Činnosti po skončení roku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zvláštní případy při účtování materiálových zásob.
Advertisements

/2012 ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ ZÁLOH A DAŇOVÉHO ZVÝHODNĚNÍ 1.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Mzdová agenda.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Pohledávky.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Dlouhodobý majetek.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Materiálové zásoby evidence a oceňování.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Marketing.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Podnikatel – fyzická osoba.
Účetní zápisy, účetní knihy, kontrola v účetnictví
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně – opakování I Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zboží.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Základní účtování mezd Označení materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
Vnitropodnikové směrnice
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Fiktivní firma.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost mzdového oddělení.
Právní úprava účetnictví
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Náklady a výnosy.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Pracovně právní vztahy.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně z příjmů Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Personální práce.
DEMOGRAFIE – DEMOGRAFICKÁ REVOLUCE
TISKOPISY Aktuální přehled o platných vzorech
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Cenné papíry.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE139 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:3. a 4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál zpracován.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Ředitel fiktivní firmy.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_282.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závěrka ve fiktivní firmě.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Náležitosti dokladů.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Struktura fiktivní firmy.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Dlouhodobý majetek.
Činnost oddělení Zásobování
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Měsíční uzávěrka ve fiktivní firmě.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Architektura.
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE 138 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:2., 3. a 4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_281.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Účtování materiálových zásob.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závazky.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Účtárna ve fiktivní firmě.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_019 Název.
Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Odbyt.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Rozvaha, změny rozvahových stavů, účet.
Výpočet čisté mzdy Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1278Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Roční zúčtování daně Jméno autora: Ing. Zdeňka.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1114Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Nezdanitelné ásti podle.
ZÁLOHY NA DAŇ Z PŘÍJMU. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1271Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Záloha na daň z příjmu.
Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti
ÚČETNICTVÍ 2 7. KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ 2 7. KAPITOLA: ZÚČTOVÁNÍ SE ZAMĚSTNANCI A INSTITUCEMI SOCIÁLNÍHO A ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Vysoká škola technická a.
{ Roční zúčtování záloh na daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků a daňového zvýhodnění Adam Linek Adam Buchta a kol. Finanční.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
Výpočty mezd Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Daň z příjmů Zaměstnanci. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Téma 4 Zdanění příjmů ze závislé činnosti  Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů,  Zákon č. 337/1992 sb., o správě daní a poplatků.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Rozpočty a kalkulace.
Výpočty mezd Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Platby ve fiktivní firmě
Daňová evidence STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Transkript prezentace:

Činnosti po skončení roku Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnosti po skončení roku

CZ.1.07/1.5.00/34.0266 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ZiJ_FF_3OA_19 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0266 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ZiJ_FF_3OA_19 Autor Ing. Jiří Žídek Tematický celek Činnosti po skončení roku Ročník 3. Datum tvorby 15. 12. 2013 Anotace Prezentace slouží jako podpora při výuce v předmětu Fiktivní firma. Metodický pokyn Prezentace slouží jako podpora při výuce s použitím projektoru nebo programu typu Master Eye.

Činnosti po skončení roku Po skončení kalendářního roku je mimo jiné třeba: Uzavřít účetnictví a sestavit závěrku Provést roční zúčtování daně Založit nové účetnictví

Uzavření účetnictví Po zaúčtování všech účetních případů starého roku se uzavře účetnictví: Sestaví se účetní uzávěrka za prosinec Provede se účetní uzávěrka za celý rok Sestaví se účetní Závěrka

Konec roku – mzdové oddělení Po skončení účetního roku je třeba: Sečíst částky v mzdových listech a uzavřít je Nechat zaměstnancům podepsat Prohlášení na další rok Vyplnit Evidenční listy důchodového pojištění Provést zaměstnancům roční zúčtování daně z příjmů

Formulář Prohlášení …

Prohlášení poplatníka daně z příjmů FO V prohlášení poplatník potvrzuje, zda u plátce uplatňuje slevy na dani a daňové zvýhodnění na děti. Formulář je na tři kalendářní roky. Je možné jej stáhnout ze stránek ministerstva financí nebo zdarma vyzvednout na podatelně finančního úřadu.

Evidenční list důchodového pojištění

Roční zúčtování daně V průběhu roku platí zaměstnanci zálohy na daň z příjmů ze závislé činnosti. Po skončení roku je provést zúčtování daně za celý rok. Zúčtování si může provést sám zaměstnanec tím, že podá daňové přiznání. Může též požádat zaměstnavatele, aby provedl zúčtování daně za zaměstnance.

Potvrzení o zdanitelných příjmech Pokud si zaměstnanec sestavuje sám daňové přiznání k dani z příjmů FO, nebo pokud byl postupně zaměstnán u více zaměstnavatelů, požádá zaměstnavatele o vystavení Potvrzení o zdanitelných příjmech.

Formulář Potvrzení o …

Použité zdroje NUV, Weilova 1271/6, 102 00 Praha 10, materiály CEFIF dostupné na: http://www.nuv.cz/vzdelavani-v-cr/centrum-fiktivnich-firem. NUV, Weilova 1271/6, 102 00 Praha 10, materiály CEFIF dostupné na: CD CEFIF 2013-14. FISTAV, s.r.o. – fiktivní firma při Gymnáziu a Obchodní akademii Hodonín: materiály vytvořené vyučujícím a studenty fiktivní firmy FISTAV, s.r.o. Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín: Školní vzdělávací program Obchodní akademie Hodonín, platnost od 1. 9. 2012, strany 172 – 176.