Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu"— Transkript prezentace:

1 Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo šablony III/2 Vzdělávací oblast/obor Informační a komunikační technologie/ Informační a komunikační technologie Tematický okruh Software Označení sady VY_32_INOVACE_INF Označení materiálu VY_32_INOVACE_INF_12 Název materiálu Malování II Autor Mgr. Radomil Kryl Typ aplikace Prezentace Ročník 5. Předmět Informatika Anotace Žáci se naučí kreslit tvary, používat barevné výplně v malování, samostatně namalují obrázek

2 MALOVÁNÍ II Informatika 5. ročník

3 KRESLENÍ TVARU Program Malování umožňuje nakreslit mnoho různých tvarů. Můžete například kreslit předpřipravené tvary, jako jsou obdélníky, kruhy, čtverce, trojúhelníky nebo šipky (abychom vyjmenovali jen několik příkladů). Můžete také vytvořit vlastní tvar, když pomocí tvaru Mnohoúhelník nakreslíte mnohoúhelník, který může mít libovolný počet stran.

4 Na kartě Domů ve skupině Tvary klikni na vybraný tvar, například na Obdélník.
Chceš-li přidat předdefinovaný tvar, vytvoř jej tažením ukazatelem v kreslicí oblasti. Chceš-li změnit styl obrysu, klikni ve skupině Tvary na tlačítko Obrys a poté klikni na vybraný styl obrysu. Pokud nechceš, aby daný tvar měl obrys, klikni na příkaz Bez obrysu.

5 Ve skupině Barvy klikněte na tlačítko Barva 1 a poté na barvu, kterou chcete použít.
Ve skupině Barvy klikněte na tlačítko Barva 2 a poté na barvu, kterou chcete použít k vyplnění tvaru. Chcete-li změnit styl výplně, klikněte ve skupině Tvary na tlačítko Vyplnit a poté klikněte na vybraný styl výplně. Pokud nechcete, aby daný tvar měl výplň, klikněte na příkaz Bez výplně.

6 UKAŽ MYŠÍ A ZOBRAZÍ SE TI NÁZEV TVARŮ
Úsečka Křivka Ovál

7

8 VKLÁDÁNÍ TEXTU

9 NAKRESLI TVARY A VLOŽ TEXT

10 ZDROJE A LITERATURA Pavel Navrátil, S počítačem na základní škole, 2. vydání, Computer Media 2002, ISBN: 80 – – 6 - 7 Galerie prostředků Microsoft Office Nápověda a podpora pro systém Windows


Stáhnout ppt "Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google