Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník : 4. - 6.roč. Vzdělávací oblast : ICT Vzdělávací obor : ICT Tematický okruh : Program Malování Učivo : Kreslení čar a základních tvarů  Název operačního.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník : 4. - 6.roč. Vzdělávací oblast : ICT Vzdělávací obor : ICT Tematický okruh : Program Malování Učivo : Kreslení čar a základních tvarů  Název operačního."— Transkript prezentace:

1 Ročník : 4. - 6.roč. Vzdělávací oblast : ICT Vzdělávací obor : ICT Tematický okruh : Program Malování Učivo : Kreslení čar a základních tvarů  Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost  Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání  Název výzvy: Plzeňský kraj – Výzva č.2 pro GP – oblast podpory 1.2  Název projektu: Modernizace výuky pomocí nových inovativních metod a technologií  Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.2.03/02.0012  Název anglicky: Education modernizing by way of new inovating methods and technologies Investice do rozvoje vzdělávání Základní škola a Odborná škola Horšovský Týn, Nádražní 89 – IČ 70842779 Ka 2 - Metodická příprava výuky s využitím ICT nástrojů inovace a ověření ŠVP

2 Malování II. Program Malování

3 3. Kreslíme čáry Otevři si program Malování.

4 3. Kreslíme čáry Klikni na štětec a na barvičku, kterou chceš malovat.

5 3. Kreslíme čáry Myší najeď na plochu, přidrž levé tlačítko myši a pokus se namalovat obrys myšky. Přidej nožičky, ucho, ocásek. Dodělej oči a čumáček.

6 3. Kreslíme čáry K vybarvení použij kbelík.

7 3. Kreslíme čáry

8 Nyní nakreslíme pro myšku sýr. Vyber nástroj úsečka.

9 3. Kreslíme čáry Vyber tloušťku čáry. Najeď na plochu obrazovky, stiskni levé tlačítko myši a namaluj sýr.

10 3. Kreslíme čáry Kbelíkem sýr vybarvi.

11 Zapamatuj si! Na klikatou čáru použij štětec. Na rovnou čáru symbol úsečka. U obou symbolů můžeš zvolit tloušťku čar pro malování.

12 Otázky a úkoly 1.Jakým způsobem namaluješ klikatou čáru? 2.Jak uděláš rovnou čáru? 3.Můžeš měnit tloušťku čáry? Jak? 4.Pokus se objevit v nabídce nástrojů, pod kterým symbolem vytvoříš křivou čáru?

13 4. Kreslíme základní tvary Vyhledej ve vaší třídě předměty, které mají tvar čtverce, kruhu, obdélníku.

14 4. Kreslíme základní tvary Budeme pracovat v programu Malování. V nabídce nástrojů jdeme Tvary.

15 4. Kreslíme základní tvary K nakreslení obrázku domku musíš kliknout nejdříve na obdélník v nabídce tvarů a pak zvolit barvu v nabídce barev.

16 4. Kreslíme základní tvary Pak přidej obdélník jako dveře.

17 4. Kreslíme základní tvary K vytvoření střechy použij nástroj trojúhelník

18 4. Kreslíme základní tvary Klikni na tlačítko ovál a vytvoř kruh. Klikni na nástroj úsečka pro vytvoření paprsků. Můžeš zvolit i tloušťku čar.

19 Otázky a úkoly 1.Podle návodu nakresli obrázek domku na PC. 2.Dovedeš vymyslet podobný obrázek, ve kterém použiješ různé tvary z nabídky Tvarů?

20 Zpracovala: M.Křivková


Stáhnout ppt "Ročník : 4. - 6.roč. Vzdělávací oblast : ICT Vzdělávací obor : ICT Tematický okruh : Program Malování Učivo : Kreslení čar a základních tvarů  Název operačního."

Podobné prezentace


Reklamy Google