Vzduch Předmět: BiologieTřída: 2L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2014/2015 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Lukáš Kříž.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Enviromentální výchova.
Advertisements

Fyzika Ekologie ©2008 (PowerPoint) Petra Křenová, Jirka Juřena a Lukáš Gottwald™
Znečištěné ovzduší a kyselé deště
Vliv dopravy na životní prostředí
Globální oteplování Marek tecl 2L.
GLOBÁLNÍ EKOLOGICKÉ PROBLÉMY
Globální oteplovaní.
Znečištění ovzduší Znečištění ovzduší může být chemický, fyzikální nebo biologický činitel, jenž mění přírodní vlastnosti zemské atmosféry. Atmosféra.
Marek Chromec Lukáš Matoušek
Kyselý déšť.
Vypracovali:Rudolf Ščudlík Karel Zlevor Jiří Vojtíšek
Znečištění ovzduší Hynek Moliš 2.L.
Globální změny Zpracoval: Jakub Mach. Osnova prezentace 1.Úvod 2.Osnova prezentace 3.Skleníkový efekt 4.Globální klimatické změny 5.Konec.
Vzduch Vytvořili: Jakub Zeman,Adam Obrtel Vyučující: Ludvík Kašpar
Znečišťování ovzduší Karel Severa.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZNEČIŠŤOVÁNÍ ATMOSFÉRY
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
Vzduch Mgr. Helena Roubalová
Snižování růstu koncentrací CO 2 v ovzduší. Co je to CO 2 ? Oxid uhličitý je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu; při vyšších koncentracích může mít v ústech.
GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ Matěj Martinák IX.A.
Vzduch Je stejnorodá směs plynných látek: 78%dusíku, 21% kyslíku, 1% ostatních plynů (oxid uhličitý, vodní pára, vzácné plyny (argon) a případně další.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál shrnuje znalosti o fosilních palivech, získané.
Globální oteplování Vojta Voborník 8.B.
Síra.
Skleníkový efekt je proces, p ř i kterém atmosféra zp ů sobuje oh ř ívání planety tím, že absorbuje dopadající slune č ní zá ř ení a zárove ň brání jeho.
Globální oteplování Štěpánka Štindlová.
Znečišťování ovzduší VY_32_INOVACE_ 03 - Znečišťování ovzduší.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Předmět: Biologie Obor: Technické lyceu Vyučující: Mgr. Kašpar Ludvík Třída: 2L Školní rok: 2014/15 Jméno: Zajonc Petr Předmět: Biologie Obor: Technické.
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
Vzduch Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Oxid uhličitý
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Tepelná elektrárna.
Znečištění ovzduší Ročárková, Pachmanová.
Vzduch ( environmentální příručka – 5.ročník )
Žilová, Stoklasová, Pavlíková 3.O
Znečistěný vzduch, půda a voda
GLOBÁLNÍ EKOLOGICKÉ PROBLÉMY Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Stavba a složení atmosféry. Globální oteplování.
VZDUŠNÝ OCHRANNÝ OBAL ZEMĚ
Atmosféra Filip Bordovský.
Skleníkový efekt.
její znečištění a důsledky
VY_32_INOVACE_CH.8.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Tereza Hrabkovská Název materiálu: VY_32_INOVACE_CH.8.A.15_FOSILNÍ PALIVA Název:
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_PR_05_„ČISTÝ.
Voda a vzduch 2. VZDUCH RZ Důležitý k dýchání Důležitý k dýchání Směs: Směs: Kyslík 21 % Kyslík 21 % Dusík 78 % Dusík 78 % Ostatní plyny 1.
Tepelné elektrárny Vypracoval: Jiří Herrgott Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
 ANOTACE:  Prezentace je určena pro žáky 3. tříd, slouží k seznámení se základními pojmy a procvičení práce s textem  OČEKÁVANÝ VÝSTUP:  Žák se orientuje.
Znečištění vzduchu dopravou
GLOBÁLNÍ EKOLOGICKÉ PROBLÉMY
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Topné plyny VY_32_INOVACE_17_328
Uhlí.
Vzduch Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Vzduch Vzduch.
Globální problémy lidstva globální problémy týkají se celého lidstva ohrožují samotnou existenci člověka.
Globální oteplování Vypracoval: Adam Čada
VY_32_INOVACE_C9-013 Název školy ZŠ Elementária s.r.o Adresa školy
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
VY_52_INOVACE_54_Životní prostředí ČR
Znečištění ovzduší Vypracoval: David Hampl
Vzduch.
ZŠ Benešov, Jiráskova 888 CHEMIE
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_04-07
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_07_ Vzduch
Transkript prezentace:

Vzduch Předmět: BiologieTřída: 2L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2014/2015 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Lukáš Kříž

Znečišťování ovzduší Znečištění ovzduší je chemický, fyzikální nebo biologický činitel, který mění přírodní vlastnosti zemské atmosféry. Je celosvětovou příčinou řady úmrtí a nemocí např. dýchacích cest a výskytu rakoviny a srdečních onemocnění. Mezi největší zdroje nečistot v ovzduší stacionární zdroje (teplárny, tepelné elektrárny i lokální topeniště v domech) a mobilní zdroje (především automobilová doprava, ale i železniční nebo lodní).

Znečišťování ovzduší Tradičně největším zdrojem znečištění vzduchu je spalování fosilních paliv. Je to nejzávažnější problém už od průmyslové revoluce. Rychlý nárůst vozidel způsobil zvyšující se zátěž na životní prostředí. Automobilový provoz se významně podílí na znečišťování ovzduší např. oxidu uhličitého, oxidy dusíku nebo prachovými částicemi. Automobilismus

Znečišťování ovzduší Průmyslové V ČR je několik oblastí a velkých aglomerací, které jsou často zasaženy znečištěním ovzduší Ostravsko Největším producentem znečištění je na Ostravsku společnost ArcelorMittal a jejich železárny Ústecko Zdrojem znečištění je povrchová těžba hnědého uhlí a jeho spalování v uhelných elektrárnách.

Skleníkový efekt Skleníkový efekt je způsoben spalováním fosilních paliv, kácením lesů a globálními změnami krajiny - přispívá ke globálnímu oteplování skleníkové plyny - vodní páry (H2O), oxid uhličitý (CO2), metan (CH4), oxid dusný (N2O) a ozón (O3) fosilní paliva – ropa, zemní plyn, uhlí, rašelina a jaderná energie (neobnovitelné zdroje energie)

Zdroje 1t%C4%9Bn%C3%AD_ovzdu%C5%A1%C3%AD 1t%C4%9Bn%C3%AD_ovzdu%C5%A1%C3%AD 1t%C4%9Bn%C3%AD_ovzdu%C5%A1%C3%AD_v_ %C4%8Cesku 1t%C4%9Bn%C3%AD_ovzdu%C5%A1%C3%AD_v_ %C4%8Cesku 3%BD_efekt 3%BD_efekt automobilismu-na-cistotu-ovzdusi-/ automobilismu-na-cistotu-ovzdusi-/