALOVÁNÍ Seznámení.
M ALOVÁNÍ Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/10.
Adobe Flash CS5.5 – seznámení s programem Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj.
Windows 7 Popis a ovládání Plocha II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
INFORMATIKA Kreslíme na počítači.
Úloha - tlačítko VY_32_INOVACE_GR_783. TLAČÍTKO Zadání - vytvořte obrázek tlačítka GIMP: Postup: 1. Vytvoříme nový soubor o velikosti 88 x 31 pixelů,
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
VY_32_INOVACE_GR_789 CD- OBAL. Zadání: vytvořte obal na CD použijte 5 fotografií (každou v samostatné vrstvě) vložené obrázky upravte pomocí nástrojů.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_04_Malování-kopírování.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Přepínání mezi režimy zobrazení 1.Přejdete myší do pravého dolního rohu okna Wordu. 2.Klepnutím myší zvolte požadované zobrazení.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Windows – Malování 1 VY_32_INOVACE_32_650
VY_12_INOVACE_22_PROGRAM MALOVÁNÍ_KOŠUTOVÁ
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Tvorba vlastní pohlednice
(malování štětcem, nástroj plechovka, tužka, kapátko, guma)
(nabídka kreslících nástrojů)
Kofigurace & napájení Windows
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Malování - uložení a otevření obrázku
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
Transkript prezentace:

Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat pomocí posuvníku. Chcete-li se vrátit k normálnímu zobrazení, klepněte znovu na tlačítko Lupa a pak klepněte do obrázku.

Zadání pixelů pomocí lišty nástrojů

Cvičení 1.) Otevřete program Malování a upravte velikost kreslící plochy na rozměry: 1.) Otevřete program Malování a upravte velikost kreslící plochy na rozměry: Šířka 410 pixelů Šířka 410 pixelů Výška 560 pixelů Výška 560 pixelů 2.) Zapněte Barevnou paletu tak, aby byla viditelná v okně programu. 2.) Zapněte Barevnou paletu tak, aby byla viditelná v okně programu. 3.) Vezměte nástroj Plechovka 3.) Vezměte nástroj Plechovka 4.) Nejdříve klikněte pravým tlačítkem myši na žlutou barvu na paletě barev. Bude to barva pozadí. Pak klikněte levým tlačítkem myši na zelenou barvu, to bude barva popředí. 4.) Nejdříve klikněte pravým tlačítkem myši na žlutou barvu na paletě barev. Bude to barva pozadí. Pak klikněte levým tlačítkem myši na zelenou barvu, to bude barva popředí..

Úprava stránky na velikost pixelů pomocí spodní lišty

Cvičení- velikonoční pohlednice Nakreslete velikonoční pohlednici. Mnozí z vás již ovládají více nástrojů, než jsme doposud probírali, takže je použijte a tvořte. Ale i ti, co umí jen nástroje dosud probrané, mohou vytvořit pěkné obrázky. Nechte se inspirovat milou velikonoční pohlednicí a hledejte řešení jak uskutečnit svoje představy jen pomocí toho, co máte k dispozici a buďte při tom zcela originální.