registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Účtování prodeje materiálu
Advertisements

VY_52_INOVACE_ZBP1_3364VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Název projektu: Škola a sport
VY_32_INOVACE_10_GAS_571_Dos
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
MLÉKO – ROZDĚLENÍ, TRŽNÍ DRUHY
Škola: Praktická škola dvouletá
OCEŇOVÁNÍ ZÁSOB PŘI POŘÍZENÍ prosinec 2012VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Zdeněk Binar Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Titul - název Případný podtitul Sada č. X VY_32_INOVACE_X_01_nazev Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu CZ.1.07/1.4.00/ , „Modernizací výuky.
DPH – daň z přidané hodnoty
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Výroba piva – varný proces
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Obr.1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
Ovoce – Význam ve výživě
Sušené a mražené mléčné výrobky
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
CHAMPENOIS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Zahuštěné mléčné výrobky
VY_52_INOVACE_ZBP1_5964VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
MAGICKÝ ČTYŘÚHELNÍK květen 2013 VY_32_INOVACE_EKO_060210
Výživa 2.S Zakysané výrobky.
VĚTVENÍ - PŘÍKLADY 25. Listopad 2012VY_32_INOVACE_160305_Vetveni_algoritmu_Priklady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
ZADĚLÁVÁNÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130104
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_469.
VY_52_INOVACE_ZBP1_4764VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Listopad 2012VY_32_INOVACE_ZBN_ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví.
výroba piva – kvašení a dokvašování
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
VY_52_INOVACE_ZBP1_5564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
VY_52_INOVACE_ZBP1_4164VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
DRUHY PIV – OBECNÉ DĚLENÍ
VY_52_INOVACE_ZBP1_3664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Smetana a zakysané výrobky
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
SEKVENCE - PŘÍKLADY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Mihačová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Mléko Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O9.1K.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_569 Výroba sýrů a jogurtů -Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Zbožíznalství pro 2. ročník oboru prodavač 2.ročník Srpen 2013
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879. říjen 2012 VY_32_INOVACE_ZBN_150108 tvaroh obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879.

Víte, že… tvaroh je lehce stravitelným zdrojem plnohodnotných mléčných bílkovin? tvaroh obsahuje zejména vitaminy A a B2? tvaroh je sražená bílkovina z mléka, oddělená od syrovátky lisováním? obr. 2

Tvaroh Výroba tvarohu: Pasterované mléko o různé tučnosti se zahřeje na 18 až 28 °C. Přidá se kyselina mléčná – vznikne tvarohovina. tvrdý tvaroh. Zpracovává se z ní: Přidá se syřidlo – vznikne sýřenina. obr. 3 měkký tvaroh. Zpracovává se z ní: obr. 4

Tvaroh Vysrážená tvarohovina (sýřenina) se zbavuje syrovátky odkapáním, odstředěním nebo lisováním. Potom se spotřebitelsky balí. Prodloužení trvanlivosti výrobku se dosahuje: Termizací. obr. 5 Termizace se provádí zahřátím výrobku na 65 °C.

Dělení tvarohu Měkký tvaroh Tvaroh na strouhání Tučný tvaroh Polotučný tvaroh Tvaroh bez tuku

Tvarohové variace: Ochucený tvaroh Speciality tvaroh ovocný Termix tvaroh zeleninový Pribináček Bobík Danette Tvaroháček

Použití tvarohu: Pomazánky Tvarohová těsta Náplň do koláčů, buchet obr. 6 Tvarohová těsta obr. 7 Náplň do koláčů, buchet obr. 8 Na ovocné knedlíky, halušky, těstoviny obr. 9

Metodický list Všechny snímky jsou animovány na kliknutí, jelikož je prezentace prokládána výkladem učitele. Ten si sám určuje, kdy bude pokračovat na další snímek. Snímek 1 Nadpis se znázorní současně s obrázkem, tímto se uvede téma vyučovací hodiny. Snímek 2 Je zaměřen na zajímavosti z probírané problematiky, jeho cílem je vyvolat zvědavost žáků. Snímek 3 Stručně popisuje výrobu tvarohu. Snímek 4 Je také zaměřen na výrobu tvarohu a vysvětluje termizaci tvarohu. Snímek 5 Obsahuje dělení tvarohu. Snímek 6 Informuje o výrobcích z tvarohu. Snímek 7 Je zaměřen na možnosti použití tvarohu.

použitá literatura JOSEF KAVINA. Zbožíznalství potravinářského zboží pro 2. ročník. 1.vydání. Praha: IQ 147, 1996. ISBN 815141/95-74. ANDERLE, Peter. Zbožíznalství: poživatiny - potraviny, pochutiny. 5 vydání. Praha: SNTL Praha, 1996. ISBN 80-902110-3-8.

CITACE ZDROJŮ obr. 1 Tvaroh (A / B) | český blog pro cizince. Český blog pro cizince [online]. 2012 [cit. 2012-10-21]. Dostupné z: http://czech-extra.blog.cz/1111/tvaroh-a-b obr. 2 Domáci tvaroh/ Syridlo predaj. Úvod/ Syridlo predaj [online]. ©Copyrith 2004-2012 [cit. 2012-10-21]. Dostupné z: http://www.syridlo-predaj.sk/index.php/domaci-tvaroh-a25 obr. 3 Okrouhlický Bio tvaroh - Dobrá farma - dobré jídlo pro dobré lidi. Dobrá farma - dobré jídlo pro dobré lidi [online]. © 2010 [cit. 2012-10-21]. Dostupné z: http://www.dobrafarma.cz/zbozi.php?zbozi=248 obr. 4 Jogurtové knedlíky s jahodovou omáčkou; Spektrum zdraví. Spektrum zdraví: lunární kalendář online, ajurvédské byliny, přírodní léčení [online]. © 2009-2012 [cit. 2012-10-21]. Dostupné z: http://www.spektrumzdravi.cz/vegetarianske-recepty-2/hlavni-jidla/jogurtove-knedliky-s-jahodovou-omackou obr. 5 Tvaroh. Co noveho na kopci [online]. © 2009 [cit. 2012-10-21]. Dostupné z: http://conovehonakopci.cz/?tag=tvaroh&paged=3   obr. 6 Chleba s tvarohovo-sýrovou pomazánkou | PENAM, a.s. PENAM - to dobré poznám | PENAM, a.s. [online]. © 2012 [cit. 2012-10-21]. Dostupné z: http://www.penam.cz/cs/budte-fit/zijte-zdrave-zdrave-recepty/chleba-s- tvarohovo-syrovou-pomazankou.html obr. 7 Fizule71: Z bábinčiny kuchařky - tvarohové knedlíčky. Fizule71 [online]. 2012 [cit. 2012-10-21]. Dostupné z: http://fizule71.blogspot.cz/2012/06/z-babinciny-kucharky-tvarohove.html

CITACE ZDROJŮ obr. 8 Pekařské výrobky | Lahůdky Cajthaml. Lahůdky Cajthaml [online]. 2012 [cit. 2012-10-21]. Dostupné z: http://www.lahudkycajthaml.cz/www-lahudkycajthaml-cz/eshop/10-1-Pekarske-vyrobky obr. 9 Ostatní « Rubrika | Recepty pro Vás. Recepty pro Vás [online]. 2012 [cit. 2012-10-21]. Dostupné z: http://mojerecepty.blog.cz/rubrika/ostatni