Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XIV _ SP, DUM č.14
Advertisements

Linecké těsto Milena Ungerová, SŠŽ Sokolov
Moučníky z tvarohového těsta
Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …
Popis. Grafy vět. Český jazyk 2. stupeň
Minidezerty z italských cukráren
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
R ECEPT NA MUFFINY S TROJTOU Č OKOLÁDOU Dobré a p ř íprava nebude trvat dlouho.
Návod k přípravě štřůdlu
Kynuté buchty Katrin Steinvaldová A
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Pokrmy z brambor.
Vánoční perníková vesnička
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Recept na perník.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.19 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.16 SOU Obořiště
Velikonoční beránek Poslední snímek Další snímek.
Jak upéct perníky Klikni zde..
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
ZAČNEME menu.  POTŘEBUJEME:  6 vajec  250 g pískového cukru  1 dl oleje  1 dl vody  250 g polohrubé mouky  1 vanilkový puding  Lžíce kakaa  2.
Objem LC.
Moučníky z litého těsta
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ořechovo medové řezy Medovník.
Recept na vánočku POTŘEBNÉ PŘÍSADY 600 g hladké mouky, 140 g cukru, 1/4 l mléka, 30 g droždí (klidně tak 3/4 kostičky), 2 vejce (jedno na potření), 120.
Vložky a zavářky do polévek
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
Jednoduché restaurační moučníky
V ELIKONOČNÍ BERÁNEK. P OTŘEBY : 4 vejce 120 gramů pískového cukru 200 gramů polohrubé mouky Hrst nasekaných ořechů Hrst rozinek 1 lžička prášku do pečiva.
Kynutý koláč se švestkami
Recept jak udělat krtkův dort…
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
LEKCE 1: Linecký kole č ka Vánoční cukroví. INGREDIENCE: 420 gram ů mouky 280 gram ů másla 120 gram ů práškovýho cukru 4 žloutky od Rokytenskejch slepic.
Mramorová bábovka Od babičky.
Donuty. Donuty pečené ve speciální „pekárně“ Příprava těsta a pečení: Sypké suroviny smíchat.
TĚSTO KYNUTÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, kynuté, příprava, zásady, koblihy Autor:
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
VICTORIA SPONGE CAKE (Tony) 15/04/15 | Recept | Velká BritánieVelká Británie
TĚSTA LITÁ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsta litá, litá kynutá, lívance palačinky, trhanec.
VELIKONOCE tradice.. VELKÝ PÁTEK DEŠTIVÝ DĚLÁ ROK ŽÍZNIVÝ.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
DUM - Digitální Učební Materiál
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
TVAROHOVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky.
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
Recept – Hororové cupcakes
Šlehačkový dort s ovocem
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Třené hmoty.
Těžké šlehané hmoty / TŠH/.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.

Prvním krokem si připrav tyto přísady:3 vejce, 150 gramů moučkového cukru, 5 polévkových lžic oleje, 5 polévkových lžic horké vody, 150 gramů polohrubé mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 vanilkový pudink, 5 kávových lžic citrónové šťávy, citronovou kůru, špetku soli, máslo na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy, rozinky

Žloutky utřete s cukrem, přidejte olej a horkou vodu a vyšlehejte do husté pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidejte citronovou kůru a vmíchejte do žloutkové pěny. Z bílků, citronové šťávy a soli ušlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do těsta. Oba díly formy na beránka pečlivě vymažte máslem a vysypte polohrubou, nebo hrubou moukou. Do spodního dílu nalijte těsto, přiklopte vrchním dílem formy, vložte na plech a dejte péct do předehřáté trouby. Zpočátku pečte prudčeji, později teplotu zmírněte. Asi po 40 minutách formu vyjměte a zkuste pomocí špejle, zda je beránek dobře propečený. Nechte vychladnout ve formě.

Pokud mě chcete vyzdobit tak hurá na to...

Je na každé z vás, jak si beránka nazdobíte. Stačí jen pocukrovat, nebo jej polít bílou, nebo hnědou polevou. Očíčka a čumáček zdůraznit rozinkami, do čumáčku můžete zapíchnout snítku aspárátu. Vypadá to jarně. Na krk nezapoměňte uvázat mašličku. Beránka dejte na plochou mísu, nebo tác a kolem nasypte třeba barevná vajíčka, která se dostanou v obchodě. Můžete použít i barevné lentilky. A máte pěknou dekoraci na stůl, pokud rodina nebude rychlejší a nesní vám beránka dřív, než splní tento dekorativní účel.

A takhle nějak vypadám když mě upečete.

Zazvonil zvonec a pečení beránky je konec.